Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Κοζάνης: Ανακοίνωση-Καταγγελία

Καταδικάζουμε τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ με πρωταγωνιστές τους ΗΠΑ, Γαλλία, Μ. Βρετανία. Η αιματοχυσία που έχει ξεκινήσει εδώ και 7 χρόνια στη Συρία δεν έχει τελειωμό. Οι εικόνες από τους
πυραύλους που χτυπούν τη Δαμασκό τη νύχτα, μόνο οργή μας προκαλούν.
  Οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι «σύμμαχοι» της κυβέρνησης, μέσα στο γενικότερο περιβάλλον όξυνσης των αντιθέσεων-ανταγωνισμών με Ρωσία και Κίνα, δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Αυτό που τους νοιάζει είναι τα κέρδη τους, ο έλεγχος των σφαιρών επιρροής, των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους ματώνουν τους λαούς, προκαλούν πολέμους, αλλάζουν σύνορα, σπέρνουν προσφυγιά και ξεριζωμό. Τα εγκλήματά τους τα τελευταία 30 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή ατέλειωτα: Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία.
  Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι εγκληματικές. Όχι μόνο συμμετέχουν στο κουβάρι των ανταγωνισμών για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, αλλά στηρίζουν ενεργά τα σχέδιά τους στην περιοχή. Δίνουν στρατιωτικές βάσεις και υποδομές στους φονιάδες των λαών, μετατρέπουν τη χώρα σε ορμητήριό τους. Πάει πολύ να βαφτίζουν αυτήν την πολιτική ως γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας.
  Επίσης καταγγέλλουμε την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον της αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης φοιτητών και μαθητών στην Αθήνα. Η κυβέρνηση με την δολοφονική επίθεσή της στη νεολαία , αποδεικνύει στην πράξη τη συμμετοχή της στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών δηλώνοντας και με αυτόν τον τρόπο την πρόθεσή της να τσακίσει με κάθε μέσο τις αντιπολεμικές αντιδράσεις του ελληνικού λαού.
  Ακόμη,  καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια να τιμωρηθεί από τη μονάδα του και από την ταξιαρχία του ο στρατιώτης που συμμετείχε και μίλησε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, στην Αθήνα, στις 27/2.
Η συμμετοχή στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις του λαού μας είναι δικαίωμα και των στρατευμένων.
  Να παρθεί πίσω τώρα η απαράδεκτη τιμωρία του στρατιώτη.
  Να επιστρέψουν τώρα οι  Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.
  Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της  χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη         Συρία, καθώς και κάθε διευκόλυνση. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.
  Η απάντησή μας  στις επιλογές των ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης είναι ο μαζικός αγώνας του λαού ενάντια στις επιλογές τους και η μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων στις συγκεντρώσεις της 1ης Μάη,  στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Μάη αλλά και στην Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 13 Μάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας