Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Το πρώτο «πράσινο» ηλιακό πλεούμενο στην Ελλάδα απέκτησε ο Δήμος Πρεσπών

Ο δήμος Πρεσπών απέκτησε το πρώτο οικολογικό πλεούμενο στην Ελλάδα, το οποίο κινείται με τη χρήση ηλιακής ενέργειας και θα χρησιμοποιείται για την οργάνωση οικοπεριηγητικών υδάτινων διαδρομών στις προστατευόμενες περιοχές των δύο λιμνών.
Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας Δημοκρατία, το συγκεκριμένο σκάφος αποκτήθηκε στο πλαίσιο του διακρατικού έργου «Πράσινο Σκάφος - Green Boat».
Μιλώντας στην εφημερίδα Δημοκρατία, ο υπεύθυνος του έργου Ευάγγελος Καραγιάννης δήλωσε: «Η προώθηση των ομορφιών της φυσικής, αλλά και της πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής των λιμνών των Πρεσπών θα γίνεται στο εξής και με τη χρήση της τεχνολογίας του μέλλοντος, με ηλιακά σκάφη, τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον»
Ο κ Καραγιάννης, εξηγεί ότι τα ηλιακά σκάφη, αποτελούν έναν από τους πλέον ενδεδειγμένους τρόπους για την τουριστική ανάπτυξη αλλά και την προστασία παραλίμνιων και παραθαλάσσιων περιοχών σε όλο τον κόσμο: «είναι εντελώς φιλικά στο περιβάλλον, έχουν απεριόριστη δυνατότητα πλοήγησης με ήλιο, αλλά και χωρίς ήλιο, είναι ιδανικά μέσα μεταφοράς για προστατευόμενες περιοχές με μοναδικά οικοσυστήματα, έχουν χαμηλό λειτουργικό κόστος και κόστος συντήρησης, είναι άνετα και δεν απαιτούν ιδιαίτερες εγκαταστάσεις στην ακτή».
Το ηλιακό σκάφος που απέκτησε ο Δήμος Πρεσπών, κινείται με τη χρήση ηλιακών πάνελ, διαθέτει αθόρυβους κινητήρες, μπαταρίες και φορτιστές. «Επιπλέον, το έχουμε εφοδιάσει με όλο τον παρελκόμενο εξοπλισμό, παρέχοντας ανέσεις και ασφάλεια στους επιβάτες, έτσι ώστε να απολαμβάνουν τις περιηγήσεις στις λίμνες», συμπληρώνει ο κ. Καραγιάννης.
Η παρουσίαση και η καθέλκυσή του «πράσινου σκάφους» έγιναν το Σάββατο στα νερά της Μικρής Πρέσπας, κατά τη διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων Πρέσπεια 2013.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας