Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ξεκίνησε η ΕΔΕ για τα τραγικά περιστατικά που οδήγησαν στο θάνατο τον 14μηνο Γ. Μωυσιάδη

του Σπύρου Κουταβά από το vetonews.gr
Χρειάστηκαν να περάσουν 3 μήνες από τον χαμό του 14μηνου Γιαννάκη για να καταλήξουν οι αρμόδιοι επιθεωρητές Αθαν. Ζαφειρόπουλος και Γ. Μαλακώζης στην έκθεση τους που είδε το φως της δημοσιότητας και μετά από παλινωδίες και διαφόρους ελέγχους, του υπουργείου υγείας, ότι πρέπει να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες η ένορκη διοικητική εξέταση ξεκίνησε με την κατάθεση της μητέρας του 14μηνου βρέφους Δήμητρας Χωλοπούλου. Την ΕΔΕ διενεργεί με εντολή της διοίκησης το στέλεχος υπηρεσιών επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας Γεώργιος Μαλακώζης. Η έρευνα σύμφωνα με τον νόμο θα κρατήσει 20 ημέρες, ενώ μπορεί να ζητηθεί παράταση εάν κριθεί ότι είναι αναγκαίο. Τα ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεως από την έρευνα και φυσικά ο καταλογισμός ευθυνών στα εμπλεκόμενα πρόσωπα που διαδραμάτισαν μοιραίο ρολό στο τραγικό περιστατικό του μικρού Γιάννη, είναι :
«-Γιατί στο Νοσοκομείο της Βέροιας δεν ήταν δυνατή η τοποθέτηση ορού; 
-γιατί δεν είχε ήδη τοποθετηθεί φλεβική γραμμή ενώ προηγήθηκε αιμοληψία για λήψη εργαστηριακών εξετάσεων;
-γιατί στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, η διασωλήνωση του Μωυσιάδη Ιωάννη έγινε από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και όχι από τους εφημερεύοντες ιατρούς του Νοσοκομείου;» 
 Τα παραπάνω ερωτήματα τέθηκαν με καταιγιστικό τρόπο στα ρεπορτάζ όλων των ΜΜΕ που ασχολήθηκαν με την υπόθεση. Αυτό που μένει να δούμε είναι, εάν κάποιοι μετά το πέρας της υπόθεσης θα λογοδοτήσουν και στην δικαιοσύνη ή θα συνεχίσουν να προφασίζονται ότι παρέχουν υπηρεσίες υγείας και εφημερίες στα πλαίσια του ΕΣΥ και να κρύβονται πίσω από τις συνδικαλιστικές κορωνίδες των συναδέλφων τους γιατρών.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε!!! και???
Με την ΕΔΕ θα αναστηθεί το παιδάκι???
Δεν ντρέπονται, να θέτουν τέτοια ερωτήματα, για τον θάνατο ενός παιδιού?????

Ανώνυμος είπε...

Mόνο ενα...σχόλιο! Δεν τραβάει αυτός ο Κουταβάς εδω μέσα, καμμία απήχηση δεν εχουν τα θέματά του.
Και σε άλλες αναρτήσεις του, τα σχόλια ηταν ελάχιστα.Σε όλα αυτά και η φωτογραφία του, τον δείχνει πολυ...άγριο!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 6:38 μ.μ.

Μάλλον το ΕΠΙΠΕΔΟ των ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ, φθάνει....
μόνο για ανούσιες φιλονικίες, τοπικιστικού περιεχομένου....

Δεν είναι ΤΥΧΑΙΟ γεγονός, η ΚΑΤΑΝΤΙΑ του νομού μας!!!!

Ανώνυμος είπε...

polu swstos o 8:14!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Koμπλεξικέ 6.38 αυτό είναι το ζητούμενο; Αν τραβάει η όχι ο Κουταβάς; Κάτι γελοίοι σαν και σένα έγουν μαμήσει τη δημοκρατία μας. Ακου εκεί. Σε αναρτηση για σοβαρότατο θέμα ο μακάκας ο νεοελληνας γράφει για τον Κουταβά. Ρε δεν πάτε καλά

Ανώνυμος είπε...

επρεπε να γραφει για το ΒΛΒ

Το Προφίλ μας