Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

«Πληροφορίες κυρία Σούλα»

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Ομολογώ ότι η απόπειρα εξαγοράς της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στα πολιτικά μας πράγματα.
Ηδη έκλεισε έξι ώρες συζήτησης στα απανταχού πρωινάδικα και δικαίως.
Οχι μόνο επειδή το ποσό των τριών εκατομμυρίων εμφανίζεται μάλλον υψηλό για τις προσφερόμενες υπηρεσίες, άρα προσδιορίζει το τιμολόγιο και για τους επόμενους.  
Οχι μόνο επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ πείστηκε από το περιστατικό κι άρχισε ξαφνικά να πανηγυρίζει που ένας άγνωστος απένταρος πήγε να εξαγοράσει μια άγνωστη βουλευτή.
Αλλά κυρίως επειδή είναι η πρώτη απόπειρα εξαγοράς βουλευτού που γίνεται μέσω… facebook.
Η Ξουλίδου δηλαδή γράφει ιστορία στο Διαδίκτυο. Προσφέροντας ταυτοχρόνως την έμπρακτη απόδειξη ότι η φαντασία όσων επιχειρούν να διαφθείρουν διάφορους αγνούς βουλευτές δεν έχει όρια.

Την επόμενη φορά, να μου το θυμηθείτε, θα στείλουν προσφορά εξαγοράς με tweet και θα ακολουθήσει μικρή αγγελία σε διαδικτυακό τόπο προσωπικών γνωριμιών.

«Ζητείται βουλευτής να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αμοιβή ικανοποιητική. Εχεμύθεια εξασφαλισμένη. Τηλ…… Πληροφορίες κυρία Σούλα».

Και θα το είχαν κάνει ήδη. Αλλά είναι προφανές ότι κανείς βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν θα καταδεχθεί να απαντήσει σε μικρή αγγελία με κίνδυνο να αποκεφαλιστεί.

Αντιθέτως στο facebook αρκεί ένα like για να κλείσει η δουλειά.

Ακολουθούν μια σύμπτωση και μια απορία.

Η σοβαρή αυτή καταγγελία διατυπώθηκε από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο στον ίδιο δημοσιογράφο και στο ίδιο μέσο ενημέρωσης όπου είχε γράψει εκείνη την ιστορία με τον «κουμπαρά», την οποία υιοθέτησε ο Σκουρλέτης, διερεύνησε ο εισαγγελέας και τελικά την έβαλε στο αρχείο επειδή ήταν μούφα.

Υποθέτω ότι πρόκειται για καθαρή σύμπτωση. Και ως εκ τούτου επιβάλλεται μια απορία.

Γιατί άραγε να δώσουν τρία εκατομμύρια να εξαγοράσουν την Ξουλίδου όταν θα μπορούσαν απλώς να την ψεκάσουν και να ψηφίσει δωρεάν όχι έναν αλλά πέντε-έξι προέδρους;

Εξ όσων γνωρίζω ο ψεκασμός είναι πολύ φθηνότερη διαδικασία από την εξαγορά και πολύ αποτελεσματικότερη, σύμφωνα με παλαιότερες διαβεβαιώσεις των ΑΝΕΛ.

Τι να υποθέσω λοιπόν;

Οτι σταμάτησαν οι ψεκασμοί; Ή ότι βρέθηκαν ξαφνικά λεφτά;

Την απάντηση θα μας τη δώσει ασφαλώς ο εισαγγελέας.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας