Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ερώτηση στην Κομισιόν για τις απολύσεις ελλήνων εκπαιδευτικών

Ερώτηση προς την Κομισιόν με θέμα τις απολύσεις εκπαιδευτικών στην Ελλάδα που, κατά τον ίδιο γίνονται κατ’ απαίτηση της τρόικας, κατέθεσε ο ελληνικής καταγωγής γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης. Αντίστοιχη ερώτηση προτίθεται, όπως ανέφερε ο ίδιος, να καταθέσει και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Στην ερώτησή του, ο κ. Χατζημαρκάκης επισημαίνει: «Ανάμεσα στους απολυμένους είναι εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν με γραπτές εξετάσεις του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), με κορυφαίους τίτλους σπουδών, εκπαιδευτική εμπειρία αλλά και προσφορά στην εκπαίδευση που έχει αναγνωριστεί.
Ενδεικτικό παράδειγμα παράλογης απόφασης για την εφαρμογή των απαιτήσεων της τρόικα, η καθηγήτρια γραφιστικής Αγγελική Καμπούρη, η οποία μαζί με άλλους καθηγητές έλαβε από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας, Αριστείο Καινοτομίας για τη δημιουργία τρισδιάστατου βιβλίου pop – up με πρωτοποριακή προβολή από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προσαρμοσμένο για χρήση από άτομα με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα συμμετείχε σε μια σειρά ευρωπαϊκά προγράμματα συνεργασίας και ανταλλαγών, κυρίως με σχολεία της Γερμανίας, όπως το "Leonardo" και το "Comenius"».
Ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανάμεσα στα αλλά:
- Ποιο είναι το όφελος από μια αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα που οδηγεί στο περιθώριο ή στη μετανάστευση το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, αλλά και
- Ποια αναπτυξιακή λογική υπηρετεί η χρηματοδότηση προγραμμάτων καινοτομίας στην ευρωπαϊκή εκπαίδευση όταν οι δημιουργοί καινοτόμων δράσεων, που βραβεύονται επίσημα, οδηγούνται με τυφλές αποφάσεις στην ανεργία;


Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας