Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Υποχρεωτικό πιστοποιητικό υγείας για τους μετανάστες προωθεί η κυβέρνηση

Την προώθηση διαδικασιών προκειμένου να καθιερωθεί πιστοποιητικό υγείας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εργασία των μεταναστών στη χώρα μας, ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Στις νέες διατάξεις θα
προβλέπονται διώξεις για όσους απασχολούν μετανάστες που πάσχουν από λοιμώδη, αλλά και σε όσους νοικιάζουν σπίτια σε παράνομους μετανάστες. Πριν από το Πάσχα θα λειτουργήσει το πρώτο κέντρο κράτησης μεταναστών, ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Στο πλαίσιο Υγειονομικής Διάταξης προσδιορίζονται τα λοιμώδη νοσήματα που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθιερώνεται η υποχρεωτική παραπομπή στις υγειονομικές δομές της χώρας των πασχόντων και των ομάδων υψηλού κινδύνου, καθιερώνονται περιορισμοί στην απασχόληση ατόμων με λοιμώδη νοσήματα κ.ά.
Την ίδια στιγμή ο Ανδρέας Λοβέρδος κατήγγειλε ότι ο δήμος Αθηναίων έδιωξε τέσσερις κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ που διενεργούσαν ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας. 
Ο θυμόσοφος λαός μας  έχει για όλα τα φαινόμενα μια εξήγηση: Για τη συγκεκριμένη περίπτωση λένε ότι όταν φτάνει το αβγό στον  κώλο, τότε ψάχνουμε για φωλιά. Έτσι ακριβώς λειτουργεί και το ελληνικό κράτος. Αφού γέμισε ο κόσμος ανεξέλεγκτα με ξένους κι επειδή πλησιάζουν εκλογές (το κυριότερο) τότε ας κάνουμε κάτι για τα μάτια του κόσμου. Αλλά δεν πισεύω να μασήσει πάλι ο λαός την ... καραμέλα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας