Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Προεκλογική συγκέντρωση Κ.Ο. Καμβουνίων του ΚΚΕ στο Τρανόβαλτο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση της ΚΟ Καμβουνίων του ΚΚΕ στο Τρανόβαλτο. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Θύμιος Αναστασόπουλος, υποψήφιος σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Τρανοβάλτου με τη Λαϊκή Συσπείρωση  και ο Γιάννης Μητσιάκος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Νίκος Γεωργακόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων. Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο για την τοπική κοινότητα Τρανοβάλτου.

Ο Θύμιος Αναστασόπουλος στην τοποθέτηση ανέφερε:
«Οι εκλογές αυτές βρίσκουν τον τόπο μας στην χειρότερη ίσως θέση που έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια. Πολλά συσσωρευμένα προβλήματα, των οποίων η λύση δεν διαφαίνεται… Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε κάποια από αυτά:





1ο και βασικότερο θα λέγαμε ότι είναι  το τέλμα στο οποίο οδηγήθηκε το καθεστώς των λατομείων που αποτελούσε βασικό  πυρήνα της οικονομικής  δραστηριότητας της περιοχής μας. Ο δυναμικός κλάδος  των μαρμάρων μαραζώθηκε εξαιτίας της κρίσης , καταστράφηκαν παραγωγικές μονάδες,  πολλές θέσεις εργασίας  χάθηκαν, ο συνεταιρισμός μαρμάρων έκλεισε  και  διάφοροι επαγγελματίες τσακίστηκαν  ολοσχερώς.  Ιδιαίτερη σημασία έχει να αναφέρουμε σ’  αυτό το σημείο ότι η στήριξη από  τις κυβερνήσεις σ’ αυτήν την περίπτωση  ήταν εντελώς ανύπαρκτη.
2ο  βασικό προβλημα:  Η αυξανόμενη ανεργία, η φτώχεια  και όλα τα αδιέξοδα που αυτές  προκαλούν και κάνουν τη ζωή  των κατοίκων  του χωριού ολοένα και πιο δύσκολη.
3ο: Η εγκατάλειψη υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής. Η έλλειψη γιατρού, ο ελλιπής εξοπλισμός αγροτικού ιατρείου, το κακής ποιότητας οδικό δίκτυο, οι τρύπιοι κάδοι σκουπιδιών , τα άκοπα χόρτα ,οι  παιδικές χαρές χωρίς άδειες  κ.α. Πράγματα αυτονόητα που δεν θα έπρεπε ακόμη να συζητάμε γι’ αυτά γιατί  τα διεκδικούσαν ακόμη  και οι παππούδες μας πριν 50-60 χρόνια…»
«…Θα πρέπει εδώ  λοιπόν να τονίσουμε ότι τα τοπικά προβλήματα απορρέουν από μια γενική πολιτική, η οποία είναι κακή και άδικη και δεν αφήνει περιθώρια  τοπικής  ευημερίας.
Ποιοι είμαστε; Είμαστε εκείνοι που πάλεψαν και παλεύουν για τα καλύτερα, είτε μικρά είτε μεγάλα στο χωριό αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Αυτοί που θέλουν μια καλύτερη ζωή και διεκδικούμε την αναβάθμιση του χωριού, την  καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων , την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό  και οτιδήποτε άλλο μας ανήκει και μας κάνει καλό.
Δεσμευόμαστε  να είμαστε στο πλευρό σας οποιαδήποτε  δυσκολία και αν προκύψει. Πάντα το κάναμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, γιατί τα προβλήματα λύνονται με συλλογικούς αγώνες  και με προτάσεις που διαμορφώνονται απ΄ τις ανάγκες της ίδιας της κοινωνίας.  Σ΄ αυτούς τους αγώνες ήμασταν πάντα παρόντες και θα συνεχίσουμε να δίνουμε το παρόν.
Σας καλούμε λοιπόν να συμπορευτείτε μαζί μας στο δρόμο της διεκδίκησης. Μην συμβιβάζεστε. Μην κατεβάζετε τον πήχη των προσδοκιών και των απαιτήσεων σας.
Σας συμβουλεύουμε να κλείσετε τα αυτιά σας σε προεκλογικά ταξίματα ,στις δήθεν υποσχέσεις που έχουν σαν μοναδικό σκοπό να αρπάξουν ψήφους…»
«… ξεπεράστε οποιοδήποτε ψευτοδίλημμα και ψηφίστε Λαϊκή  Συσπείρωση και  ΚΚΕ. Είναι η μόνη αταλάντευτη και αξιόπιστη ψήφος.»

Η ομιλία του Νίκου Γεωργακόπουλου:
«Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι
Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, και από τη σημερινή συγκέντρωση, θέλουμε να καλέσουμε τα λαϊκά στρώματα, τους ανθρώπους που βιώνουν τη σκληρή καθημερινότητα να κλείσουν τα αυτιά τους στις υποσχέσεις που ήδη έχουν αρχίσει, στις υποσχέσεις για μεγάλα αναπτυξιακά έργα που θα γίνουν, είτε αυτά προέρχονται από την κεντρική εξουσία, είτε από τοπικούς παράγοντες, και μόνο στόχο έχουν να υφαρπάξουν τις ψήφους, και να εγκλωβίσουν συνειδήσεις.
Δίνουμε τη μάχη των εκλογών ενιαία παντού, γιατί ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση του λαού και της νεολαίας, στην ενιαία επίθεση που δέχονται, η ζωή και τα δικαιώματά μας, από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, την ΕΕ, τους Δήμους και τις Περιφέρειες ως στηρίγματά τους.
Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης. Γιατί κάθε ψήφος στο ΚΚΕ μετατρέπεται σε δύναμη και οργάνωση του αγώνα, για να βάλουμε τέρμα. Για να βάλουμε τέρμα στο τσάκισμα της ζωής και των δικαιωμάτων μας για τα κέρδη του κεφαλαίου.
Για να βάλουμε τέρμα στη ζωή με ψίχουλα, δόσεις και επιδόματα, που απλά ανακυκλώνει τη φτώχεια και την ανεργία. Στην κοροϊδία όσων μας βούλιαξαν στα χρέη, που τώρα μας καλούν να συνηθίσουμε στα λίγα, να ξεχάσουμε όσα κατέκτησαν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους.
Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει αντίσταση και ανυπακοή στα σχέδια που ονειρεύονται την Ελλάδα ένα αβύθιστο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.
Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει να χτίσουμε και να δυναμώσουμε παντού μια ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση. Να δυναμώσουμε τη δύναμη, που την επόμενη μέρα θα αντισταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΝΔ.
Αλλά και απέναντι στα στηρίγματά τους στους δήμους και περιφέρειες.Δηλαδή, απέναντι σε όλους όσους υλοποιούν και εξειδικεύουν τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της και τις αντιλαϊκές επιταγές του κεφαλαίου.
Μπορούμε να δώσουμε δύναμη στη δύναμή μας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι
Η πολιτική που εφαρμόζεται από κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμους, που δεν είναι ξεχωριστά πράγματα, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο, όπου οι κάτοικοι του Δήμου όπως και οι δημότες άλλων δήμων, πληρώνουν για τα πάντα. Αυτό μπορεί και πρέπει να αλλάξει.
Η Τοπική Διοίκηση λειτουργεί ως φορομπηχτικός - φοροεισπρακτικός μηχανισμός με διεύρυνση της ανταποδοτικότητας, εδώ και χρόνια, τόσο με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσο και με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.
Μάλιστα, η ΝΔ θέλοντας να ενισχύσει αυτό το φοροεισπρακτικό χαρακτήρα, προτείνει και τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους!!! Αν αυτό δεν είναι η θωράκιση του πιο άδικου νόμου για τα λαϊκά νοικοκυριά, τότε τι είναι; Ενός νόμου που η ΝΔ θέσπισε και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κατήργησε, όπως έλεγε, αλλά διατήρησε και μονιμοποίησε.
Αν αυτό δεν είναι απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση της χρηματοδότησης των δήμων και κατά συνέπεια των υπηρεσιών και των υποδομών τους, τότε τι είναι;
Οι δήμοι και οι περιφέρειες έγιναν αρωγοί: Της ανταποδοτικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, των προγραμμάτων ανακύκλωσης των ανέργων, των ελάχιστων κοινωνικών παροχών".
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;
- Η εκτόξευση της απασχολησιμότητας και της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις.
- Η κατακόρυφη μείωση του μόνιμου προσωπικού.
- Η αξιοποίηση του κατ' όνομα μόνο εθελοντισμού.
- Η συρρίκνωση κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών, που τις υποκαθιστούν ιδιώτες, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, οι φορείς της περιβόητης "κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας".
Φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Στη διάρκεια της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα. Προβλήματα με τη λειτουργία των παιδικών χαρών που δεν είχαν άδεια λειτουργίας. Προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων, στον ηλεκτροφωτισμό. Παιδικοί σταθμοί έμειναν χωρίς πετρέλαιο και τροφεία για τα παιδιά. Υπήρχε πρόβλημα στη λειτουργία των ΚΑΠΗ γιατί δεν είχαν άδεια λειτουργίας.
Το επαρχιακό οδικό δίκτυο και οι εσωτερικοί δρόμοι σε όλη την περιοχή είναι σαν να έχουν βομβαρδιστεί. Ενώ με την κακοκαιρία τον περασμένο χειμώνα είχαμε προβλήματα με τον αποχιονισμό.
Το μεγαλύτερο βέβαια πρόβλημα ήταν η οικονομική δυσλειτουργία του δήμου, η οποία αποκαταστάθηκε σήμερα, που στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο πάρθηκε απόφαση για τη λήψη δανείου με τη σύμφωνη γνώμη των επικεφαλής των 2 συνδυασμών της αντιπολίτευσης του κ. Κωνσταντόπουλου και του κ. Λιάκου οι οποίοι είναι συνοδοιπόροι στις προσεχείς εκλογές και αφού χρειάστηκε να αλλάξει η ψήφος δημοτικής συμβούλου εκλεγμένης με το συνδυασμό του κ. Κωνσταντόπουλου. Φυσικά η ψήφιση της λήψης δανείου έγινε με πρόσχημα το καλό του δήμου, μόνο που το λογαριασμό θα τον πληρώσει ο λαός της περιοχής.
Φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Το επόμενες μέρες και μέχρι τις εκλογές, θα ακούμε για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής, για το αρδευτικό των Καμβουνίων, για την τουριστική ανάπτυξη και την παραλίμνια ζώνη, για τη μαρμαροφόρο περιοχή του Τρανοβάλτου. Λες και η ανάπτυξη είναι τοπικό πρόβλημα και δεν συνδέεται με τη συνολική πολιτική και οικονομική κατάσταση.
Η ανάπτυξη για την οποία μιλάνε όλοι είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη, είναι η ανάπτυξη που έχει οδηγήσει τα χωριά μας σε ερήμωση γιατί στα πλαίσια του καπιταλισμού η επιλογή για το ποιες περιοχές και ποιοι κλάδοι θα αναπτυχθούν δεν εξαρτάται από τις αναπτυξιακές δυνατότητες της κάθε περιοχής, αλλά από το ποιοι κλάδοι έχουν τη μεγαλύτερη κερδοφορία, γι' αυτό ο λαός πρέπει να κλείσει τα αυτιά του στις εύκολες υποσχέσεις πως με κάποιες παρεμβάσεις θα φέρουν την ανάπτυξη της περιοχής και θα επιστρέψουν οι νέοι στα χωριά. Και ο δρόμος ανάπτυξης που προτείνουν να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για τους κατοίκους των Καμβουνίων.
Γιατί, αυτό που κρίνεται στις 26 Μάη, είναι αν θα υπάρξει μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση παντού και στο Ευρωκοινοβούλιο και στους δήμους και στις περιφέρειες.
Να δυναμώσουν τα ψηφοδέλτια με το σφυροδρέπανο και το γαρύφαλλο, που την επόμενη μέρα θα δυναμώσουν την πάλη, την οργάνωση του αγώνα και τη διεκδίκηση.
Δεν ξεχνάμε την πολιτική που μας έφερε ως εδώ, τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ, που την εφάρμοσαν. Δεν ξεχνάμε όσες κατακτήσεις του λαού μας ξήλωσαν βίαια. Δεν θέλουμε να ζήσουμε μόνο με ψίχουλα και επιδόματα!
Δεν ξεχνάμε αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν την οργή και την αγανάκτηση του λαού για να τα ενσωματώσουν στο σύστημα, για να τα μετατρέψουν σε στήριξη του συστήματος.
Στις 26 Μάη τους τιμωρούμε και στέλνουμε μήνυμα ελπίδας και αντεπίθεσης. Περνάμε απέναντι! Απέναντι από την ΕΕ, το σύστημα, τα κόμματά τους! Παίρνουμε θέση με το ΚΚΕ, για το δίκιο, την ελπίδα, την ανατροπή!
Στις εκλογές της 26ης Μάη, ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία της χώρας, έχουν όλους τους παραπάνω -και πολλούς ακόμα- λόγους να πάνε σε όλες τις κάλπες με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο χέρι.
Για να είναι περισσότεροι οι κομμουνιστές στο Ευρωκοινοβούλιο που θα αποκαλύπτουν, θα ενημερώνουν το λαό για ό,τι του ετοιμάζουν στις Βρυξέλλες.
Που θα εκθέτουν την ΕΕ και τον αντιλαϊκό της χαρακτήρα, όπως έχουν κάνει τόσες και τόσες φορές, σπάζοντας τη σιωπή και την ομοφωνία όλων των υπόλοιπων.
Για να είναι περισσότεροι οι κομμουνιστές δήμαρχοι, οι κομμουνιστές και αγωνιστές δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, που δεν θα πουν ποτέ ότι τα μεγάλα προβλήματα των νέων "δεν είναι αρμοδιότητά τους", αλλά θα μπουν μπροστά στον αγώνα για την αντιμετώπισή τους, κόντρα σε ΕΕ, κεφάλαιο, κυβερνήσεις.
Από σήμερα και μέχρι τις εκλογές να κάνουμε τη νύχτα μέρα για να φτάσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στο σπίτι κάθε λαϊκής οικογένειας.
Με ισχυρό ΚΚΕ παντού μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά
Καλή δύναμη σε όλους και όλες.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας