Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Ομιλία του Παν. Πλακεντά στην Πτολεμαΐδα

Κυρίες και Κύριοι, συνδημότισσες – συνδημότες, φίλες και φίλοι
Είμαστε πλέον στα τελευταία μέτρα του ταξιδιού που ξεκινήσαμε παρέα, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μαρτίου. Συμπορευθήκαμε για 2 μήνες και μοιραστήκαμε ιδέες, απόψεις, ανησυχίες, ενστάσεις και διαφωνίες. Πάντα με σεβασμό,
πάντα με ανοιχτά αυτιά, πάντα πολιτισμένα! Και γι’ αυτό σας ευχαριστώ από καρδιάς! Σας ευχαριστώ που αγκαλιάσατε την πρωτοβουλία της ενωτικής μας παράταξης και μας στηρίξατε με την ψήφο σας την προηγούμενη Κυριακή, χαρίζοντάς μας την πρωτιά!
Σας καλώ να ολοκληρώσουμε αυτό το ταξίδι με την ισχυρή εντολή και την ψήφο σας και αυτή την Κυριακή!
Σας καλώ να μας συνοδεύσετε στην αφετηρία του επόμενου κοινού μας ταξιδιού, στην επόμενη μέρα της Εορδαίας και της περιοχής μας!
Μια επόμενη μέρα όπου το κοινό μας όραμα, όσα εμπνευστήκαμε και ονειρευτήκαμε παρέα, θα μπορέσουν να μετουσιωθούν σε πραγματικότητα και ν’ αποτελέσουν την αφετηρία για νέους στόχους! Να δώσουν πνοή και έμπνευση στους νέους ανθρώπους που είναι προβληματισμένοι, να τους δώσουμε διέξοδο και προοπτική!
Να αγωνιστούμε για μια καλύτερη Εορδαία. Όπως σας την παρουσιάσαμε μέσα από το πρόγραμμά μας!
Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω μας το παλιό και το κατεστημένο και να διαβούμε το κατώφλι της νέας εποχής στη διακυβέρνηση του Δήμου όλοι μαζί!
Χωρίς διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των συμπολιτών μας
Χωρίς κομματικές εντολές ή οδηγίες.
Χωρίς λασπολογία.

Μόνο με χρώματα για να αλλάξει η όψη της Εορδαίας μας!
Με συνεργασίες και προγραμματικές συγκλίσεις!
Με συμφωνία στα πολλά που μας ενώνουν!
Με ενότητα και σύμπνοια!
Με δυναμική για το μέλλον και όχι οπισθοδρόμηση!
Με την πυξίδα μας πάντοτε προσηλωμένη στην ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΟΡΔΑΙΑ!
Στην ισχυρή Εορδαία. Την Εορδαία του μέλλοντος και της προόδου!
Με ανοικτές πόρτες, όπως ανέκαθεν πράξαμε! Χωρίς αποκλεισμούς! Με διάθεση για προσφορά και υπηρεσία προς τους πολίτες, χωρίς έπαρση για την εξουσία ή εγωισμούς. Γιατί τα δημόσια αξιώματα αποτελούν θέσεις προσφοράς κι έτσι τα αντιλαμβανόμαστε!
Θα αποκαταστήσουμε τον Α’ Βαθμό της Αυτοδιοίκησης ως το πρώτο καταφύγιο του πολίτη! Όλοι μαζί!
Κι η θέση του Δημάρχου είναι το μέσο για την επίτευξη αυτού του στόχου και όχι αυτοσκοπός!
Μέσα από τις διαβουλεύσεις μας με φορείς, ομάδες και τους συλλόγους της περιοχής επιβεβαιώσαμε ότι η κοινωνία επιθυμεί να είναι συνοδοιπόρος μας και όχι ακόλουθος! Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ενωτικής δημοτικής μας παράταξης κι είναι συμμέτοχος στις στοχεύσεις μας!
Αφουγκραστήκαμε την αγωνία και τα όνειρά σας, προτείναμε κι εσείς εγκρίνατε! Σας παρουσιάσαμε τις ιδέες μας κι εσείς τις εμπλουτίσατε! Μπολιάσαμε τα όνειρά μας με τα δικά σας! Μας εμπιστευτήκατε απλόχερα γιατί
ΞΕΡΟΥΜΕ – ΤΟΛΜΑΜΕ – ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Να φέρουμε τον τόπο στην Επόμενη Μέρα
Επιθυμία μας είναι να αποτελέσουμε τους καταλύτες στη σύνθεση, να ενώσουμε και να συγκεράσουμε απόψεις και οπτικές. Συνεχίζοντας την προσέγγιση της διαβούλευσης και της αμφίδρομης επικοινωνίας, σας ενημερώνουμε ότι πρόθεσή μας – εφόσον ο Θεός το θελήσει κι οι πολίτες μας ψηφίσουν – είναι η ενωτική λειτουργία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στις δύσκολες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα:
·         Απρόσκοπτη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης κι η ανάπτυξη νέων μεθόδων παροχής ενέργειας.
·         Αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και το Δήμο μέσα από το τρίπτυχο Εμπιστοσύνη – Δικαιοσύνη – Σωστή Οργάνωση που θα διέπει τις σχέσεις της νέας δημοτικής αρχής με τους υπαλλήλους του Δήμου.
·         Στο ζήτημα της Μετεγκατάστασης της Μαυροπηγής και της αρνητικής απόφασης του Άρειου Πάγου, καλούμε όλο το πρώην και το νυν πολιτικό προσωπικό της περιοχής, τους Βουλευτές αλλά και όλους τους πολιτευτές, την παρούσα αλλά και την επερχόμενη Περιφερειακή Αρχή να ταχθούν στο πλευρό μας στη δίκαιη διεκδίκηση των κατοίκων. Ιδού η Μαυροπηγή, ιδού πεδίο αγώνος για όλους μας, μηδενός εξαιρουμένου! Δεν περισσεύει κανείς!
Στην καθημερινότητα της λειτουργίας του Δήμου δρομολογούμε:
·         Ενίσχυση του στόλου των μηχανημάτων
·         Προμήθεια υλικοτεχνικής υποδομής
·         Άμεση παροχή ειδών ατομικής προστασίας.
·         Η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται με σωστό ωράριο που δεν θα επηρεάζει τη λειτουργία της πόλης.
·         Προστασία της Προσβασιμότητας πεζών και ΑμεΑ στα πεζοδρόμια αλλά και της απρόσκοπτης χρήση των επαγγελματιών στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης.
·         Αντιμετώπιση του Υπερπληθυσμού των Αδέσποτων Ζώων με αδειοδότηση του Κυνοκομείου, παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υποδομών του, δημιουργία Ιατρείου κατάλληλα εξοπλισμένου για στειρώσεις και τοποθετήσεις ειδικών CHIP, πρόσληψη Κτηνιάτρου και Αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου.
·         Άμεσες προτεραιότητές μας είναι η ποιότητα ζωής, η στήριξη των ευπαθών ομάδων και των αδύναμων συμπολιτών μας, η πρόοδος του πρωτογενούς τομέα που θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης, η ενίσχυση του εθελοντισμού.
·         Στοχεύουμε στην περαιτέρω διεύρυνση των τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μέσα από την ενίσχυση των κτιριακών του υποδομών και τη διασύνδεσή του με τις δομές της περιοχής μας.
·         Θα στηρίξουμε τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Εορδαίας!
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ-ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Για να πετύχουμε τους στόχους μας, καθιερώνουμε άμεσα τη σύγκλιση συμβουλίου των επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων  που συμμετέχουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο ανά δίμηνο ή συχνότερα εφόσον οι συνθήκες το απαιτήσουν. Σκοπός μας η όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, από την πρώτη κιόλας συνεδρίασή του!
Θέσεις ευθύνης
Πρόθεση μας μέσα από διαβούλευση με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις να υπάρξει συμμετοχή εκπροσώπων τους σε θέσεις ευθύνης και διοίκησης ισότιμα-ισάξια-με συνέργεια και συνένωση δυνάμεων.
Ενώνουμε δυνάμεις, ανθρώπους, πολίτες, την κοινωνία του τόπου μας.
Προτείνουμε επίσης τη συμμετοχή όλων των συνδυασμών – χωρίς αποκλεισμούς – στις επιτροπές που θα σχηματιστούν.
Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σωστή οριοθέτηση κερδίζουμε το μέλλον.

Όραμά μας: μια Εορδαία με ισόρροπη ανάπτυξη, δίκαιη προοπτική, γεμάτη με ευκαιρίες.

Φίλες και φίλοι,
στο κοινό μας ταξίδι συναντήσαμε – δυστυχώς – νοοτροπίες και απόψεις που πηγάζουν από έναν διαφορετικό αιώνα. Ιδεοληψίες των δεκαετιών του 80, αγωνιώδεις προσπάθειες για κομματικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών, μια έφεση στη λασπολογία. Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτή την επιλογή τους! Δεν θα απαντήσουμε. Τους προσπερνάμε όλοι μαζί, αγνοώντας τα ψεύδη και τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές! Αφήνουμε πίσω τους δήθεν κι εμπιστευόμαστε την ουσία! Προβάλλουμε τα έργα μας και το πρόγραμμα μας όταν άλλοι ξεστομίζουν από αυτήν την εξέδρα μόνο λόγια και λάσπη.


Η Ενωμένη Εορδαία πιστεύει στην πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό των δυνάμεων. Όχι στην αφαίρεση. Όχι στη διαίρεση.
Η πυξίδα μας είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ΕΝΟΤΗΤΑ.
Δεν κοιτάμε Αριστερά. Δεν κοιτάμε Δεξιά.
Ενώνουμε την Εορδαία.
Αφήνουμε πίσω το ψέμα και την διχόνοια, προσπερνάμε το διχασμό και τη μισαλλοδοξία.
Ξεμπερδεύουμε με το παλιό κατεστημένο που προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι καινούργιο. Γνωριζόμαστε όμως όλοι καλά στον τόπο που ζούμε για να μπορέσει καταφέρει κάτι τέτοιο.
Με τον πολίτη στην πρώτη γραμμή!
Με σεβασμό στις αστείρευτες δυνάμεις του τόπου.
Πρόθεσή μας να χτίσουμε από έξω προς τα μέσα, από κάτω προς τα πάνω, από τις Τοπικές Κοινότητες μας προς την πόλη.


Ø  Για να ξαναζωντανέψουμε την περιφέρεια του Δήμου μας, με στόχο, όραμα, δημιουργία κι αποτελεσματικότητα.
Ø  Για να κάνουμε την Πτολεμαΐδα πόλη φιλική στους πολίτες, επισκέψιμη και λειτουργική στους επισκέπτες, προσβάσιμη στα ΑμεΑ, τις ευπαθείς ομάδες, τα παιδιά, τους ανθρώπους που μοχθούν που κουράστηκαν στη ζωή και θέλουν, καλύτερη μέρα για τα παιδιά και τα εγγόνια τους.
Συμπολίτισσες, συμπολίτες.
Κυρίες και κύριοι.
Στιγμές έχουν απομείνει μέχρι την ετυμηγορία του λαού της Εορδαίας! Ενισχύστε την παράταξή μας με την ψήφο σας, δώστε τη δύναμη σε αυτή την ομάδα που έχει μεράκι κι όρεξη για δουλειά, που διαθέτει αποτελεσματικούς ανθρώπους -εκλεγμένους και μη, μια γροθιά ΟΛΟΙ!
Είναι η ώρα της δικής σας κρίσης! Της σωστής επιλογής! Να πείτε όχι σε αυτούς που δεν τα κατάφεραν τόσα χρόνια, που μας απογοήτευσαν, που έμειναν άφωνοι και άχρωμοι επί δεκαετίες!
Γιατί η ιστορία γράφεται από τους παρόντες.
Κρίνετέ μας από αυτά που πρόκειται να κάνουμε και όχι να μείνουμε στα λόγια!
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΟΡΔΑΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΙ ΟΧΙ ΟΥΡΑΓΟ.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑ ΚΟΜΒΟ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.
Σήμερα γεννιέται μια ημέρα σταθμός για την παράταξή μας και για όλους εμάς. Μια ημέρα που θα είναι για τις ευχές όλων μας, αυτές που έχουμε πραγματοποιήσει κι αυτές που θα συνδιαμορφώνουμε κάθε χρόνο αυτή την μέρα την 31η Μαΐου.
Τα φαναράκια των ευχών-μια ιδέα της Νατάσας Κεφαλοπούλου- θα ανάβουν κάθε χρόνο για τις ευχές μας, αλλά και για τα έσοδα από την πώληση τους, που θα ενισχύσουν το Σύλλογο Γονέων και Φίλων ατόμων με ειδικές ικανότητες.
Για φέτος πέρα από τις προσωπικές ευχές της καθεμίας και του καθένα ευχόμαστε την ενότητα του τόπου.
Τον προορισμό μας που είναι η Ενωμένη Εορδαία.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους υποψήφιους της παράταξής μας, γυναίκες και άνδρες, για την τιμή και το υπέροχο ταξίδι που κάνουμε μαζί. Να ευχαριστήσω επίσης για άλλη μια φορά όλους τους εθελοντές μας για την πολύτιμη βοήθεια τους.
Κυρίως να ευχαριστήσω τη ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΟΥΡΤΕΣΗ που και σήμερα μας βοήθησε με τη διερμηνεία της στη Νοηματική.
Πάνω από όλα όμως όλες κι όλους εσάς γιατί σήμερα επικυρώσατε την ισχυρή εντολή και την κάνατε ΕΝΤΟΛΗ ΝΙΚΗΣ για την ερχόμενη Κυριακή.
Κι όπως λέει ο Τάσος Λειβαδίτης:
« Ότι κι αν κάνουν θα νικήσουμε, ο κόσμος μας ανήκει!
Το μέλλον μες την τσέπη μας σαν το κλειδί του σπιτιού μας.»
Ευχαριστώ! Και μην ξεχνάτε ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΕΔΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας