Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: 10 Θέσεις για την Αττική


Συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν την πορεία μου μέχρι σήμερα και να εκτιμήσουν όσα μπορώ να προσφέρω την επόμενη μέρα. Στη χώρα και στην Αττική.

Η απογραφή του 2011 αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα της αντιπροσώπευσης στο Κοινοβούλιο και των δικαιωμάτων των δήμων της περιφέρειας Αττικής στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, που πρέπει να διεκδικήσουμε.

Φυσικό περιβάλλον και βιοποικιλότητα στην Αττική
Στην Αττική, παρά τις μεγάλες οικιστικές και βιομηχανικές πιέσεις, και την εν γένει εντατική ανθρώπινη δραστηριότητα, υπάρχουν σημαντικές κοιτίδες βιοποικιλότητας.

Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, αν δεν μπούμε στη διαδικασία να σκεφτούμε τι είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε ως λύση και όχι μόνο τι είμαστε έτοιμοι να απορρίψουμε.

Για την κάλυψη των αναγκών της Αττικής σε υποδομές τους τελευταίους μήνες επιδοθήκαμε σε έναν ουσιαστικό αγώνα δρόμου για την ένταξη και την ωρίμανση τέτοιου είδους έργων.
 
Με την πολιτική μας για τα δάση καταφέραμε για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας να αναρτηθούν και να κυρωθούν δασικοί χάρτες για να προστατευθεί το δάσος και η περιουσία του πολίτη.
 
Η διατήρηση και η αύξηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης της Αττικής, μπορούν να γίνουν πράξη αν σήμερα πάρουμε τις αποφάσεις για το πως θέλουμε να είναι η περιφέρεια που ζούμε στα επόμενα χρόνια.

Οι περιοχές της Αττικής έχουν διαφορετική φυσιογνωμία και ταυτότητα, όμως βρίσκονται στην άμεση ακτίνα επιρροής του κέντρου και αποτελούν πεδίο άσκησης έντονων πιέσεων, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Το 2011 πήραμε την απόφαση να επιχειρήσουμε τη σταδιακή εξάλειψη και την οριστική αντιμετώπιση του φαινομένου, να βάλουμε μια «κόκκινη γραμμή», στο πριν και στο μετά.
 
Η υλοποίηση και η λειτουργία έργων ΑΠΕ είναι πόρος τοπικής ανάπτυξης με εθνική σημασία, αλλά και με μεγάλη αξία για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και της εικόνας της χώρας.
 
Ο πολίτης της Αττικής έχει πλέον τη δυνατότητα να αξιοποιήσει περισσότερες επιλογές, που του επιτρέπουν να στραφεί σε περισσότερο οικολογικές και κυρίως οικονομικά αποδοτικές λύσεις.
 
Αναλυτικά στο www.gpapak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας