Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Απειλούνται με εκποίηση τα παλιά στρατόπεδα λόγω Μνημονίου Σε εγρήγορση καλεί το Δήμο Κοζάνης η νέα Αυτοδιοικητική Κίνηση

Ο επικεφαλής της Κίνησης «Κοζάνη τόπος να ζεις» κ. Λευτέρης Ιωαννίδης δήλωσε τα εξής σχετικά με το θέμα: «Είναι γνωστό ότι το περιβόητο Μνημόνιο προβλέπει «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας» με στόχο την αποπληρωμή του χρέους. Η πολιτική αυτή, εκτός των άλλων, βγάζει στο σφυρί διάφορα ακίνητα του δημοσίου. Εντείνονται επίσης οι πιέσεις για εκτεταμένες οικοπεδοποιήσεις. Εκτός από την πρόσφατη σκανδαλώδη συμφωνία με τον Εμίρη του Κατάρ, ο οποίος αγοράζει 1500 στρέμματα πολύτιμης γης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού που προοριζόταν για πάρκο, συμπεριλαμβάνονται στο ξεπούλημα και μεγάλοι πνεύμονες πρασίνου, όπως και εκατοντάδες ανενεργά στρατόπεδα μέσα ή έξω από τις πόλεις.



Με δεδομένο το έλλειμμα ελεύθερων χώρων και πρασίνου που υπάρχει στη χώρα μας, κάθε τέτοια σκέψη θα έπρεπε να είχε εγκαταλειφθεί ως εγκληματική.
 Ο Δήμος Κοζάνης, με αφορμή τα παραπάνω ανησυχητικά νέα, οφείλει να επαναφέρει ΑΜΕΣΑ επί τάπητος την  παραχώρηση  των στρατοπέδων Ρωμανέλη και Μακεδονομάχων.
·         Πού έχει κολλήσει η διαδικασία της δωρεάν παραχώρησης ;
·         Μήπως το «δωρεάν» δεν ισχύει πλέον και το Υπουργείο Άμυνας ζητά λεφτά ; (για εκτάσεις που ουδέποτε αγόρασε !).
·         Μήπως τελικά τα στρατόπεδα πωληθούν σε τρίτους  και μείνουμε με τις υποσχέσεις και τα σχέδια αναπλάσεων στο χέρι ;
Πρέπει όλη η πόλη να πιέσει ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ για το θέμα αυτό. Προτείνουμε να γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με παράλληλη σύγκληση όλων των τοπικών φορέων και να σταλεί πάνδημο ψήφισμα στον αρμόδιο υπουργό κ. Βενιζέλο.
 Δεν μπορούν να πωλούν το μέλλον για να βολέψουν το παρόν
Τέλος με αφορμή το θέμα των στρατοπέδων να υπενθυμίσουμε μια αυθαιρεσία που έγινε πριν από μισό χρόνο στο στρατόπεδο Ρωμανέλη, χωρίς μέχρι στιγμής να δοθεί από τους αρμόδιους καμία απάντηση ή συνέχεια. Το Μάρτιο του 2010 η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης κατήγγειλε ότι  στο εν λόγω στρατόπεδο κόπηκαν 30 αιωνόβια πεύκα. Ο στρατηγός δεν απάντησε στη δημόσια καταγγελία της Κίνησης, ενώ ο Δήμος Κοζάνης και το Δασαρχείο δεν ζήτησαν - όπως όφειλαν- ευθύνες από τη Διοίκηση του Α’ Σώματος Στρατού που προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια. Είναι προφανές ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αρκεί η προφορική αποδοκιμασία των αρμόδιων υπηρεσιών. Είναι απαραίτητη η προσφυγή στα δικαστήρια, διότι  ο αυθαίρετες κοπές δέντρων τόσο από ιδιώτες όσο και από «θεσμικούς» συνεχώς αυξάνονται.
Πέραν αυτού ο Δήμος Κοζάνης ως μελλοντικός ιδιοκτήτης του εν λόγω στρατοπέδου (αν βέβαια δεν .. εξανεμιστεί λόγω ΔΝΤ) οφείλει να ενδιαφέρεται για κάθε οικιστική και τοπιολογική παρέμβαση που γίνεται ή σχεδιάζεται στα στρατόπεδα.  Και συνεπώς να βρίσκεται συνεχώς με το όπλο παρά πόδα….»
Κοζάνη , 24 /9/2010
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «Κοζάνη, τόπος να ζεις»

6 σχόλια:

Mikas είπε...

Φαίνεται πως η "Κοζάνη τόπος να ζεις" συμφωνεί απόλυτα με τον κ.Τρεμόπουλο. Μήπως τους γράφει και τις ανακοινώσεις;
Δεστε εδώ http://kozanitika.gr/archives/12376

Ανώνυμος είπε...

Eσένα 10:32 π.μ.
το ΠΡΟΒΛΗΜΑ σου είναι......ο κύριος Τρεμόπουλος ???????

.......στο ξεπούλημα και μεγάλοι πνεύμονες πρασίνου...

ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ ????????

Mikas είπε...

Να μας πουν και τις απόψεις τους για τα Σκόπια, Κεμαλ, Γενοκτονία κ.α. Συμφωνούν και εκεί;

Ανώνυμος είπε...

Οτι θυμάσαι.....χαίρεσαι !!!!!!!!


Τα ΣΚΌΠΙΑ κ.λ.π είναι εθνικά θέματα.....
έχουμε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.......
300 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ........κ.λ.π

Ας ΛΥΣΟΥΝ και ΚΑΤΙ..... ΑΥΤΟΙ !!!!!!

ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ????????

Ζούμε μέσα στην ΡΥΠΑΝΣΗ.....στην ΑΝΕΡΓΙΑ......
ΠΡΟΣΦΕΡΑΜΕ......
για ΧΡΟΝΙΑ.....
στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΠΡΟΟΔΟ της χώρας.....

μας ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ... μεγάλοι πνεύμονες πρασίνου????????

Ανώνυμος είπε...

Τί πνεύμονες και σπλήνες ρε νεοελληναράδες; Ενα κουρί έχουμε μέσα στο σκατό και στο σκουπίδι που το τιμάνε οι σούρδοι κάθε πρωτομαγιά. Για να φάνε, να πιούνε και να χέσουν κανένα δέντρο........Που μου θέλετε και άλλους πνεύμονες πρασίνου......μια πόλη μες στον φραπέ, στο αραλίκι και στο σκατό!!!!!!!!!!!ου να μου χαθείτε

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω στη ζούγκλα του Ελληνικού...να γίνει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ δασος για να τρέχουν και να περπατάνε οι χιμπατζήδες των Αθηνών..........τί άλλο θα ακούσουμε ξένιε Δία;;;;;;;;

Το Προφίλ μας