Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Δήμος Κοζάνης: Γιορτή ανακύκλωσης 2010

ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 2010 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 
Ο Δήμος Κοζάνης, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει τη «Γιορτή Ανακύκλωσης 2010» την Κυριακή 6 Ιουνίου στις 11:00 π.μ. στον Δημοτικό Κήπο. 
Η ‘’Γιορτή Ανακύκλωσης’’ είναι συνέχεια (13η συνεχή χρονιά) μιας σειράς εκδηλώσεων με τον ομώνυμο τίτλο που ξεκίνησε το 1998 και γίνεται κάθε χρόνο. 


Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του Δήμου και ειδικότερα στους μικρούς φίλους της Ανακύκλωσης με στόχο τη συμμετοχή όλων στην κοινή προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά όπως παιχνίδια, διαγωνισμούς, συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών, ενημερώσεις και θεατρικές παραστάσεις με θέμα την Ανακύκλωση. Συγκεκριμένα φέτος:
· ‘’Η Κυρία Ανακύκλωση‘’, μουσικό-θεατρικό δρώμενο με θέμα το περιβάλλον από το Βρεφονηπιακό σταθμό – Ιδιωτικό νηπιαγωγείο Α-Μπε-Μπα-Μπλομ 
· Ζωγραφική και κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά από τα παιδιά, με τη βοήθεια και τη καθοδήγηση του Εικαστικού Εργαστηρίου Κοζάνης, στους ειδικούς χώρους που θα διαμορφωθούν στον χώρο της εκδήλωσης. 
· Παιχνίδια και ταχυδακτυλουργικά με επαγγελματία διασκεδαστή · Έκθεση των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Χαρίσιος Μούκας 
Ο Δήμος Κοζάνης ενσωματώνει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόζει (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, ελαστικά αυτοκινήτων, χρησιμοποιούμενα ορυκτέλαια, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κοινές μπαταρίες και μπαταρίες αυτοκινήτων) ένα ακόμα υλικό την πλαστική φιάλη. Η νέα αυτή προσπάθεια ξεκίνησε πιλοτικά εδώ και δυο μήνες μέσα από τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα επεκταθεί σταδιακά σε ολόκληρο το δίκτυο ανακύκλωσης του Δήμου όπως συνέβη και με τα υπόλοιπα υλικά. 
Για αυτό φέτος η ¨Γιορτή Ανακύκλωσης¨ είναι αφιερωμένη σε αυτή την προσπάθεια και καλούμε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν στη γιορτή και να φέρουν όσες περισσότερες πλαστικές φιάλες μπορούν για να τις ανακυκλώσουμε.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ Kουκουλόπουλος
ή
ΑΛΛΟΙ "ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ"
επινόησαν την "ΓΙΟΡΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"
στην ΚΟΖΑΝΗ????

Ανώνυμος είπε...

Mήπως θα πρέπει να γίνει...ανακύκλωση και μερικων πολιτευτων του Νομου, με οριστική αποχώρηση τους απο την...πολιτική;

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο Δήμο Κόζάνης για την πρωτοβουλία αυτή.

Μπράβο γιατί βλέπω ανακυκλώνει πολλά υλικά.

Εμείς Σερβιώτες τι κάνουμε για αυτό;

Μπράβο ρε Κοκολιέ γίγαντα...

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμος κοζάνης είναι ο πρώτος πανελλαδικά δήμος στην ανακύκλωση χαρτιού. κατέχει την πρωτιά στην ποσότητα που συλλέγει κάθε χρόνο σε σχέση με τους κατοίκους.ακόμα και στα χωριά του δήμου εχει σημεια συγκεντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών.
ακριβώς όπως εμείς εδώ στο δήμο μας. σε καθε γωνια στα σερβια σε καθε πλατεια χωριού έχουμεκαι εμεις. Ποσο πισω είμαστε τελικα;

Το Προφίλ μας