Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

2 -6 Απριλίου- Εβδομάδα Παιδικού Βιβλιου.Εκδηλώσεις Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People - ΙΒΒΥ), το 1966.
Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης με αφορμή αυτή τη μέρα κι έχοντας σαν στόχο να στρέψει τα παιδιά από μικρή ηλικία στο βιβλίο και την ανάγνωση και να τα μυήσει στο διάβασμα ως χαρά και όχι καταπίεση, διοργανώνει, με την υποστήριξη της Α΄βαθμιας Δ/νσης και το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Κοζάνης, 5 /θημερο εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων, αφηγήσεις, διαδραστικά παιχνίδια κλπ, αφιερωμένο στα παιδιά.
Αναλυτικά το πρόγραμμα για το 2012 :

Δευτέρα 2 Απριλίου: Ο δάσκαλος-συγγραφέας και μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κ.Π.Ε. Γρεβενών Δημήτρης Μπέης, με τους συνεργάτες του Γεωργαντά Μαργαρίτα, Σίμο Ζήση και Γάγαλη Δημήτριο θα παρουσιάσουν το βιβλίο «Ο Σοφός γίγαντας Μαμούτης Μπορσόνης». Μετά από κάθε παρουσίαση τα παιδιά θα δημιουργήσουν ένα απολιθωμένο οστό.
Τρίτη 3 Απριλίου: Η συγγραφέας και μουσικοπαιδαγωγός Εύα Ιεροπούλου παρουσιάζει στους μικρούς μας φίλους το μουσικό παραμύθι «Το μικρό σπίτι της Νίνας» με συνοδεία κιθάρας και τραγουδιού.
Τετάρτη 4 Απριλίου & Παρασκευή 6 Απριλίου: Η συγγραφέας Φωτεινή Χατζάρα θα παρουσιάσει στα παιδιά τα βιβλία της «Η Ηλιόφτερη και ο Βασιλικός» & «Ο Σιμιγδαλένιος» με τη συνεργασία, υποστήριξη και  επιστημονική επιμέλεια των δραστηριοτήτων της από την Ευφημία Κωνσταντινίδου.
Πέμπτη 5 Απριλίου: Η συγγραφέας Νάνσυ Χατζή θα παρουσιάσει τα παραμύθια της, μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι δημιουργίας μιας ιστορίας την οποία θα συνθέσουν, με την καθοδήγησή της, τα παιδιά.
Μέσα από την αφήγηση, τη δραματοποίηση, το τραγούδι, τη μουσική και το παιχνίδι, τα παιδιά, από τις 2 έως τις 6 Απριλίου 2012, καθημερινά 8.30- 13.00, θα ταξιδεύουν στο μαγικό κόσμο των βιβλίων με οδηγό τη  βιβλιοθήκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας