Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Μικρός απολογισμός και κατ' ουσίαν αποχαιρετισμός του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού, Χρήστου Ελευθερίου

Ένα μικρό απολογισμό της θητείας του έκανε στην αποψινή συνεδρίαση ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού κ. Χρήστος Ελευθερίου. Θεωρώντας ότι αυτή είναι η τελευταία συνεδρίαση στην οποία προεδρεύει, διάβασε μία μικρή επιστολή προς το Δ.Σ. και το κοινό, αναφέροντας επιγραμματικά τα πεπραγμένα του Δ.Σ. στη διάρκεια της θητείας του. 


"Προσωπικά θεωρώ ότι έκανα ό,τι ήταν δυνατόν, πολλές φορές και πέρα απ’ τα συμβατικά καθήκοντά μου, για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και τις  ευθύνες που πηγάζουν από το θώκο του Προέδρου του Δ.Σ. Το σημαντικότερο όμως για μένα είναι ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόδωσα τα πιστεύω και τις αρχές μου.


Πολλά ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισα σε όλο αυτό το διάστημα των δύο χρόνων:  Η δυστοκία των δημόσιων υπηρεσιών, την οποία γνώριζα εν μέρει, αλλά άλλο πράγμα να το ζεις κι άλλο να το πολεμάς από μέσα, μια δυστοκία που δεν οφείλεται μόνο στο νομικό κυκεώνα και στην κακώς εννοούμενη δημοσιοϋπαλληλική τυπικότητα και νοοτροπία,  αλλά και στη νωθρότητα και τον αντι-επαγγελματισμό ορισμένων υπαλλήλων, μεγάλο πρόβλημα, τροχοπέδη σε όποια προσπάθεια προσφοράς και αναβάθμισης των υπηρεσιών.

Παρόλα αυτά όμως τα δύο περασμένα χρόνια ήταν για μένα ένα σχολείο, μια άλλη εμπειρία ζωής, που τη βίωσα με κούραση και προσπάθεια από τη μία αλλά και με πάθος, αυταπάρνηση και αίσθηση καθήκοντος.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να κάνω ένα μικρό, επιγραμματικό απολογισμό των πεπραγμένων του Δημοτικού Συμβουλίου στην περίοδο της θήτευσής μου σ’ αυτό: Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 19 συνεδριάσεις το 2011 και 20, με τη σημερινή, το 2012.
Η συνολική τους διάρκεια, εκτός της σημερινής, ξεπέρασε τις 121 ώρες με 765, μέχρι στιγμής, αποφάσεις.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι για πρώτη φορά,  και μέσω ιστοσελίδας του Δήμου που μετέδιδε οnline όλες τις συνεδριάσεις, συνδέθηκαν και τις παρακολούθησαν πάνω από 10.000 άτομα.


Κύριοι συνάδελφοι,

Εμμένοντας στα λεγόμενα της συνεδρίασης του προηγούμενου Νοεμβρίου στην  οποία αποποιήθηκα την πολιτική μου ιδιότητα και είχα υποσχεθεί ότι το σύνολο της αμοιβής μου θα δινόταν σε δύο άνεργα παιδιά δεν κατάφερα να το πραγματοποιήσω. Κι αφού δεν μπόρεσα να βρω νόμιμο τρόπο να δώσω σε δύο νέα παιδιά, τηρώντας όμως την υπόσχεσή μου, σας παραθέτω τις δραστηριότητες τις οποίες χρηματοδότησα με την αποζημίωσή μου ως Προέδρου του Δ.Σ.

…………………….

Πάντα πίστευα ότι η συνεχής προσπάθεια, η πίστη και η αυταπάρνηση μπορούν να υπερνικήσουν την κακοδαιμονία και τις στρεβλώσεις.
Αυτή μου την πίστη θα ήθελα να τη μεταδώσω, αποχωρώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο, ευχόμενος ειλικρινά, τόσο προσωπικά αλλά όσο και συλλογικά, καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο έργο του επόμενου προέδρου.

Ευχαριστώ.
".

24 σχόλια:

ενας βελβεντινος είπε...

1)ψηφισες τον απολογισμο του 2011 παρα τα νουμερα ειςς βαροσ του βελβεντου, του λιβαδερου και των καμβουνιων. γνωριζεις πολυ καλα πως τα νουμερα δεν ψευδονται.
2)ψηφισες την προσφυγη στο συμβουλιο της επικρατειας, κατα της παραχωρησης του κτηματος στον ασεποπ, με αμιγως τοπικιστικα κριτηρια.γνωριζεις πολυ καλα πως ειναι το βασικοτερο εργο αναπτυξης για την περιοχη.
3)απαιτησες, με φασιστικο τροπο, την αναγνωριση της θεσμικης σου ιδιοτητας απο ανθρωπους που συνειδητα επελεξαν να μην συμμετεχουν στην εκλογικη διαδικασια.
4)επιχειρησες να επιβαλεις στο βελβεντο τη θεσμικη σου ιδιοτητα και οταν δεν στο επετρεψαν αυτο προσεφυγες στην αστυνομια κατηγορωντας ψευδως αυτους που δεν μπορεσες να αντικρουσεις τα επιχειρηματα τους.
πιθανως να εκανες σωστα πραγματα στα 2 χρονια θητειας σου.αυτα παντως ειναι τα βασικοτερα λαθη σου

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Η' ΟΧΙ;

Ανώνυμος είπε...

Κι άμα δεν ήταν ο Δήμαρχος να σας χαϊδεύει και να σας υπερασπίζεται θα ήσασταν ακόμα φυλακή!!!..
Παλιο...δες
παλιο...άνοι
ΥΓ..Η αγροτική ανάπτυξη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μόνο τα ροδάκινα!!!!..
Υπάρχουν κι άλλες καλλιέργειες που κατέχουν τα υπόλοιπα- σχεδόν όλα τα χωριά, που εσείς δεν κατέχετε!!!!....
Φάτε τα ροδάκινά σας και σκασμός!!1

Ανώνυμος είπε...

συμφωνα με την παραδοχη του ιδιου του δημαρχου και τα καμβουνια και το λιβαδερο, που συμμετειχαν, αδικηθηκαν προκειμενου να καλυφθει μερος του χρεους του δημου σερβιων.

Ανώνυμος είπε...

1.51 είσαι εκτός τόπου και χρόνου, αποδεικνύοντας ότι έχεις μεγάλο κόμπλεξ με το Βελβεντό και τα ΡΟΔΑΚΙΝΑ. Τίποτα άλλο.
Όσο για τον πρόεδρο θα μπορούσε κάποια πράγματα να τα χειριστεί καλύτερα και να ήταν λιγότερο απόλυτος όσον αφορά κυρίως το Βελβεντό, αλλά ουδείς τέλειος... και οι αδυναμίες είναι για τους ανθρώπους. Ας ελπίσουμε ο νέος-α Πρόεδρος να φανεί αντάξιος του αμερόληπτου και συνθετικού ρόλου που απαιτεί η θέση στο Δ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΗΝ Μ.Κ.Ο.-ΑΣΕΠΟΠ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΟΠΟΡΩΝΑ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΟ 1Ο ΕΥΡΟ ΤΟ ΣΤΡΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ Ο ΚΑΤΑΧΡΕΟΜΕΝΟΣ ΑΣΕΠΟΠ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΙΑΖΕΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΜΟΛΙΣ 10 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΤΟΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΡΑΝΤΙΖΑΤΕ ΑΛΟΓΗΣΤΑ ΜΕ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ ΚΑΙ ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΛΑ ΞΕΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΟΥΣΤ ΑΠ΄ΔΩ ΚΟΠ.....ΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Daskale ola ta kaka exoun ena telos, pisteyo pos pires ena ma8ima ti 8a pei politiki kai energi anamixi sta topika zitimata, diabazodas kai ta sxetika arthra me tous delfinious ypopsifious adikatastates klino me mia frasi: Enas pimenes feygei, enas xirovoskos erxete !!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ουτε ηταν ουτε ειναι ουτε θα γινει ποτε δασκαλος...

Ανώνυμος είπε...

@3:03:
1) Να ήταν η ζήλια ψωρα......
2) Δεν έχεις ιδέα τι θέλανε να γίνει και το όφελος για όλη την περιοχή
3) Είσαι απλά άσχετος και κακοβουλος
4) Νομίζω ότι ο ΑΣΕΠΟΠ βραβεύτηκε πολλές φορές για την ορθή λειτουργία του οπότε ότι και να λες.......

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι ναι και πάλι βραβείο.Εκείνο το ταξίδι τελικά μόνο το βραβείο έφερε

http://ai-vres.blogspot.gr/2011/03/blog-post_3887.html

Τελικά έχει μεγάλη πλάκα να κοιτάς πολύ πολύ λίγο πίσω.Ευτυχώς τα γραπτά σου αιβρες μένουν.

Ανώνυμος είπε...

Συνήθως βραβεύουν τους αποτυχημένους!!.
πχ όπως τον ΓΑΠ,..κι άλλους,(να μη χρονοτριβούμε)..
---Πάρε και σύ το βραβείο της ανοιχτής παλάμης!!---
..άκου, (..ο ΑΣΕΠΟΠ βραβεύτηκε πολλές φορές..)
από ποιούς??.. απ'αυτούς που τον εκμεταλλεύτηκαν??..γιατί φαλήρησε???...

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και δεν πρόκειτε να γίνει δάσκαλος μιας και οι πραγματικοί δάσκαλοι σπουδάζουν στα Σκόπια στο Βελιγράδι στα Τίρανα και αλλού.Πσάρια εεεε πσάρια.

Ανώνυμος είπε...

Ο Βελβεντός για μας δεν υπάρχει πια.
Άκου εκεί, νομίζατε ότι χωρίς εσάς θα καταστρεφόταν το σύμπαν. Αν δεν το καταλάβατε ακόμα θα το καταλάβετε τα επόμενα χρονιά ότι ούτε τα Σέρβια ούτε και η Ελλάδα σας έχει ανάγκη. Πάτε στα καφενεία σας αυτοπαινευτείτε, απομονώστε και τιμωρήστε όποιον συγχωριανό σας δεν συμφωνεί απολύτως με εσάς και μην ασχολείστε άλλο με τα Σέρβια.

Ανώνυμος είπε...

@ 11:55: έχεις μπερδέψει την π...σα με τη βουρτσα,
@ 12:03 "τον εκμεταλλεύτηκαν" ποιοι??? οι Ρώσοι και δεν ξέρω και εγώ απο ποιες άλλες χωρες????? έχεις δίκιο τους εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά χαχαχαχαχα, αααα και κάτι άλλο, οι μόνοι συνεταιρισμοί που φαληρισαν σε ολη την περιοχη είναι αυτοί των σερβιων, αααα δεν σου το είχαν πει;;;;;;;;
@ 12:57: καλά εσυ στην κοσμαρα σου, πολύ πλάκα εχεις
Υ.Γ: με τις υγείες σας

Ανώνυμος είπε...

Το μπαλάκι στην κερκίδα το πεταξατε πάλι πονηρούλιδες!!!!!!!!!
Ασχοληθείτε λίγο με τα "νέα" πρόσωπα του ΔΣ.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με αυτά που επί δύο χρόνια αντιληφθήκαμε, η καλύτερη σύνθεση έχει ως εξής:
Αντιδήμαρχος Κοινωνικών, Εκπαιδευτικών,Πολιτιστικών θεμάτων Χρ. Ελευθερίου
Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δεσπ. Ιωαννίδου
Αντιδήμαρχος Καμβουνίων και Περιβάλλοντος-Καθαριότητας Ανασ. Αλεξόπουλος
Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Νικ. Λαζαριώτης
Πρόεδρος Δ.Σ. Σταυρ. Παπαχαρισίου
Πρόεδρος ΝΠΔΔ Δημ. Ζιούζιος
Πρόεδρος Κοινωφελούς Ανασ. Κακαφήκας

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα πήγες πρόεδρε παρα τον πολεμο που αντιμετώπισες. Αντε να ησυχάσεις και λίγο. Και μια γενική ερώτηση. ΜΕ ΨΥΧΟΦΆΡΜΑΚΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ?

Ανώνυμος είπε...

@ 9.36 π.μ.
Δεν μας είπες όμως πως φαλήρησε ο ΑΣΕΠΟΠ..
Δεν σου τα είπαν?????...

Ανώνυμος είπε...

@ 1:54 μμ.
Συνεχίζεις να μπερδευεις την βουρτσα με τη π....σα

Ανώνυμος είπε...

ΓΤΑ ΠΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΙΛΑΣ ΜΗΠΟΣ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΠΑΚΕΤΟ ΠΙΣΩ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΑΣ ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ;; ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΛΟΓΩ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟ...ΣΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΕΡΔΕΥΣΕ ΕΣΥ ΓΚΑ.....ΖΗ;;;.

Ανώνυμος είπε...

@ 6:27 μμ
Δύο γνωμικά σου ταιριάζουν,
1) Όσα δεν φτάνει η αλεπού......
2) Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι..
Αιντε και καλή χρονιά.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι συνάδελφοι,

Εμμένοντας στα λεγόμενα της συνεδρίασης του προηγούμενου Νοεμβρίου στην οποία αποποιήθηκα την πολιτική μου ιδιότητα και είχα υποσχεθεί ότι το σύνολο της αμοιβής μου θα δινόταν σε δύο άνεργα παιδιά δεν κατάφερα να το πραγματοποιήσω. Κι αφού δεν μπόρεσα να βρω νόμιμο τρόπο να δώσω σε δύο νέα παιδιά, τηρώντας όμως την υπόσχεσή μου, σας παραθέτω τις δραστηριότητες τις οποίες χρηματοδότησα με την αποζημίωσή μου ως Προέδρου του Δ.Σ.


AYTO ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΘΟΛΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω το πνεύμα και την έννοια των λόγων του κ. προέδρου.Μας έχει μπερδέψει πολύ.Ισως γιατί ο ίδιος ειναι πολύ μπερδέμένος.ένας άνθρωπος του καθήκοντος και της αυταπάρνησης δεν μιλά δημόσια για υποσχέσεις δωρεάς της αμοιβής του σε ανεργα παιδιά.το ένα χέρι να μή γνωρίζει δάσκαλε τι δωρίζει το άλλο.Μιλάει για νοθρότητα και αντιεπαγγελματισμό σε ορισμένους υπαλήλους.Ειμαι πλέον πεπεισμένος ότι αυτους τους εκθρέφει η εκάστοτε εξουσία μέλος της οποίας είναι και αυτός.Οι φίλοι ψηφοφόροι μας περνάνε καλά και οι υπόλοιποι στα τάρταρα. Τέλος θεωρώ οτιδεν διδαχθηκε από την θέση του προέδρου .Αντίθετα ο εγωισμός, η εξουσιομανία, η μέγιτη επιθυμία να αποδείξει την διαφορετικότητά του και την πίστη του σε αρχές,η επίδειξη του χαραχτήρα του ,ο αυτοθαυμασμός του συνεχίζουν περίτρανα.

Το Προφίλ μας