Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

"Δίπλα στον πολίτη", η νέα στρατηγική του κ. Αντ. Σαμαρά

από τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Να εκμεταλλευθεί το κενό που θεωρεί ότι αφήνει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τη μακρά παραμονή του στο εξωτερικό και κυρίως να ενισχύσει την «αδιαμεσολάβητη», όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει, σχέση του με τους πολίτες, επιδιώκει ο αρχηγός της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς με τις επισκέψεις σε εμπορικούς δρόμους, σε γειτονιές της Αττικής, σε χώρους συναλλαγής του πολίτη και σε περιφέρειες–κλειδιά για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Χθες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε την καρδιά του εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας, την οδό Ερμού, για να σηματοδοτήσει ότι βρίσκεται «δίπλα στον πολίτη» και να καλέσει τον κ. Γ. Παπανδρέου «να δει την πραγματικότητα, την αγωνία του εργοδότη, του επιχειρηματία, του εργαζόμενου, τα κλειστά τα μαγαζιά. Να δει τον κόσμο που δεν έχει κάνει ούτε “σεφτέ”, σήμερα».


Σχόλιο ai-vreS: πώς είπατε; "δίπλα στον πολίτη"; Μήπως εννοεί "Πρώτα ο πολίτης" ο κ. Σαμαράς;


Ο κ. Σαμαράς, μπήκε στα περισσότερα μαγαζιά, μίλησε με τους καταστηματάρχες, οι οποίοι στο σύνολό τους εξέφρασαν βαθιά αγωνία για τα λουκέτα, την ανεργία και το στέγνωμα της αγοράς, και του ζήτησαν να σκληρύνει τις πιέσεις προς την κυβέρνηση προκειμένου να ληφθούν το ταχύτερο μέτρα τόνωσης της αγοράς. «Η ψυχολογία είναι το μισό της ανάπτυξης», σημείωνε ο κ. Σαμαράς στους συνομιλητές του. Οταν κάποιος του παραπονέθηκε έντονα για το παρεμπόριο στην περιοχή, ο αρχηγός της Ν.Δ. επανέλαβε ότι «πρέπει να γίνει πόλεμος, και μάλιστα σκληρός με το παρεμπόριο». Σε δηλώσεις του, ο κ. Σαμαράς απηύθυνε νέα έκκληση στην κυβέρνηση να παραδεχθεί τα λάθη της και να διαφοροποιήσει το μείγμα της πολιτικής της.
Ο «αγώνας» Κικίλια
Τον πρόεδρο της Ν.Δ. συνόδευε ο υποψήφιος της Ν.Δ. για την περιφέρεια Αττικής κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος δίνει τον δικό του αγώνα για να ανεβάσει την αναγνωρισιμότητά του. Οταν καταστηματάρχης απευθύνθηκε στον κ. Κικίλια λέγοντάς του ότι δέχεται άγριες επιθέσεις, την απάντηση έδωσε ο κ. Σαμαράς. «Πετροβολούν τα μήλα για τη μηλιά».
Την ερχόμενη εβδομάδα, εξάλλου, ο κ. Σαμαράς θα περιοδεύσει στη Δυτική Μακεδονία, περιφέρεια την οποία η Ρηγίλλης συμπεριλαμβάνει σε εκείνες που μπορούν να αποφέρουν νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα για τη Ν.Δ. Στο πλάνο που εκπονούν οι συνεργάτες του για το επόμενο διάστημα, περιλαμβάνονται επισκέψεις στην Ηπειρο και τη Θεσσαλία, στις οποίες επίσης θεωρείται ότι οι γαλάζιοι υποψήφιοι έχουν δυνατότητες εκλογής, ενώ ισχυρή θα είναι η παρουσία του ιδίου αλλά και κορυφαίων στελεχών στην περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου η μάχη παραμένει δύσκολη για τη Ν.Δ.
Εν τω μεταξύ, κατ’ αρχήν ναι στο Μνημόνιο συνεργασίας με το Κατάρ, αλλά αφού εξεταστεί η συμφωνία, είπε χθες εκ μέρους της Ν.Δ. ο τομεάρχης Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Σε δηλώσεις του (Real Fm), ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η Ν.Δ. δεν θα κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αλλά δεν θα δώσει και λευκή επιταγή. Παράλληλα με την οικονομία, η απαντητική επιστολή του κ. Κ. Καραμανλή προς την προανακριτική επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι αποτελεί κυρίαρχο ζήτημα για τη Ν.Δ. Χθες, τον τέως πρωθυπουργό υπερασπίστηκε εκ νέου ο κ. Προκ. Παυλόπουλος κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

aivreS
To σωστό είναι "δίπλα στον πολίτη"......
ας είναι πρώτα "δίπλα" μας.........
και
για το σλόγκαν "Πρώτα ο πολίτης".....
έχουμε χρόνια μπροστά μας.....

ΧΟΡΤΑΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ?????????
για να είναι......"Πρώτα ο πολίτης"
είναι και.....
η Στρατηγική ανανέωσης προσώπων..........

ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ η σειρά ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ???????

Ανώνυμος είπε...

Αν μη τι αλλο, τουλάχιστον να τελειώσουμε με την οικογενειοκρατική δημοκρατία...

Το Προφίλ μας