Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Επιστολή διαμαρτυρίας Α.Σ. Σερβίων "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ': εκφράζουμε την αγανάκτηση-απογοήτευσή μας για όσα συνέβησαν στον αγώνα πρωταθλήματος β' κατηγορίας ανδρών μεταξύ της ομάδας μας και του Π.Α.Ο Κοζάνης. Σκοπεύουμε να κινηθούμε νομικά εναντίων παντός υπευθύνου

Α.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΔΑΚ) ΣΕΡΒΙΩΝ


ΠΡΟΣ:   ΕΚΑΣΔΥΜ

Αρ. πρωτοκόλλου :50/25-11-2019




Με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την αγανάκτηση – απογοήτευση για όσα συνέβησαν στον αγώνα πρωταθλήματος Β΄ κατηγορίας ανδρών μεταξύ της ομάδας μας και της ομάδας του Π.Α.Ο. Κοζάνης. Για μία ακόμα φορά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με καταστάσεις τις οποίες δεν τις ξέρουμε και θεωρούμε ότι αποτελούν ντροπή για τον αθλητισμό. Αντίθετα συγκεκριμένοι αθλητές του Π.Α.Ο. Κοζάνης, που είναι και για ακόμα μια φορά υπότροποι, θεωρούν τον τραμπουκισμό, τις απειλές σε παίκτες της αντίπαλης ομάδας φραστικά ή με μηνύματα (τα οποία υπάρχουν και όταν χρειαστεί θα σας τα παρουσιάσουμε) , την εξύβριση Θείων, συζύγων μανάδων μαγκιά και κομμάτι του δικούς «αθλητισμού».

Επιτέλους θα πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα ώστε αυτές οι συμπεριφορές να εξαλειφθούν οριστικά από τα γήπεδά μας.

Το Σάββατο το βράδυ βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις παρακάτω καταστάσεις:

Καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα οι αντίπαλοι παίχτες έβριζαν και απειλούσαν τους αθλητές μας. Περιμένοντας αυτή τους την τραμπούκικη συμπεριφορά λόγω των παρόμοιων καταστάσεων που αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν από την συγκεκριμένη ομάδα αλλά και από τα μηνύματα που έχουμε στην κατοχή μας (σε παλαιότερο αγώνα έφτυσαν στο πρόσωπο αθλητή μας και προπηλάκισαν τον προπονητή μας στα αποδυτήρια του γηπέδου) οι αθλητές μας κατάφεραν να μείνουν ψύχραιμοι και να προηγούνται με 17 πόντους διαφορά. Έτσι ο αγώνας διεξήχθη μέχρι το 37:53, όπου μετά από εύστοχο τρίποντο του αθλητή μας κ. Μελαχροινού Αλέξανδρου, αντίπαλος παίχτης και συγκεκριμένα ο κ. Χ (έτσι θα τον αποκαλούμε και στην συνέχεια του κειμένου) και τον έφτυσε στο πρόσωπο (όπως και στο παρελθόν έχει κάνει), μπροστά στα έκπληκτα μάτια των φιλάθλων, των παιχτών και όσων βρισκόταν στο γήπεδο εκείνη τη στιγμή. Δυστυχώς αυτό δεν υπέπεσε στα μάτια των δύο διαιτητών. Εκείνη τη στιγμή παίχτης της ομάδας μας που καθόταν στον πάγκο και είδε το φτύσιμο, ζήτησε εύλογα τον λόγο από το συγκεκριμένο αθλητή με αποτέλεσμα αυτός να κινηθεί προς τον πάγκο της ομάδας μας με απειλητικές διαθέσεις (υπάρχει σχετικό βίντεο). Μαζί του ακολούθησαν και μερικοί ακόμα
παίχτες της αντίπαλης ομάδας. Το φτύσιμο και η επιθετική τους αυτή συμπεριφορά ήταν και η αιτία των γεγονότων που ακολούθησαν. Εν συντομία ακολούθησαν φραστικές αντιπαραθέσεις με εξυβρίσεις.

Η κατάσταση πλέον είχε παρεκτραπεί, οι διαιτητές αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο. Με την παρουσία της αστυνομίας μετά από αρκετή ώρα η κατάσταση εξομαλύνθηκε. Εφαρμόζοντας τις υποδείξεις των διαιτητών ο αγώνας ολοκληρώθηκε. Ο κ. Μελαχροινός αποχώρησε από το γήπεδο, συνοδευόμενος από την οικογένειά του. Φανερά θιγμένος από την εν γένει συμπεριφορά κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων – Βελβεντού για να καταθέσει μήνυση.

Όταν αυτό έγινε αντιληπτό και κατάλαβε ο κ. Χ ότι σοβάρεψαν τα πράγματα πήγε και εκείνος στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε συγνώμη από τον κ. Μελαχροινό (αφού πρώτα παραδέχτηκε τα γεγονότα). Ο κ. Μελαχροινός τον λυπήθηκε (καθώς αν του έκανε μήνυση θα περνούσε το Σαββατοκύριακο του στο κρατητήριο) και δεν κατέθεσε μήνυση εκείνη την στιγμή αλλά επιφυλάχτηκε ως προς το μέλλον (όπως του δίνει δικαίωμα ο νόμος). Εδώ να αναφέρουμε ότι οι διαιτητές με βάση το φύλλο αγώνα, για το οποίο έχουμε σφοδρές ενστάσεις, παρακράτησαν το δελτίο του κ. Μελαχροινού (έχουμε το σχετικό βίντεο που τον δείχνει να μην απομακρύνετε από τον πάγκο της ομάδας μας και να μην συμμετέχει σε καμία εμπλοκή κ.τ.λ. όπως αναφέρετε στο φύλλο αγώνα) επειδή είχε την ατυχία να δεχτεί τη μεγαλύτερη που προσβολή που μπορεί να υποστεί ένας αθλητής , να τον φτύσουν στο πρόσωπο.

Θεωρούμε ότι όλα αυτά που συνέβησαν αποτελούν ντροπή για το άθλημα και για όλους όσους συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. Ήρθε η στιγμή να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, και να αναλογιστούμε αν είναι αυτό το άθλημα που θέλουμε να πρεσβεύουμε. Όσο ανεχόμαστε και κλείνουμε τα μάτια μας σε τέτοιες καταστάσεις τραμπουκισμού και εκφοβισμού μέσα και έξω από τα γήπεδα τόσο συνένοχοι γινόμαστε όλοι μας. Είμαστε βέβαιοι ότι μέλημα όλων των είναι να προάγεται η αθλητική άμιλλα και το εφ’ αγωνίζεσθαι. Ήρθε η ώρα να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα και να βρούμε τρόπους που να φέρνουν νέους αθλητές, μικρά παιδιά στα γήπεδα και όχι το αντίθετο.

Η δικιά μας επιλογή είναι επιτέλους να απομακρυνθούν δια παντός όλοι αυτοί που με ανάλογες συμπεριφορές προσβάλουν με το ποιο άσχημο τρόπο το άθλημα που εμείς θέλουμε να υπηρετούμε και αγαπάμε. Για όλα τα άνωθεν αναγραφόμενα, με τις αποδείξεις που έχουμε στα χέρια μας, σκοπεύουμε να κινηθούμε και νομικά εναντίων παντός υπευθύνου.

Η Γ.Γ. ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ¨ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ΄΄

ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτα αυτά τα γεγονότα! Στα γήπεδα πρέπει να αγωνίζονται αθλητές και μόνο! Οτιδήποτε διαφορετικό δεν γίνεται να είναι αποδεκτό και πρέπει οι αρμόδιοι να φροντίσουν γι αυτό. Ας ελπίσουμε να μην ξαναδούμε τέτοιες εικόνες στο μέλλον!

Ανώνυμος είπε...

"Συγχαρητήρια" και στους διαιτητές που κοιμόταν όρθιοι!

Ανώνυμος είπε...

Ώρα να πληρώσουν το ψευτονταηλικι τους

Phoenix είπε...

Ο Παο κοζανης πριν 2 χρονια ειχε τα ίδια σκηνικά . Πέρσι αποσυρθηκε και αλλοιώθηκε το πρωτάθλημα. Φέτος δεν πήρε το -3 στη βαθμολογία και χθες εκανε τα αντίστοιχα αίσχη. Δεν έχει λόγο ύπαρξης αυτή η ομάδα . Όχι γιατι δεν έχει ιστορία στο χώρο της ΕΚΑΣΔΥΜ αλλά γιατί αντιπροσωπεύει λόγω των συγκεκριμένων "καλόπαιδων" την αλητεία και τον τραμπουκισμό.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μελαχροινέ , με κάθε σεβασμό στο προσωπό σας, πρέπει να μην αφήσετε την υπόθεση.

ένας άκυρος είπε...

χαχα ολα αυτα για ενα φτυσιμο ; που να πανε και σε καμμια κανονικη κατηγορια να παιξουν μπασκετ

Το Προφίλ μας