Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Καταγγελία ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά δήμου Σερβίων-Βελβεντού

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Σερβίων-Βελβεντού για ανευθυνότητα,  αδιαφορία και ανεπάρκεια που είχε ως αποτέλεσμα να μην καταβληθεί στις 13 Ιουνίου η μισθοδοσία στους Μόνιμους Υπαλλήλους του Ν.Π.Δ.Δ. Προσχολικής Αγωγής Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου.
          Είναι κάτι το πρωτοφανές και το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή Σερβίων-Βελβεντού δεν φαίνεται, όπως καταγγέλλουν οι Μόνιμοι Υπάλληλοι του Ν.Π.Δ.Δ. και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. του Νομού Κοζάνης, να κινητοποιείται προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η μισθοδοσία προκαλεί σοβαρά ερωτήματα και πιθανόν να κρύβει σκοπιμότητες που συνδέονται με το μέλλον των Παιδικών Σταθμών του Δήμου.
          Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. του Νομού Κοζάνης, το ταμείο του Ν.Π.Δ.Δ. Προσχολικής Αγωγής Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας έμεινε άδειο, καθώς ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού δεν κατέβαλε την τακτική επιχορήγηση που χρησιμοποιείται για την καταβολή της μισθοδοσίας. Κι αυτό συνέβη γιατί ο Δήμος δεν είχε μέχρι τις 18 Ιουνίου εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2019 και δεν μπορούσε την 1η Απριλίου να ενταλματοποιήσει άλλη δαπάνη πλην της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του. 
          Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Σερβίων-Βελβεντού είναι τεράστιες γιατί όχι μόνο δεν φρόντισε να τακτοποιήσει εγκαίρως ένα θέμα άμεσης και βασικής προτεραιότητας, καθώς πρόκειται για τη μισθοδοσία Μόνιμων Υπαλλήλων, αλλά και γιατί αγνόησε συστηματικά και επιδεικτικά τις εκκλήσεις να ζητηθεί βοήθεια από τις προϊστάμενες αρχές και να λυθεί το θέμα από τον περασμένο Μάιο, φθάνοντας τις υπηρεσίες του Δήμου και του Ν.Π.Δ.Δ. σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.
          Με δεδομένο ότι, είναι ορατός ο κίνδυνος να μην καταβληθεί στους Μόνιμους Υπαλλήλους του Ν.Π.Δ.Δ. Προσχολικής Αγωγής Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας ούτε η μισθοδοσία της 27ης Ιουνίου, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την Δημοτική Αρχή Σερβίων-Βελβεντού να προχωρήσει τώρα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να λυθεί το ζήτημα και θέτει την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και όλες τις αρμόδιες αρχές προ των ευθυνών τους για τέτοιου είδους διαλυτικά φαινόμενα με μόνο χαμένο τους εργαζόμενους.
           Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει επίσης, πώς βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και θα στηρίξει τις όποιες αποφάσεις λάβουν προκειμένου να διεκδικήσουν με κάθε νόμιμο τρόπο τα δεδουλευμένα τους. 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
            Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

           Νίκος Τράκας                                                               Βασίλης Πετρόπουλος 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΥΘΥΝΗ;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Για αυτό φτάσαμε στον πάτο σαν κοινωνια. Κανονικά θα έπρεπε αυτή η είδηση να έχει 50 σχόλια που να ζητάνε ευθύνες και εισαγγελέα αλλά εμείς οι σερβιωτες ασχολούμαστε με τι είπε ο ένας και ο άλλος. Απλήρωτοι μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου και μάλιστα οι άνθρωποι που κρατάνε και διαπεδαγωγουν τα παιδιά μας και ξέρουμε και πόσες φορές έχουν πληρώσει από την τσέπη τους. Ντροπή πια

Ανώνυμος είπε...

Να χαίρεται ο ΣΥΡΙΖΑ τον δήμαρχο που στήριξε! Αν και ο ίδιος βέβαια λέει ότι είναι ανεξάρτητος χαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Ελεγε ανεξάρτητος για να μην ντρέπονται οι δεξιοί που στήριξαν τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ ,Τώρα πάλι θα λέει ανεξάρτητος για να τον στηρίξουν κάποια κουτουρνήθια της Δεξιάς...όλοι τους ξέρουμε.

Το Προφίλ μας