Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ν. Κοζάνης: Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση

Συλλαλητήριο 30 Νοέμβρη στις 12:30 μμ στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης
(σε περίπτωση κακοκαιρίας η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης)
Η  νέα κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει το προμελετημένο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση!
Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, γιατί δεν είναι μόνο το δικαίωμα στην σύνταξη. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τους πάντες, την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την Υγεία - Πρόνοια.

Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας, η κοινή δράση ασφαλισμένων, απόμαχων της δουλειάς, της νεολαίας, των γυναικών και όλου του εργαζόμενου λαού να ματαιώσει τα σχέδια της κυβέρνησης που αξιοποιούν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο-λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, προκειμένου να προχωρήσουν στην επόμενη "πράξη" του έργου, που έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια περί νέου, δίκαιου και βιώσιμου Ασφαλιστικού.
Για όλους εμάς που είμαστε οι μοναδικοί παραγωγοί του πλούτου στην κοινωνία, η Κοινωνική Ασφάλιση, δημόσια δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, κοινωνικές παροχές, ΣΣΕ, μεροκάματα, σταθερή εργασία, ανθρώπινα ωράρια εργασίας κ.ά. είναι κατακτήσεις που με σκληρούς αγώνες και θυσίες κερδίσαμε. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους όλα αυτά είναι βάρος, ενώ οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Ασφαλιστικό είναι ταυτόχρονα και πηγή νέων κερδών για το κεφάλαιο.
Το "νέο Ασφαλιστικό" που διαφημίζει η ΝΔ είναι παλιό, γνώριμο και δοκιμασμένο. Το σύστημα των "τριών πυλώνων" στην ουσία απαλλάσσει το κράτος από την υποχρέωση στην Κοινωνική Ασφάλιση και οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, ρίχνονται όλο και πιο βαθιά στον Καιάδα, με πρώτο θύμα τις επικουρικές.
Ιδιαίτερα η περιοχή μας έχει να αντιμετωπίσει και το έγκλημα που ήδη υλοποιείται, γύρω από την ενέργεια και τις εξελίξεις στη ΔΕΗ Α.Ε. Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας πιστά την πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων μέχρι το 2028! Με αφορμή την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ Α.Ε, επιταχύνει βασικές, στρατηγικού χαρακτήρα κατευθύνσεις της ΕΕ, με στόχο την ενίσχυση των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, σε βάρος των λαϊκών οικογενειών και των εργαζομένων. Ήδη προχώρησε σε μια ακόμα αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος, που έχει ξεπεράσει το 150% τα τελευταία 10 χρόνια. Η «απελευθέρωση», η ιδιωτικοποίηση, η «απολιγνιτοποίηση», η προαγωγή των ΑΠΕ, που υλοποιούνται στην περιοχή μας, αλλά και παγκόσμια, πρέπει να σημάνουν  συναγερμό στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής.
Μπροστά στη λαίλαπα που έρχεται, εμείς οι συνταξιούχοι, που έχουμε βιώσει για πολλά χρόνια όλες αυτές τις θανατηφόρες πολιτικές, εκτιμάμε ότι το σκηνικό που χτίζεται και προετοιμάζει τα νέα δεινά για συνταξιούχους και ασφαλισμένους, μόνο ο μαζικός αγώνας παντού μπορεί να ανατρέψει έχοντας ως στόχο του τη διεκδίκηση δημόσιας υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης.
Αγώνας μαζικός, οργανωμένος, μέσα στους χώρους δουλειάς, στις πόλεις και τα χωριά, για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων και των τριών μνημονίων των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ για:
- Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα - κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποίησή τους.
- Να πληρώσουν το κράτος και επιχειρηματικοί όμιλοι. Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, που ισοδυναμεί με μείωση του μισθού.
- Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης.
- Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ.
- Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις.
- Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και Επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.
- Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών- Κατάργηση των κρατήσεων για την Υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
- Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
- Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
- Κατάργηση του χαρατσιού του 80% επί της αξίας του νερού.
- Δημιουργία Αιμοδυναμικής Μονάδας στο Μαμάτσιο Νοσοκομείο Κοζάνης.
- Δημιουργία Μονάδας Φροντίδας Ημέρας Αλτσχάϊμερ.
- Δημιουργία μονάδας αποκατάστασης.
- ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΔΕΗ - Ενέργεια κοινωνικό αγαθό.
Όλοι - όλες στη συγκέντρωση στις 30 Νοέμβρη στις 12:30 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας