Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Γκάφα δικαστικού αντιπροσώπου σε εκλογικό τμήμα του Αμυνταίου: Αριθμούσε τους φακέλους με τον αύξοντα αριθμό των εγγεγραμμένων

της Αργυρώς Ζιάμπα από το kozanilife.gr
Ένα περίεργο συμβάν έλαβε χώρα την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας σε εκλογικό τμήμα της Π.Ε Φλώρινας στο Δήμο Αμυνταίου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, δικαστικός αντιπρόσωπος κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, αριθμούσε τον φάκελο του κάθε ψηφοφόρου σε αντιστοιχία με τον αύξοντα αριθμό που ήταν εγγεγραμμένος ο ψηφοφόρος στα μητρώα του εκλογικού τμήματος, γεγονός που φυσικά απαγορεύεται και δεν προβλέπεται από την νομοθεσία.

Για παράδειγμα, στον 40ο σε αύξοντα αριθμό εκλογέα (που είχε τον αριθμό 40 στη λίστα των εγγεγραμμένων), σημειώνονταν αυτός ο αριθμός και στον φάκελό του, με αποτέλεσμα στην καταμέτρηση των ψήφων να φαίνεται τι ακριβώς ψήφισε ο κάθε ένας εκλογέας του συγκεκριμένου εκλογικού τμήματος.
Το περιστατικό έλαβε χώρα σε εκλογικό τμήμα του Δήμου Αμυνταίου, όπου έπειτα από το “ατυχές” συμβάν, κλήθηκε η Αστυνομία και στη συνέχεια η Εισαγγελία. Προσωρινά διακόπηκε η εκλογική διαδικασία μέχρι να αποκατασταθεί το ζήτημα και αφού κλήθηκε Δικαστικός Επίτροπος προκειμένου να διασφαλίσει το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας, αλλά και η αρχή της μυστικότητας της ψήφου, η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.
Έπειτα από επικοινωνία του KOZANILIFE.GR με το συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα όπου έλαβε χώρα το συμβάν, ο Δικαστικός Επίτροπος δήλωσε: «Δεν έγινε με πρόθεση, πρόκειται για ένα ατυχές συμβάν το οποίο λύθηκε άμεσα προκειμένου να διασφαλίσουμε το αδιάβλητο της διαδικασίας. Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος δεν γνώριζε ότι απαγορεύεται η αρίθμηση των φακέλων».
Ζιάμπα Αργυρώ για το KOZANILIFE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας