Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ο πολιτισμός φέρνει πιο κοντά Σέρβια και Βελβεντό…

από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Στο άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, μεταξύ άλλων, διαβάζουμε:
ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Σέρβια – Θεατρική Ομάδα Μ.Ο. Βελβεντού ΄΄Μαρία Πενταγιώτισσα΄΄  Υπαίθριο Θέατρο του Κάστρου Σερβίων (21:00)
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2013
Βελβεντό – Θεατρική Παράσταση, Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Σερβίων – Βελβεντού ΄΄Μπαμπάδες με ρούμι΄΄ Υπαίθριο Θέατρο Αθλητικού Κέντρου (21:00)
Ουσιαστικά, δηλαδή, έχουμε μια «ανταλλαγή» παραστάσεων από τις δυο θεατρικές ομάδες, του Βελβεντού και της ομάδας Σερβίων-Βελβεντού, στην οποία, κυρίως, συμμετέχουν ηθοποιοί από τα Σέρβια. Και αυτό μόνο θετικό είναι. Το θέατρο και εν γένει ο πολιτισμός, λοιπόν, πάντα μπορούν να φέρνουν πιο κοντά και τοπικές κοινωνίες που, για διάφορους λόγους, έχουν «κάτι» να χωρίσουν.
Εάν έχουν δηλαδή, που, ουσιαστικά, εδώ δεν έχουν, πλην «Καλλικράτη»…

ΠΑΝ. (από τον «Πρωινό Λόγο»)

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Παν. μην ξύνεις "πληγές" που πολλοί εκατέρωθεν θέλουν να κλείσουν με σωστό και ομαλό τρόπο. Άσε τις διάφορες ομάδες μεταξύ τους να συνεργαστούν χωρίς τυμπανοκρουσίες και τα θέματα της Δημόσιας Διοίκησης βάλτα στην άκρη. Ο "Καλλικράτης" όπως λες δεν είναι το παν στις κοινωνίες. Και να ξέρεις ότι υπάρχουν τομείς και φορείς που υπάρχει συνεργασία (ίσως όχι πάντα η ιδανική, φυσιολογικώς) προς όφελος όλων. Δε χρειάζονται συνέχεια δημοσιότητες σε τέτοια, άσε τους ανθρώπους και των δύο κοινωνιών να πάρουν τις πρωτοβουλίες τους χωρίς να μπερδεύουν και να μπερδεύονται τα Διοικητικά στη μέση.
Η Δημοτική Αρχή απ' τη μία και η ΜΚΟ απ' την άλλη ας αφήσει τους πολίτες να συννενοηθούν και ας παρατηρούν από απόσταση τις πρωτοβουλίες-συνεργασίες, δε χρειάζεται να δημιουργούν συνεχώς μεσανατολικά ζητήματα.

ΖΟΡΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ είπε...

ο πολιτισμος παντα ενωνει και ποτε δε χωριζει.
για να προετοιμαστει η θεατρικη ομαδα του ΜΟΒ χρειαστηκαν πολυωρες προβες στο πνευματικο κεντρο βελβεντου, οπου οι υπαλληλοι παραμενουν απληρωτοι ολο το 2013.
οι υπαλληλοι του αθλητικου κεντρου βελβεντου παραμενουν απληρωτοι απο τον αυγουστο του 2012.
δυστυχως αυτες ειναι υποχρεωσεις της δημοτικης αρχης που επανειλημενως δεν τηρουνται.
κατα την προσωπικη μου αποψη ειναι ανηθικο να προγραμματιζεις παραστασεις σε χωρους που ως εργοδοτης εχεις σημαντικες εκκρεμοτητες.

Ανώνυμος είπε...

H MKO ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τα χρήματα που δικαιούται το Βελβεντό
απο το κράτος πηγαίνουν στον Δήμο και όχι στην ΜΚΟ
φίλε μου.Και ο Δήμος φυσικά ξέρεις που τα πάει .
ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ.

Ανώνυμος είπε...

NA ΕΙΧΑΤΕ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ. ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ. ΜΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΔΟΣΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Είσαι μεγάλος κομπλεξικός...

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ 8.43 ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΑΣ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ;ΕΣΥ ΤΙΛΕΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ;ΒΓΑΛΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΑΦΟΥ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΑΙ ΣΥ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΣΑΙ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΟΙΩΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ''ΒΑΛΕΤΕ'' ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΧΡΕΗ ....ΧΡΕΗ......ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΧΡΕΗ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ..!!!!!!!ΜΠΡΑΒΟ.!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

EΝΩ ΕΣΕΙ ΠΛΗΜΗΡΙΣΕΣ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Γι' αυτό λοιπόν, για να ελέγχεις πόσα λεφτά έρχονται (μνημονιακά έτσι;) και αυτά να αξιοποιούνται κατά τους τρόπους που οι Βελβεντινοί επιθυμούν στο μεγαλύτερο βαθμό (στις δράσεις του Βελβεντού), φρόντισε να αποκτήσεις τη Διοίκηση που οι ίδιοι θα επιλέξεται σε 9 μήνες. Έτσι θα μπορείς πολύ καλύτερα (ίσως όχι ιδανικά) να ελέγχεις τα του οίκου σου.
Το παρελθόν (2010) δεν αλλάζει, η αποχή είναι γεγονός. Το μέλλον όμως εσύ και οι συνδημότες θα το καθορίσουν. Λάθη για δεύτερη φορά ούτε οι Βελβεντινοί θα συγχωρήσουν, παρόλο που ο Ραγκούσης ήταν άδικος το 2010. Επιτέλους ας κοιτάξουμε όλοι τις προοπτικές του αύριο υπό τις συνθήκες που έχουν επιβληθεί (σωστά σε κάποιους τομείς) από την Τρόϊκα. Άλλωστε από όσο καταλαβαίνω η πλειοψηφία των υπολοίπων, ακόμη και μέσα στα Σέρβια θεωρεί απαραίτητη την πρόσδεση του Βελβεντού στο άρμα του Δήμου. Εντάξει, ακραίες φωνές υπάρχουν αλλά πλέον είναι λίγες και μειοψηφικές και οι πολλοί μπορούν να τις κάνουν να σταματήσουν. Άλλωστε ανάπτυξη του Δήμου σημαίνει ανάπτυξη κατά κύριο λόγο του Βελβεντού και των Σερβίων που είναι οι μεγαλύτεροι οικισμοί του. Ας ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με θέμα το αύριο χωρίς να δίνουμε βάρος στο χθες. Οι συνετότεροι μπορούν να το κάνουν και να έχει αποτελέσματα.

Το Προφίλ μας