Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Jazz στην Κοζάνη 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου

Από το ΧΡΟΝΟ
Η Κοζάνη  είναι γνωστή για τη μουσική της παράδοση και διαθέτει  πληθώρα ταλαντούχων μουσικών,  αναγνωρισμένων παγκοσμίως στο χώρο της κλασσικής, της τζαζ  και σε  άλλα είδη  της μουσικής.
Στην πόλη μας εδώ και αρκετά  χρόνια έχει αναπτυχθεί μια σχέση με τη  τζαζ, τόσο από τους μουσικούς της, όσο και από το ιδιαίτερα ζεστό ακροατήριό της  που πάντα στηρίζει τη μουσική.
Ο Σύλλογος «Φίλοι της Τζαζ στην Κοζάνη», ο Δήμος Κοζάνης – Οργανισμός Πολιτισμού  σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  διοργανώνουν για πρώτη φορά  διεθνές τζαζ φεστιβάλ στις 4, 5 , 6 και 7 Σεπτέμβρη 2013 στην Κοζάνη, με συναυλίες,  σεμινάρια  και jam session  με  στόχο την πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης και την κατοχύρωση του φεστιβάλ ως θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα.
Το φεστιβάλ αυτό στο ξεκίνημά του έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα. Είναι το jam session  στο οποίο θα έχουν τη χαρά οι μουσικοί από όλο τον κόσμο να παίξουν μαζί και να γνωριστούν μεταξύ  τους  ανταλλάσσοντας  μουσικές εμπειρίες και να προσφέρουν κάτι μοναδικό στο ακροατήριό τους. 
Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν κορυφαίοι μουσικοί από όλο τον κόσμο .
Ο   Χρήστος Ραφαηλίδης (vibes), ο  Hector  Martignon ( piano) New York USA, ο Παναγιώτης Αντρέου (Bass), ο Mauricio Herrrera  (drums) New York (Cuba),  ο Lior Yekutieli  (Guitar) Israel, ο  Γιωτης Κιουρτσόγλου (Bass), ο Mark Halbheer (drums) Switzerland, ο Jimmy Mahlis (guitars, oud),  California USA, ο  Κώστας Αναστασιάδης  (drums), ο Χρήστος Γερμένογλου (drums),  ο Γιώτης  Δαμιανίδης (Guitar), ο  Πέτρος Δαμιανίδης (Bass), η  Βάσω Δημητρίου (Guitar), ο Μάξιμος Δράκος ( piano), ο Χάρης Χαραλάμπους (Bass), ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος (drums), η Νατάσα Μάρε Μουμτζίδου  (vocals), ο Γιώργος Τζούκας ( piano), ο Λάκης Τζήμκας (Bass) και ο  Μανώλης Κουτσουνάνος (drums).
Η έναρξη του φεστιβάλ στις 4 Σεπτέμβρη θα γίνει στο ξενοδοχείο « Ερμιόνιο»..  Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν από τις 5 έως 7 Σεπτέμβρη  στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης ( σε περίπτωση κακοκαιρίας στην Αίθουσα Τέχνης). 
Σεμινάρια:
Τα σεμινάρια μουσικής θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Θεατροδρομίου (οδός Αγίας Παρασκευής ) . Μετά το τέλος των σεμιναρίων υπάρχει δυνατότητα παράδοσης ιδιαίτερων μαθημάτων από τους μουσικούς των σεμιναρίων κατόπιν συνεννόησης. Τιμή κάθε σεμιναρίου 10 ευρώ. Οσοι παρακολουθήσουν τρία τουλάχιστον σεμινάρια θα έχουν δωρεάν είσοδο σε όλες τις συναυλίες.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ – ΜASTER CLASS
Πέμπτη 5-9
Ωρες σεμιναρίων :  11.00 -  13.00   θα διδάξουν  ο Jimmy Mahlis (guitars, oud, bouzouki) μαζί με τον  Κώστα Αναστασιάδη  (drums).
Θέμα σεμιναρίου :  Παράδοση και  εξέλιξη του ρυθμού, δημιουργώντας ένα νέο κράμα ήχων και διαθέσεων.
Παρασκευή 6-9
 Ωρες σεμιναρίων :  10.00 -  11.15  ο Hector  Martignon ( piano)
11.30 -  12.45  ο Παναγιώτης Αντρέου (Bass)
13.00 έως 14.15  ο Mauricio Herrrera  (drums).
Θέματα σεμιναρίων : Latin Jazz  & αυτοσχεδιασμός
Σάββατο 7-9
Συναυλία JAM SESSION  12.00  στην αίθουσα του Θεατροδρομίου ( Αγίας Παρασκευής … )   με την μπάντα Hector  Martignon’s Foreign Affair  ( Hector  Martignon, Παναγιώτης Αντρέου,  Mauricio Herrrera, Χρήστος Ραφαηλίδης).   Ο κάθε μουσικός θα έχει τη δυνατότητα να παίξει μαζί τους διαλέγοντας  ένα κομμάτι από το real book.Το συγκεκριμένο jam θα βιντεοσκοπηθεί και θα λάβει ο κάθε μουσικός ένα dvd.
Τιμή jam session 20 ευρώ για τους μουσικούς  και 3 ευρώ για το κοινό.
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ:  Μανώλης  Κουτσονάνος   6977995060, Φώτης Βακουφτσής  6945810351.   
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ
Πέμπτη 5-9 Ωρα έναρξης 21.00
A.  Act up trio
Χρήστος Γερμένογλου (drums) 
Γιώτης  Δαμιανίδης (Guitar)
Πέτρος Δαμιανίδης (Bass)
B. Diaplous
Jimmy Mahlis (guitars, oud, μπουζούκι)
Κώστας Αναστασιάδης  (drums)
Παρασκευή 6-9 Ωρα έναρξης 21.00
A. Vaso Dimitriou Quartet
Βάσω Δημητρίου (Guitar)
Μάξιμος Δράκος ( piano)
Χάρης Χαραλάμπους (Bass)
Καλλίστρατος Δρακόπουλος (drums)
Β. Hector Martignon’s “Foreign Afair”
Χρήστος Ραφαηλίδης (vibes)
Hector  Martignon ( piano)
Παναγιώτης Αντρέου (Bass)
Mauricio Herrrera  (drums)
Σάββατο 7-9 Ωρα έναρξης 21.00
A. Apopsis Trio & Natassa Mare Moumtzidou
Νατάσα Μάρε Μουμτζίδου (vocals)
Γιώργος Τζούκας ( piano)
Λάκης Τζήμκας (Bass)
Μανώλης Κουτσουνάνος (drums)
Β. Exit
Lior Yekutieli  (Guitar)
Γιώτης Κιουρτκσόγλου (Bass)
Mark Halbheer (drums)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας