Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ερώτηση Γ. Βλατή προς τη Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου


Θέμα: Χορήγηση υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητές

Στις 31.03.2010 έληξε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τις υποτροφίες προπτυχιακών φοιτητών ΑΕΙ με διαγωνισμό. Η κατάσταση των κληροδοτημάτων τα έσοδα των οποίων θα χορηγηθούν δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο και αναρτήθηκαν στους πίνακες ανακοινώσεων των πανεπιστημιακών σχολών.
Στις 18.05, 21.05 και 28.05.2010 (κατόπιν μεταφοράς ημερομηνίας εξετάσεως) διενεργήθησαν εξετάσεις για τη χορήγηση 128 υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κατόπιν προκηρύξεως, από το κληροδότημα του Αντωνίου Παπαδάκη (Προκήρυξη Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ημερομηνία 02.03.2010).


Παρότι τα αποτελέσματα του διαγωνισμού έχουν ήδη βγει, και ο αριθμός των υποτροφιών είναι συγκεκριμένος, τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.
Λαμβάνοντας υπόψη την έκθεση-κόλαφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος απεκάλυψε σωρεία περιπτώσεων μη χρηστής διοίκησης των κληροδοτημάτων, αλλά και το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι φοιτητές που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, παρουσιάζουν οικονομική αδυναμία και δε δύνανται να συνεχίσουν τις σπουδές τους αλλοτρόπως,   ερωτάται το αρμόδιο Υπουργείο:
  1. Για ποιο λόγο καθυστερεί επί τόσου μακρού διαστήματος η δημοσίευση των αποτελεσμάτων των σχετικών διαγωνισμών και η καταβολή των χρημάτων στους επιτυχόντες φοιτητές αντιστοίχως;
  2. Αληθεύει ότι εάν εντός δύο (2) ετών από τη διενέργεια του διαγωνισμού δεν καταβληθούν τα χρήματα της υποτροφίας, παραγράφεται η κατά του Ελληνικού Δημοσίου απαίτηση, με αποτέλεσμα να μη καθίσταται δυνατή η είσπραξη των χρημάτων;

Ο ερωτών βουλευτής

Ιωάννης Ν. Βλατής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας