Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΕΝΩΣΗ ΔΕΗ: σχετικά με τον κατώτατο βασικό των 586€

Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ» ενημερώνει τους συναδέλφους 8μηνήτες ότι, σε συνάντηση που είχε για άλλη μια φορά με την ΓΔ/ΑΝΠΟ σε σχέση με τον κατώτατο βασικό των 586
που ψηφίστηκε από ένα ακόμη μνημονιακό νόμο τον Φεβρουάριο του 2013, έθεσε κάποια βασικά επιχειρήματα έτσι ώστε να μπορέσει να ανατραπεί το εξευτελιστικό ποσό των  586€.
Επιχειρήματα όπως οι συνάδελφοι 8μηνητες που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες μαζί με τους τακτικούς συναδέλφους, χειρίζονται μηχανήματα αξίας εκατομμυρίων ευρώ και εργάζονται  σε βεβαρημένο περιβάλλον και κάτω από αντίξοες συνθήκες, (μέσα στη σκόνη - τη λάσπη και σε θερμοκρασίες πολύ υψηλές το καλοκαίρι και πολύ χαμηλές το χειμώνα), θα πρέπει να αμείβονται πολύ περισσότερο
Η απάντηση της ΓΔ/ΑΝΠΟ είναι ότι η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το νόμο και ότι όσοι παίρνουν το κατώτατο βασικό, το ΙΚΑ τους δίνει ως βοήθημα ένα 6% επί του βασικού και η ΔΕΗ δεν μπορεί να κάνει καμία παρέμβαση .
Η Διοίκηση της ΔΕΗ όμως γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας τα επιχειρήματα που τους θέσαμε ως Σωματείο, στο επόμενο Δ.Σ. ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι, Εισήγηση ότι οι εργαζόμενοι αυτοί θα πρέπει να αμείβονται   πολύ περισσότερο χωρίς να καθορίζετε το ποσό.
Η πρόταση του Σωματείου είναι να ισχύει ότι ίσχυε πριν ψηφιστεί αυτός ο κατάπτυστος μνημονιακός νόμος.
Τέλος   ενημερώνουμε   τους   συναδέλφους   8μηνήτες   ότι   από
1 Σεπτεμβρίου 2013 και όχι από την ημερομηνία πρόσληψης, (χωρίς δηλαδή με αναδρομική ισχύ) θα πληρώνονται ανάλογα με την ειδικότητα τους και ότι προβλέπει η ΣΣΕ έως όταν δοθεί οριστική λύση.
Ότι άλλο ακούγεται από διάφορους, είναι για λόγους που δεν τους γνωρίζουμε και δεν θέλουμε να  τους γνωρίζουμε και αυτό ας το κρίνουν οι ίδιοι.    





                                                                                                       ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                               ΕΝΩΣΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας