Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τα κέντρα για τους λαθρομετανάστες

Λίγες ώρες πριν προκηρυχθούν οι εκλογές και κλείσει η Βουλή, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν την τροπολογία για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.
Την τροπολογία καταψήφισαν οι βουλευτές ΛΑΟΣ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΣΥ αλλά και ο Ντίνος Βρεττός (ΠΑΣΟΚ) και Θανάσης Μπούρας (ΝΔ).

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης είχε καλέσει νωρίτερα από το βήμα της Βουλής σε υπερψήφιση της τροπολογίας επισείοντας τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από ζώνη του Σένγκεν, προκαλώντας την αντίδραση του Γ. Καρατζαφέρη ο οποίος  ρώτησε:
«Αν ήταν τόσο σπουδαίο γιατί περιμένατε την τελευταία ημέρα της Βουλής για να το φέρετε;», καταλογίζοντας υποκρισία και φαρισαϊσμό στην κυβέρνηση.
Επανέλαβε δε τη θέση του να βρεθεί ένας τρόπος να γυρίσουν στις πατρίδες τους οι μετανάστες αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος.
Υποστήριξε επίσης ότι η άφρονα πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ φέρνει ναζιστές στη Βουλή και είπε πως αν γίνει αυτό τότε τα δύο κόμματα θα αντιληφθούν το λάθος τους.
Σημειώνεται ότι στην Αμυγδαλέζα, όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί το πρώτο κέντρο κράτησης στην Αττική,  την ώρα της ψήφισης της τροπολογίας σημειωνόταν ένταση ανάμεσα σε περίπου 200 κατοίκους της περιοχής και αστυνομικούς.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε πως «κέντρο φιλοξενίας» σημαίνει φυλασσόμενος χώρος και έθεσε το ερώτημα: «Είναι καλύτερα να τριγυρνά ο μετανάστης μέσα στους δρόμους, να αλητεύει και να διασπείρει λοιμώδη νοσήματα ή να παραμένει εκεί μέσα;».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε εξάλλου ότι υπήρχαν 450.000 παράνομοι μετανάστες από τους οποίους επαναπροωθήθηκαν μόλις 50.000 ενώ οι υπόλοιποι «είναι εδώ γύρω», όπως λένε και αποτελούν μια υγειονομική βόμβα.
Την έντονη αντίδρασή του στην τροπολογία εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής καθώς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Προηγήθηκε κόντρα μεταξύ του υπουργού Υγείας και του Α. Ροντούλη όταν ο βουλευτής του ΛΑΟΣ επέμεινε να πληροφορηθεί το κόστος της νοσηλείας των παράνομων μεταναστών και ο Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε ότι υπάρχουν ειδικές υποδομές στα νοσοκομεία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
kapistri.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Άκης θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του.

Περιμένω την ώρα και τη στιγμή που θα αρχίσει να βγάζει στη φόρα ονόματα και αριθμούς για να εκδικηθεί την παρέα που τον έφερε σ'αυτή τη θέση.

Ανώνυμος είπε...

dfssdfas

Το Προφίλ μας