Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Άναψαν τα αίματα ΔΑΚιτών στη συνεδρίαση του Σπάρτακου

της Ρόης Βασβατέκη από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Επεισοδιακή αποδείχθηκε η προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου Ενέργειας/ΔΕΗ Σπάρτακος, καθώς στα χέρια ήρθαν δύο στελέχη της παράταξης της «ΔΑΚΕ Σπάρτακος» μετά από λεκτικό διαξιφισμό που είχαν μεταξύ τους. Οι δύο άντρες (Αδάμ Λευτέρης και Παντελής Καρακασίδης) αρπάχτηκαν στα χέρια και χρειάστηκε η παρέμβαση συναδέλφων τους για να τους χωρίσουν, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διένεξη αυτή ίσως έχει και δικαστική συνέχεια, αφού στη συνέχεια προσέφυγαν με αμυχές στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο και στο αστυνομικό Τμήμα Πτολεμαΐδας.


Την αποδοκιμασία του για την υπόθεση αυτή εξέφρασε ο αναπλ. γραμματέας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΑΚΕ Λιγνιτικής Παραγωγής ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Παντελής Καραλευθέρης. Χαρακτήρισε το επεισόδιο «ατυχές γεγονός» και δήλωσε πως «δεν έχει τη διάσταση που δίδεται», αλλά και ότι «τέτοια επεισόδια προσβάλλουν το συνδικάτο». 
Μίλησε γα μια προσωπική αψιμαχία που δεν βοηθάει το συνδικάτο, ιδιαίτερα όταν οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ έχουν μπροστά τους να αντιμετωπίσουν σοβαρά ζητήματα, τα οποία, όπως είπε «όλοι πρέπει να υπηρετήσουμε με ενότητα και δύναμη». 
Για μια «προσωπική διάσταση απόψεων» έκανε λόγο και το μέλος της διοίκησης του Σπάρτακου και μέλος της «ΔΑΚΕ Σπάρτακος» Άρης Βατάλης. Μίλησε για έλλειψη ψυχραιμίας εκ μέρους των δύο ΔΑΚιτών όταν για διαδικαστικά ζητήματα, λόγω ευθύνης δράσεων και ενημερώσεων της ΓΕΝΟΠ το προηγούμενο διάστημα, μπλέχτηκαν σε λεκτικό διαξιφισμό και χρειάστηκε να παρέμβουν συνάδελφοί τους για να τους χωρίσουν, με αποτέλεσμα να διαλυθεί και να αναβληθεί η συνεδρίαση του Σπάρτακου. Εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός καθώς όπως είπε, «άλλα είναι τα προβλήματα που έχουμε και πρέπει να λύσουμε». 
Εκτός παράταξης έθεσε, σύμφωνα με ανακοίνωσή της η «ΔΑΚΕ Σπάρτακος» τον ένα από τους εμπλεκόμενους ΔΑΚίτες στο επεισόδιο, τον Παντελή Καρακασίδη. Στην ανακοίνωση καταδικάζει τον τσαμπουκά που επέδειξε και αναφέρει ότι «διαγράφεται οριστικά από τη ΔΑΚΕ Σπάρτακος» καθώς και «από τη συνείδηση των εργαζομένων» και τον εγκαλεί για «αποπροσανατολισμό της ΔΑΚΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας