Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ο Σίμος, ο Καίσαρας και η γκόμενα…

Του Παναγιώτη Πλιάτσιου-»Πρωινός Λόγος» 1-8-2013

Ωραία. Η είδηση έχει ως εξής:  Παραιτήθηκε, λέει, από το πολιτικό γραφείο του Σίμου Κεδίκογλου η Αδαμαντία Κόλλια, η ωραία οικονομολόγος με την οποία συνδέεται προσωπικά το τελευταίο διάστημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Και, όπως συνεχίζει το χθεσινό δημοσίευμα στο real.gr, «ο κ. Κεδίκογλου έκανε δεκτή την παραίτηση της μετά τις διαρροές στον Τύπο. Η παραίτηση έχει πάρει, ήδη, το δρόμο για τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και το Μέγαρο Μαξίμου.Η Αδαμαντία Κόλλια προσελήφθη σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου τον Μάρτιο του 2013 , σύμφωνα με το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ). Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο τους γνωρίζονταν πριν από την πρόσληψη. Η σχέση τους, όμως, εξελίχθηκε σε δεσμό λίγους μήνες αργότερα τον Μάιο».
Η τελευταία, φυσικά, λεπτομέρεια έχει μια σημασία:
Άλλο να προσλαμβάνει ένας υπουργός ή υφυπουργός τη… γκόμενά του στο γραφείο και άλλο να προσλαμβάνει μια κοπέλα με την οποία στη συνέχεια κάνει….δεσμό. Νομίζω πως όλοι καταλαβαίνουμε τη διαφορά. Όμως,  η γνωστή ιστορία με τη γυναίκα του Καίσαρα (ή τη γκόμενα, τέλος πάντων…) που δεν πρέπει μόνο να είναι, αλλά και δείχνει τίμια, ισχύει πάντα και διαχρονικά αλλά και ειδικά στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης, της ανεργίας, της παρακμής του πολιτικού προσωπικού και της αγωνίας για μια θέση εργασίας, έστω και για μερικούς μήνες.
Πόσο μάλλον όταν εδώ πρόκειται για τη…γκόμενα του υφυπουργού, ο οποίος με μια απόφαση (κυβερνητική φυσικά) ουσιαστικά απέλυσε περίπου 2700 εργαζόμενους της ΕΡΤ, ενώ είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος κυβέρνησης που θέτει σε διαθεσιμότητα ή απολύει χιλιάδες άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο! Καλώς, λοιπόν, ο Σίμος Κεδίκογλου τα… «έφτιαξε» με την Αδαμαντία Κόλλια και με το καλό τα… παιδιά να συνεχίσουν να είναι και μαζί. Ακόμη καλύτερα, όμως, θα ήταν εάν η καλλίγραμμη δεσποινίς είχε φροντίσει να υποβάλει αμέσως την παραίτησή της από το Υπουργείο, ώστε και την ίδια να προστατέψει, αλλά και τον υφυπουργό-αμόρε της! Και, ασφαλώς, δεν το έπραξε, θεωρώντας πως δεν υπάρχει κανένα θέμα ή, πολύ απλά, πως δεν θα το μάθει και κανείς. Ατύχησε όμως. Και εκείνη και ο Σίμος Κεδίκογλου. Και τώρα τρέχουν. Και οι δυο. Και μαζί τους και η κυβέρνηση, η εικόνα και η αξιοπιστία της οποίας δέχθηκαν ένα ακόμη, επικοινωνιακό ειδικά, πλήγμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας