Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Ευρωεκλογές 2019: Η ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας εφαλτήριο για την ανόρθωση της Ελλάδας.

του Γιώργου Δακή
Οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 αποτελούν σταθμό μείζονος πολιτικής αλλαγής για την πατρίδα μας. Οι Έλληνες χρειάστηκε να περιμένουν σχεδόν μία ολόκληρη τετραετία για να εκφραστούν ελεύθερα και δημοκρατικά, αποδοκιμάζοντας ηχηρά τις κυβερνητικές πολιτικές και επιβραβεύοντας τη στάση ευθύνης και ειλικρίνειας της Νέας Δημοκρατίας.
Η τελευταία τετραετία υπήρξε μία περίοδος οπισθοδρόμησης για τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Η αύξηση της φορολογίας και της ανεργίας οδήγησαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε οικονομικό τέλμα. Την ίδια στιγμή σημειώθηκαν υποχωρήσεις σε κρίσιμα εθνικά θέματα, όπως η προσπάθεια να περάσουν στη λήθη τη γενοκτονία των Ποντίων και την Μικρασιατική καταστροφή, αλλά και η  ταπεινωτική Συμφωνία των Πρεσπών.
Ταυτόχρονα, οι Έλληνες αισθάνονται ανασφαλείς μέσα στην ίδια τους τη χώρα, όχι μόνο για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση που όλοι βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, αλλά και για τη σωματική τους ασφάλεια. Η εγκληματικότητα αυξάνεται  επικίνδυνα και τα κρούσματα βίας και κλοπών έχουν  γίνει καθημερινό φαινόμενο.
Σ’ αυτό το δυσμενές τοπίο η Νέα Δημοκρατία απευθύνθηκε με ειλικρίνεια και ευθύτητα στους πολίτες καλώντας τους να αντιστρέψουν την αρνητική αυτή πορεία και να θέσουν τις βάσεις για την επανεκκίνηση της χώρας. 
Το κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα στις Ευρωεκλογές βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στον ελληνικό λαό. Το περιεχόμενο του πολιτικού μηνύματος είναι σαφές και μεταφέρει ηχηρή τη φωνή των Ελλήνων με τα πραγματικά τους θέλω και τις καθημερινές τους αγωνίες και προβλήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Την ίδια στιγμή, το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αποτελεί θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό της χώρας. Οι Έλληνες είπαν «ως εδώ». Ως εδώ στην υπερύψηλη φορολόγηση, στα προκλητικά ψεύδη, στην ανομία, στην ανασφάλεια, στην καταστροφή της μεσαίας τάξης, στο κλείσιμο επιχειρήσεων, στην εργασιακή αβεβαιότητα. Ως εδώ στις εθνικές υποχωρήσεις και παραχωρήσεις.     
Το πρώτο βήμα έγινε ήδη.  Είναι η στιγμή με στήριγμα την ιστορία μας, τις αξίες και τις παραδόσεις του λαού μας να προχωρήσουμε ενωμένοι και με αισιοδοξία στο μέλλον. Καλούμαστε να φέρουμε την πραγματική οικονομική ανάπτυξη, να αποκαταστήσουμε τις κοινωνικές αδικίες, να στηρίξουμε τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να αποκαταστήσουμε τους συνταξιούχους. Καλούμαστε να ξαναβάλουμε την Ελλάδα στο κέντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο ως πρωταγωνίστρια και όχι ως παρατηρητή.
Στις Ευρωεκλογές ο ελληνικός λαός μίλησε και άλλαξε το πολιτικό τοπίο. Έκανε το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας και οι πολίτες. Η επόμενη μέρα μάς βρίσκει ενωμένους και αποφασισμένους να προχωρήσουμε για την ανόρθωση της οικονομίας, για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Η Ελλάδα το επόμενο διάστημα έχει την ευκαιρία να τρέξει προς τα εμπρός και οι πολίτες έδειξαν ότι το όχημα που εμπιστεύονται για να οδηγήσει τη χώρα προς τη σωστή κατεύθυνση είναι η Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας