Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Επένδυση στα Σέρβια με διαδικασία fast track: Ιαματικά λουτρά στην περιοχή «Τσίντζιρα» Κρανιδίων!

Μακέτα σε 3D των λουτρών Τσίντζιρας
Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού άνοιξε πλέον ο δρόμος για την υλοποίηση ενός μεγαλόπνοου σχεδίου του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού από την εποχή που ήταν Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα τουρισμού. Πρόκειται για τις υπόγειες πηγές θερμού ιαματικού νερού στην περιοχή «Τσίνζιρα» στο Δ.Δ. Κρανιδίων του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού.
Ο τότε Αντιπεριφεριεάρχης κ. Κοσματόπουλος είχε ζητήσει από φίλους του,  καθηγητές Γεωλογίας στο Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, να μελετήσουν την περιοχή και να εξερευνήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης και τουριστικής αξιοποίησης των ιαματικών πηγών.
Πράγματι, πριν από λίγες ημέρες παραδόθηκαν στο Δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού τα σχέδια των κτιριακών εγκαταστάσεων από τον Prof.  Maurizio de Angelis, επικεφαλής του τμήματος Γεωλογίας του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας.  Το κτίριο περιλαμβάνει πισίνες για λουτρά,  αίθουσες για σάουνα, χαμάμ, ξενώνα 50 κλινών με δυνατότητα επέκτασης, καφέ-εστιατόριο και είναι προσανατολισμένο προς τη λίμνη Πολυφύτου εκμεταλλευόμενο την υπέροχη θέα.
Τα εν λόγω σχέδια παρουσιάστηκαν από το Δήμαρχο στον Περιφερειάρχη κ. Θόδωρο Καρυπίδη παρουσία και του Προέδρου Κρανιδίων κ. Διαμαντή, σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή το απόγευμα πριν από τη συναυλία της κ. Καλλιόπης Βέττα στο Πολιτιστικό κέντρο Σερβίων, την οποία παρακολούθησε με ενθουσιασμό ο κ. Περιφερειάρχης.

Παρότι έχουμε ασκήσει δριμεία κριτική στο Δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού, αυτή τη φορά, επικροτούμε το φιλόδοξο σχέδιο και ευχόμαστε την προσέλκυση χιλιάδων τουριστών στα Λουτρά της Τσίντζιρας...

ai-vreS

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είπε ότι το Ai-Vres θα αναλάβει την προβολή. Βλέπετε έχουν την ίδια φιλοσοφία. "Αγαπάνε τον τόπο"

Ανώνυμος είπε...

Καλή Πρωταπριλιά......

Ανώνυμος είπε...

Παρότι είναι της ημέρας, το θέμα είναι ρεαλιστικοτερο από αυτά που λέει ότι θα κάνει ο βαρώνος μινχαουζεν

Ανώνυμος είπε...

Τωρα οντως??? Προφανως λογω πρωταπριλιας

Το Προφίλ μας