Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Εκδρομή Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ στη ΡΟΥΜΑΝΙΑ - 5 ΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ 21-25 Αυγούστου

 Επικοινωνήστε με το ΜΟΣ στο τηλ. 2464022555
 Πρόγραμμα εκδρομής:
1η μέρα: (795 km) ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Σέρβια Βουκουρέστι.  (επίσκεψη στο Μοναστήρι Ρίλα, του 10 αι., πριν τη Σόφια) Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
2η μέρα: (50 km) ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (Σπίτι του Λαού - Παλιά πόλη)
Πρωινό και ξεκινάμε για να επισκεφθούμε το Palatul Parlamentului ή «το Σπίτι του Λαού» όπως το αποκαλούν, από την περίοδο Τσαουσέσκου, είναι το μεγαλύτερο σε επιφάνεια κτίριο της Ευρώπης και το 2ο μεγαλύτερο στον κόσμο μετά το πεντάγωνο.
Συνεχίζοντας την διαδρομή μας μέσα στην πόλη η οποία γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη στα χρόνια του Μεσοπολέμου και ήταν γνωστή ως το Μικρό Παρίσι. Θα θαυμάσουμε μερικά από τα αξιοθέατά της όπως το Ατενέουμ, την Αψίδα του Θριάμβου, τη Στρατιωτική Ακαδημία, τo Παλάτι του Καντακουζηνού κ.α. για να φτάσουμε στην περιοχή Lipscani όπου βρίσκεται η παλιά πόλη, εκεί που κτίσθηκαν τα πρώτα κτήρια του Βουκουρεστίου και ήταν το πιο σημαντικό εμπορικό κέντρο για την τότε εποχή, ενώ σήμερα έχει αξιοποιηθεί και είναι τουριστικά επισκέψιμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση ή βόλτα στην πόλη.
3η μέρα: (380 km) ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (Σινάια - Κάστρο Μπραν - Μπρασώβ)
Πρωινό και αναχώρηση στις 07:00 για τα θρυλικά Καρπάθια. Διασχίζοντας την Κοιλάδα Πράχωβα, συναντάμε τη Σινάια, φημισμένο κέντρο θερινών και χειμερινών σπορ. Στολίδι της πόλης το μοναστήρι της περιοχής, κτισμένο το 1685. Θα κατευθυνθούμε για το χωριό Μπραν όπου θα επισκεφθούμε τον Πύργο του Δράκουλα (Bran Castle). Εκεί έζησε μέρος της ζωής του ο αιμοσταγής ηγεμόνας της Ρουμανίας Βλάντ Τσέπες, που ο μύθος τον συνέδεσε με το φοβερό κόμη Δράκουλα. Στις αίθουσές του έχουν γυριστεί οι περισσότερες ταινίες του Δράκουλα με τον Κρίστοφερ Λι. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη πόλη Μπρασώβ (ιδρύθηκε το 1211 από Τεύτονες Ιππότες). Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το Δημαρχείο, την πλατεία Δημαρχείου και την πασίγνωστη Μαύρη Εκκκλησία. Επιστροφή στο Βουκουρέστι το βράδυ.
4η μέρα: (50 km) ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (Μουσείο του Χωριού - Πατριαρχείο - Μουσείο Γρ. Αντύπα)
Πρωινό και αναχώρηση στις 09:00 για το πάρκο Χερεστράου όπου και θα επισκεφθούμε το υπαίθριο Μουσείο του Χωριού που αναπαριστά ένα αυθεντικό Ρουμάνικο χωριό με αυθεντικά παραδοσιακά ξύλινα σπίτια, ανεμόμυλους, εκκλησίες και άλλες αντιπροσωπευτικές κατασκευές της υπαίθρου της Ρουμανίας από τον 17ο αιώνα και μετά. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Ρουμανίας και τέλος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Γρ. Αντύπα που είναι ένα από τα παλαιότερα ερευνητικά ιδρύματα της βιοποικιλότητας και της δημόσιας εκπαίδευσης και της παιδείας. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με φολκλορικό πρόγραμμα.
5η μέρα: (795 km) ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρωινό και αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθ΄ οδόν και αφού ακολουθήσουμε την διαδρομή από Ρούσε, Σόφια, με σύντομη περιήγηση στην πόλη της Σόφιας, άφιξη το βράδυ στα Σέρβια,
Τιμή εισιτηρίου  230 Ευρώ
Περιλαμβάνει όλες τις μετακινήσεις, ξεναγό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής στη Ρουμανία και στη Σόφια, διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* (Europa Royal), με πρωϊνό και ένα γεύμα.    Δεν περιλαμβάνει : Είσοδο σε μουσεία, αρχ. Χώρους, και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας