Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Παρουσίαση 3ου Φεστιβάλ Φιλαρμονικής Πτολεμαΐδας

Η Φιλαρμονική του Δήμου Εορδαίας συμπληρώνει φέτος μισό αιώνα ζωής και όλα αυτά τα 50 χρόνια ανταποκρίθηκε επάξια στο σκοπό της, όπως αυτός περιγράφεται στο ιδρυτικό ΦΕΚ του 1963 : “η εν γένει εξυπηρέτηση και η προαγωγή του μουσικού αισθήματος και της ψυχαγωγίας των κατοίκων".

Βασικοί συντελεστές στην επίτευξη αυτού του στόχου ήταν οι ταλαντούχοι Αρχιμουσικοί που κράτησαν την μπαγκέτα της, ο εκλιπών Κωνσταντίνος Μουλάκης, στον οποίο είναι αφιερωμένη και η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, ο Κωνσταντίνος Κοσμάς, ο Κοντός Δημήτριος και ο Αργύρης Σαλαγκιώτης.
Οι πρόεδροι και τα διοικητικά συμβούλια όλων αυτών των ετών, αλλά κυρίως και πάνω από όλους οι μουσικοί, οι νέες και οι νέοι της πόλης μας, που με καμάρι φόρεσαν την κόκκινη στολή της.
Η φιλαρμονική ξεκίνησε το 1959 από απόφοιτους του γυμνασίου "Αριστοτέλης". Στην συνέχεια το 1963 πήρε την μορφή ΝΠΔΔ και μάλιστα ήταν το πρώτο νομικό πρόσωπο του Δήμου.
Διετέλεσαν πρόεδροι της όλοι οι δήμαρχοι του Δήμου Πτολεμαΐδας, μέχρι το 2005 που ορίστηκε πρόεδρος ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Πλακεντάς και το 2009 ο Ιωάννης Ασπράγκαθος. Τέλος από το 2011 με το νόμο του Καλλικράτη έγινε συγχώνευση των νομικών προσώπων του Δήμου Εορδαίας  σε ένα ενιαίο ΝΠΔΔ με την επωνυμία ΝΠΔΔ Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτιστικής Ανάπτυξης και Παιδείας και πρόεδρος από το 2011 έως και σήμερα είναι η δημοτική σύμβουλος  Κρυσταλλίδου Θεοπίστη.
Τιμώντας λοιπόν  τα 50 χρόνια της Φιλαρμονικής μας συνεχίζουμε έναν θεσμό που άρχισε το 2009 και για τρίτη φορά διοργανώνουμε το Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην πόλη της Πτολεμαΐδας.
Για το Φεστιβάλ η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ Θεοπίστη Κρυσταλλίδου δήλωσε: «Φέτος, το φεστιβάλ λόγω και της επετείου είναι διήμερο και φιλοξενούμε 3 φιλαρμονικές από διάφορους δήμους της χώρας. Πριν από κάθε συναυλία θα προηγηθεί παρέλαση από διάφορα σημεία της πόλης, δηλαδή το Σάββατο η φιλαρμονική του δήμου Αμπελοκήπων θα ξεκινήσει  στις 20:30 μπροστά από την Θρακική Εστία και ανηφορίζοντας την Παυλίδη Αδαμοπούλου θα φτάσει στην πλατεία. Αντίστοιχα, η Φιλαρμονική του δήμου Δοξάτου Δράμας θα ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη και κατηφορίζοντας την Βασιλέως Κωνσταντίνου θα φτάσει στην πλατεία.
Και την Κυριακή την ίδια ώρα στις 20:30, η φιλαρμονική του Δήμου Νέας Ζίχνης θα ξεκινήσει από τον ιερό ναό Αγίας Σκέπης και η δική μας από το δημαρχείο διασχίζοντας την 25ης Μαρτίου θα φτάσουν στην πλατεία.
Θα γεμίσει λοιπόν η πόλη για δυο μέρες με ήχους και χρώματα φιλαρμονικών.
Η φιλαρμονική μας θα παρουσιάσει, επίσημα, το επετειακό έργο 1963 που συνέθεσε ο αρχιμουσικός μας ο κ. Σαλαγκιώτης, τον οποίο θα ήθελα να ευχαριστήσω για την συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια!
Επίσης, να ευχαριστήσω τους γονείς των παιδιών μας,  πρώτα από όλα για την εμπιστοσύνη τους και για τη βοήθεια τους που ήταν πολύτιμη  για να πραγματοποιούμε αυτό το φεστιβάλ.
Τη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου για την καθοδήγηση και την υποστήριξη. Τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Σόκουτη, που πίστεψε στο όραμα μας και με την ουσιαστική συμβολή της ΕΠΤΑΚ καταφέραμε να διοργανώσουμε αυτό το διήμερο φεστιβάλ. Και τέλος τους συναδέλφους μου κ. Ασπράγκαθο, Καλαϊτζόπουλο και Τσολακίδη, τους ηλεκτρολόγους ου δήμου, τους υπαλλήλους του  νομικού προσώπου και ιδιαίτερα τον συνεργάτη μου Στράτο Ιορδανίδη για τη συμβολή τους σ' αυτήν την σπουδαία εκδήλωση .
Ο αρχιμουσικός Αργύρης Σαλαγκιώτης στη συνέχεια μίλησε για τις φιλαρμονικές που θα φιλοξενηθούν στο φεστιβάλ.  Πρόκειται για τις φιλαρμονικές  των δήμων Αμπελοκήπων Μενεμένης, Δοξάτου Δράμας και Νέας Ζίχνης Σερρών.
"Είναι πολύ σημαντικό για τα μέλη των φιλαρμονικών να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους Φεστιβάλ και μας τιμούν με την παρουσία τους οι φιλαρμονικές αυτές με τις οποίες όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αναπτύξει μια στενή συνεργασία» τόνισε ο κ.  Σαλαγκιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας