Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Κοζάνης για την πώληση της ΔΕΗ

                         ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Υ.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ
Κοζάνη 24/04/2018
Η πώληση των Λιγνιτικών  μονάδων της Δ.Ε.Η, οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό και νέα χειρότερη ύφεση την οικονομία της περιοχής μας, με απώλεια πολλών θέσεων εργασίας, αφαιρώντας  κάθε δυνατότητα  και περιθώριο ανάκαμψης της.
Το νομοσχέδιο έκτρωμα, εκτός των άλλων, δεν λαμβάνει καμία μέριμνα για την αποκατάσταση και επαναπόδοση των εδαφών, καταργεί στην ουσία τον τοπικό πόρο συνδέοντας τον με την λιγνιτική  δραστηριότητα. Δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στη βιωσιμότητα των τηλεθερμάνσεων, θέτοντας εν αμφιβόλω τη λειτουργία τους, ανοίγει την κερκόπορτα για την κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, χωρίς να διασφαλίζει σε καμιά περίπτωση την εκπόνηση του απαραίτητου εναλλακτικού σχεδίου ανάπτυξης. 
Η ενεργειακή επάρκεια της χώρας μας πλέον θα έγκειται στην «καλή διάθεση» των ιδιωτών σε βαθμό που τίθεται σοβαρό θέμα ενεργειακής αυτονομίας.
Απαιτούμε από τους Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας να μην συναινέσουν σε αυτήν την προδιαγεγραμμένη καταστροφή, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων και των συνδικάτων της Δ.Ε.Η. και συντασσόμαστε πλήρως με τους φορείς της περιοχής μας στον αγώνα για την αποτροπή της καταστροφικής αυτής πολιτικής σε βάρος της Δ.Ε.Η., σε βάρος της χώρας μας.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ
ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας