Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Για όλα φταίει ο Σαρκοζίς

του Θανάση Παπαδημητρίου

Εάν η κατάσταση δεν ήταν τόσο σοβαρή, πραγματικά θα ήθελα να δω μέχρι που μπορεί να φτάσει η απαξίωσή μας από τους κυβερνώντες.
Οι γκεμπελίσκοι της κυβερνητικής προπαγάνδας λοιπόν, σκεπτόμενοι με κριτήρια της δεκαετίας του 80, άντε 90, ασχολούνται, εδώ και δυο βδομάδες, με αυτό που δεν ασχολήθηκαν εδώ και δεκαετίες: Το μεταναστευτικό (με το «μεταναστευτικό» της ελληνικής νεολαίας πότε θα ασχοληθούν;)
Στην προσπάθειά τους αυτή, οι κυβερνοεγκέφαλοι βρήκαν πρόθυμους υποστηρικτές τους καναλάρχες και τους … αλήτες, ρουφιάνους καθοδηγητές των 08:00΄.

Θα μου πείτε (και με το δίκιο σας): Κι όμως στην Γαλλία το κόλπο της ξενοφοβίας πέτυχε. Ο Σαρκοζί(ς) επικαλούμενος τον μελαχροινό κίνδυνο κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή των δημοσκοπήσεων, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον σοσιαλιστή αντίπαλό του (εδώ που τα λέμε πρόκειται απλά για έναν γιαλαντζί σοσιαλιστή, σαν τους δικούς μας).
Έτσι και οι εγχώριοι γιαλαντζί, μαζί πάντα με τους ομοϊδεάτες τους της ΝουΔου+Αδωνοβορίδηδες, αποφάσισαν να το παίξουν Σαρκοζήδες (ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται).
«Στρατόπεδα» ή «Κέντρα κράτησης», «Επιχείρηση Σκούπα», «Υγειονομική βόμβα», «Γκέτο», κ.α.κ. (κι άλλα καλά) ακούγονται συνεχώς από τα κανάλια Τους.
Ξενοφοβία, ακροδεξιά, φασισταριά του κερατά είναι στις δόξες τους.
Για πόσο κάφρους μας έχουν;
Θα ξεχάσουμε όσα κάνανε τα τελευταία χρόνια, ή θα αγνοήσουμε αυτά που θέλουν να κάνουν μετά τις εκλογές;
Τόσο απλά θα λάβουν το λαϊκό συγχωροχάρτι;
Η κάλπη είναι μπροστά μας. Ας τους δώσουμε εκεί την απάντησή μας. Μια απάντηση δυνατή, μια μπουνιά στο παιχνίδι τους με τον ανθρώπινο πόνο και την δυστυχία, κ.α.κ.-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας