Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Χαμός στο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ: Η αυλαία έπεσε με το «Θα τον μεθύσουμε τον Ήλιο»

Απίστευτο παλμό είχε το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ  που ολοκληρώθηκε σήμερα.
Το συνέδριο συνέπεσε με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου κι έτσι, παρά την απαγόρευση της Μυρσίνης Λοΐζου για τη χρήση του τραγουδιού «Καλημέρα Ήλιε» που αποτέλεσε για χρόνια τον ύμνο του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν υπό τους ήχους του τραγουδιού του Μάνου Λοΐζου.

Παρών στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ήταν και ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Φρανς Τίμμερμανς. Συνοδευόμενος από την Φώφη Γεννηματά και τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο κ. Τίμμερμανς  χειροκροτούμενος από την κατάμεστη αίθουσα του συνεδρίου, χαιρέτισε τους πρώην προέδρους, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς και ηγετικά και ιστορικά στελέχη και υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές.
Παρόντων των παιδιών του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκο και Αντρίκο και τα εγγόνια του, η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου ξεκίνησε με την ορχήστρα και χορωδία Μαντολινάτα Ελλάδος και τους λυρικούς καλλιτέχνες, Ε. Δάββου, Α. Κορωναίο και Π. Κοντό που απέδωσαν αποσπάσματα από το Μαουτχάουζεν, και γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Το καλλιτεχνικό μέρος με το οποίο ολοκληρώθηκε το συνέδριο έκλεισε με την «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης» και τον Μανώλη Μητσιά με λαϊκά τραγούδια του συνθέτη.

Η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στον Ανδρέα Παπανδρέου ανέφερε ότι εμπνέει και δείχνει το δρόμο και πρόσθεσε ότι «είμαστε οι συνεχιστές μιας συναρπαστικής ιστορικής διαδρομής και κληρονόμοι μιας ιστορικής παρακαταθήκης. Όσο περνούν τα χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρος».«. Καταγράφηκε στην ελληνική ψυχή, στη συλλογική συνείδηση ως χαρισματικός πολιτικός, που έχει σφραγίσει την πορεία και τις τύχες αυτού τόπου», σημείωσε και τόνισε ότι υπήρξε « απαράμιλλη ιστορική προσωπικότητα. Εθνικός ηγέτης με όραμα και στρατηγική για τη χώρα, ‘Αξιος Κυβερνήτης που έγινε συνώνυμο της αλλαγής».
Αφήνοντας αιχμές για όσους τον επικαλούνται, η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι «αυτοί που τον κυνήγησαν τον μνημονεύουν. Αυτοί που τον κατηγόρησαν προσπαθούν να τον αντιγράψουν.Αυτοί που τον διέβαλαν τον αναγνωρίζουν.Κι αυτοί που προσπάθησαν να ξαναγράψουν την ιστορία απέτυχαν.Η ιστορία εκδικείται τους παραχαράκτες και περιγελά τους αντιγραφείς γιατί αυτό που καταγράφει είναι η ζωντανή ιστορική πράξη».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής μνημόνευσε τη πατριωτική στάση που κράτησε ο Ανδρέας Παπανδρέου στα εθνικά θέματα, ειδικότερα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως το 87, ενώ σχεδίασε την πορεία από την Ελλάδα των Ελλήνων στην Ελλάδα της Ευρώπης και τον χαρακτήρισε αναμορφωτή της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης.
«Με το Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζουμε, ξανά μπροστά για να γυρίσει η χώρα σελίδα. Μια Ελλάδα ισχυρή στον πυρήνα της Ευρώπης. Έχουμε μέτωπο με την ακροδεξιά και το λαϊκισμό. Βάζουμε φρένο στην πολιτική της διαρκούς λιτότητας που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή δεξιά. Το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, όπως έλεγε και ο Ανδρέας, δεν χωράει απλά μέσα στο Μάαστριχτ. Εμείς οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες δίνουμε τη μάχη για την ψυχή και το μέλλον της Ευρώπης με μια προοδευτική ατζέντα, ένα νέο κοινωνικό Συμβόλαιο με επικεφαλής τον Φρανς, που είναι σήμερα μαζί μας. Θιασώτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαχητής του κράτους δικαίου ένας άνθρωπος που έχει εργαστεί σκληρά για να υπερασπίσει τις αξίες της Ευρώπης. Ένας Ολλανδός με … μεσογειακό ταπεραμέντο και … ελληνική ψυχή: ο … αυριανός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο σοσιαλιστής Φρανς Τίμμερμανς», κατέληξε και κάλεσε στο βήμα τον κ. Τίμμερμανς.
thecaller.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ? ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟς ΤΗς ΕΛΛΑΔΑΣ?

Το Προφίλ μας