Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια επεξεργάζεται το ΠΑΣΟΚ

Ένα «Σύμφωνο Συμβίωσης» το οποίο θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα τόσο των ετερόφυλων όσο και των ομόφυλων ανύπαντρων ζευγαριών, επεξεργάζεται ο Τομέας Κοινωνικής Ένταξης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ. Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας 2010 και "επαναβεβαιώνει για ακόμα μια φορά τη διαχρονική θέση και δέσμευσή μας να κτίσουμε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, απαλλαγμένη από κάθε μορφής ρατσισμό. Μια κοινωνία που να κατοχυρώνει την ισονομία και την ισοπολιτεία σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως φύλου, θρησκεύματος, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνικής καταγωγής ή ιδεολογικής τοποθέτησης".


"Για μας τους σοσιαλιστές τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ, όπως και τα δικαιώματα των γυναικών, των μεταναστών, των ατόμων με αναπηρία, εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο αγώνας όλων μας γίνεται εναντίον κάθε είδους διάκρισης και για διεύρυνση του πέπλου προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους συμπεριλαμβανομένων και των ΛΟΑΤ. Προς αυτή την κατεύθυνση προωθούμε, μεταξύ άλλων, τη νομοθετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ένα «Σύμφωνο Συμβίωσης» το οποίο θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα τόσο των ετερόφυλων όσο και των ομόφυλων ανύπαντρων ζευγαριών.", προστίθεται στην ανακοίνωση. Όπως τονίζει το ΠΑΣΟΚ, στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας 2010 συμμετέχουν οι Τομείς Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης & Πρόνοιας και Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του κόμματος με την λειτουργία περιπτέρου στο χώρο.
Πηγή: The Insider

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kala den to pisteva oti afto to koma 8a ma s kani san ta moutratou...e oxi kai poustides....tou kerata!

ai-vreS είπε...

Έτσι. Γιατί όλοι οι στο ΠΑΣΟΚ πουσ... είναι....

"Τόσο των ετερόφυλων όσο και των ομόφυλων ανύπαντρων ζευγαριών" αλλά αυτό σου ξέφυγε, έτσι;

Ανώνυμος είπε...

γιαυτο εβαλαν και τραβεστι ονομα στο δημο ΣΕΡΒΙΩΝ!!!τωρα εξηγητε...

Ανώνυμος είπε...

Για να μαθαίνουμε και να μην παραπλανούμαστε...

Στην Αρχαια Ελλαδα υπηρχε νομικη απαγορευση της ομοφυλοφιλιας. Η εννομη ταξη, με σειρα νομων που επεβαλλαν αυστηρες ποινες (ακομα και θανατικη), αποσκοπουσε στον περιορισμο της ομοφυλοφιλιας. Ολες ανεξαιρετως οι πολεις-κρατη στηλιτευαν και απαγορευαν την ομοφυλοφιλια, ως παρανομη, αφυσικη, αισχρη και ανηθικη.

Οι νομοι αυτοι αναφερονται λεπτομερως στον λογο του Αισχινη "Κατα Τιμαρχου". Αν καποιος ασελγουσε σε παιδα η δουλο καταδικαζοταν απο το δικαστηριο και παραδινοταν αυθημερον στους Ενδεκα για θανατωση. Επισης οι ομοφυλοφιλοι δεν ειχαν το δικαιωμα να εκλεγονται, να αναλαμβανουν δημοσια αξιωματα, να παριστανται ως δικηγοροι η μαρτυρες σε δικες, να εισερχονται σε ιερους χωρους και να παιρνουν μερος σε θρησκευτικες τελετες. Οποιος παρεβαινε αυτους τους κανονισμους τιμωρουνταν με θανατο.

Στον λογο του Δημοσθενη "Κατα Μειδιου", αναφερεται ο νομος του Σολωνα, συμφωνα με τον οποιο, οποιος παρακινει αντρα η παιδα σε ακολασια οδηγειται σε δικη εντος 30 ημερων και αναλογα με το μεγεθος της ενοχης καταδικαζεται σε χρηματικη ποινη η θανατο. Στο λογο του ιδιου "Κατα Ανδροτιωνος" βρισκουμε αλλον εναν Σολωνειο νομο, κατα τον οποιο οι κιναιδοι στερουνταν το δικαιωμα να ομιλουν στην Αγορα. Το περιφημο "τις αγορευειν βουλεται" (με το οποιο ο κηρυκας καλουσε στο βημα της Πνυκας οποιον ηθελε να μιλησει) δεν ισχυε για τους κιναιδους. Σε αυτους απαγορευοταν να αγορευουν επι ποινη θανατου. Μαλιστα προβλεποταν η "γραφη εταιρησεως" για οποιον κιναιδο ανελαμβανε καποια εξουσια στην πολη. Οι καταδικαζομενοι κηρυσσονταν ατιμοι και εχαναν τα αστικα και ποινικα τους δικαιωματα .

Αυτα οσον αφορα στο αττικο δικαιο. Το τραγικο ομως ειναι οτι εχουν φτασει να δυσφημουνται και οι κατ' εξοχην αντρες, οι Σπαρτιατες. Κατα τα γραφομενα του Πλουταρχου ομως, ο Λυκουργος καταπολεμησε με νομου τη θηλυπρεπεια αναγκαζοντας μεχρι και τις νεανιδες να τρεχουν, να γυμναζονται και να παλευουν για να γινουν ρωμαλεες. Δυστυχως, οι συγχρονοι προστυχοι παραποιουν τους ορους εισπνηλας (=διαπαιδαγωγος) και αϊτας (=υπακουος στις νουθεσιες του διαπαιδαγωγου). Η σχεση τους ηταν, κατα τον Πλουταρχο, "αγνη και αμεμπτος, την δε διαφθοραν ενομιζον αισχιστην και την ετιμωρουν αυστηρως".

Ανώνυμος είπε...

πολυ σωστο

Ανώνυμος είπε...

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%BC%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1

για την ομοφυλια στην Αρχαία Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

kai ti sas noiazei esas me poion thelei na pantreftei kai ti thelei na kanei o allos?
sas ipoxreose kaneis na kanete otidipote?
i sas rwtise kaneis ti kanete eseis sto krevati sas?
oso gia esena arxaiolatrisa... megalo zwri travas... to epsakses para poly, giati tetoio zori?
filakia

SER είπε...

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ελεύθερη χώρα είμαστε αν δεν συμφωνείτε με αυτό που ακούγεται σημειώστε,μαζί με κάτι "λεφτά υπάρχουν",μειώσεις μισθών-συντάξεων,40 χρόνια εργασία,ψήφο στους λαθρομετανάστες για να κερδίζουν πάντα οι ίδιοι τις εκλογές χωρίς εσάς,καταστροφή της συλλογικής σύμβασης κ.τ.λ..και βγείτε στους δρόμους να πείτε πως δεν συμφωνείτε.(ααα και κλείστε τις τηλεοράσεις ,δεν υπήρξε στιγμή μεγαλύτερης παραπληροφόρησης και στρατευμένης δημοσιογραφίας από το 1974 και έπειτα).

ser είπε...

ΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΕΝΕΔ ΤΟ ΧΑΟΣ .ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αμφισβητεί κανείς ότι οι δημοσιογράφοι κατά 99% στηρίζουν την κυβέρνηση κρατώντας τα βλέμματα του κόσμου μακριά από τα αίσχη της κυβέρνησης του Γιωγάκη?

Ανώνυμος είπε...

poia einai file mou ta aisxh tou "giorgakh" kai ti sxesi exoun me to thema tis anartisis?

Ανώνυμος είπε...

kai gia esena file me ta travesti onomata...
na sou pw oti oi travesti den einai omofilofiloi...
oi travesti einai gynaikes.
alla leptomereies tha mou peis...

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα όλοι gay παρά όλοι στενόμυαλοι σαν κι εσας!!!Έτσι για την ιστορία,οι αρχαίοι Έλληνες ομόφυλοι ήταν οι περισσότεροι και αν κανείς ανοίξει λίγο τα μάτια του,στην Βίβλο οι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος αναφέρονται ως νυμφευμένοι....αλλά που να κοιτάξει κανείς πέρα απότη μύτη του!!Α,ρε Ελλάδα με τα παιδιά σου,μιλάμε για παλικάρια όμως....ό,τι να'ναι ειστε...

Το Προφίλ μας