Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Αλλαγές στην κορυφή του ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας

του Σπύρου Κουταβά από το vetonews.gr
Αλλαγή σκυτάλης στο τιμόνι του ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας. Ο μέχρι πρότινος Διευθυντής της υπηρεσίας κ. Παύλος Αμανατίδης μετατίθεται στην επιθεώρηση ελέγχων Βορείου Ελλάδος και την θέση του αναλαμβάνει η κ. Κατερίνα Χατζοπούλου στέλεχος της ίδιας υπηρεσίας.
Ο κ. Π. Αμανατίδης υψηλόβαθμος εφοριακός με μεγάλη εμπειρία, καλό όνομα στον Οικονομικό έλεγχο και παλιός συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ για ένα διάστημα ακούστηκε ευρέως το όνομά του όταν ο Γ. Παπακωσταντίνου αποφάσισε να τον μετακινήσει στο υπουργείο Οικονομικών και να του αναθέσει την διεύθυνση προσωπικού.
Μετά την αποχώρηση του Παπακωσταντίνου απο το υπουργείο ο κ.Π. Αμανατίδης βρέθηκε να διευθύνει τον ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας μια υπηρεσία που κατά κοινή ομολογία τα τελευταία 10 χρόνια έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις και έχει παρουσιάσει έργο. Η τοποθέτησή του στην θέση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ συνοδεύτηκε απο μετακινήσεις ορισμένων υπαλλήλων της υπηρεσίας που υπό την μορφή πρωτοσέλιδων έγιναν ειδήσεις στην νεοδημοκρατική εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. (κλικ εδώ) Μια από τους υπαλλήλους στελέχη της υπηρεσίας που μετακινήθηκαν τότε ήταν και η κ. Κατερίνα Χατζοπούλου που ανέλαβε προ ολίγου ημερών  καθήκοντα προϊσταμένης αρχής στο ΣΔΟΕ. Η τελευταία είναι και αυτή στέλεχος της υπηρεσίας, συνδικαλιστικό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, λάτρης του παλαιού ΠΑΣΟΚ, σύζυγος παλαιού στελέχους του τοπικού ΠΑΣΟΚ  με καλό βιογραφικό στην δίωξη και το λαθρεμπόριο καυσίμων. Από τους συναδέλφους της θεωρείται σκληρό καρύδι και έντιμη στην δουλειά της. Μετά την άρνηση υπαλλήλου από την Πτολεμαΐδα που ανήκει στο χώρο της ΝΔ, ο κλήρος για την διεύθυνση του ΣΔΟΕ έπεσε στην κ. Κατερίνα Χατζοπούλου. Την υποψηφιότητά της στο κ. Μαυραγάνη του ΥΠΟΙΚ στήριξε ο σημερινός υφυπουργός Υποδομών κ. Μ. Παπαδόπουλος και ο ισχυρός ανήρ του τοπικού ΠΑΣΟΚ κ. Π. Κουκουλόπουλος.
Το ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας σε επίπεδο ελέγχου με εντολή η όχι εισαγγελέα πραγματοποιούσε τα τελευταία τρία χρόνια ελέγχους σε αρκετές υποθέσεις που είχαν δει το φως της Δημοσιότητας. Στην Αναπτυξιακή Γρεβενών και την Δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης της πόλης, στην Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας, με τις δύο ΕΔΕ που πραγματοποίησε ο πρώην περιφερειάρχης κ. Κύρκος, την αποναρκοθέτηση του Γράμμου και άλλες στην δυτική Μακεδονία. Σε κάποιες υποθέσεις φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα από το ΣΔΟΕ και να έχουν παραδοθεί τα πορίσματα στις δικαστικές αρχές ενώ σε κάποιες άλλες θα χρειασθεί περισσότερος χρόνος.
Η αλήθεια είναι οτι σε τέτοιες θέσεις οι επικεφαλείς της υπηρεσίας επιλέγονταν πάντα με πολιτικά η στενα κομματικά κριτήρια χωρίς αυτό να σημαινει οτι οι επιλογές ήταν πάντα κακές. Ομως αξίζει να σημειώσουμε οτι δεν έιχε τύχη κανένας υπάλληλος όσο έντιμος αποτελεσματικός και με τίτλους σπουδών στην κατοχή του εάν δεν διέθετε την κατάλληλη πολιτική γνωριμία. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/editorial/item/19521-allages-stin-koryfi-tou-sdoe-dytikis-makedonias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας