Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Με τον Παπανδρέου ή με τους δημαγωγούντες;

από το 1klik-aristera.blogspot.com
Κουραστήκαμε από τα λόγια.
Κουτοπόνηρα λόγια από το Σαμαρά, τον Καρατζαφέρη, την Παπαρήγα, τον Τσίπρα και εσχάτως τον «μετωπικό» Αλαβάνο…
Και τι δεν έχουμε ακούσει από αυτά τα …άτομα  Λογοπαίγνια με τα «πιστόλια» και τα περίστροφα, υψιπετή αριστερά τσιτάτα για την πλουτοκρατία που πρέπει να πληρώσει, χαρακτηρισμοί κατά του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, προσκλήσεις και καλέσματα για ξεσηκωμό του λαού, ….
Μια ατέρμονη ποικιλία λέξεων από τα άκρως αριστερά, μέχρι τα μαύρα κι’ άραχλα δεξιά. Όλα όμως αποτυπωμένα στο ίδιο νόμισμα της κουτοπόνηρης αντιπολίτευσης για την εξασφάλιση του «ίδιου κομματικού οφέλους».

Αυτά είναι που εισπράττει ο "αιφνιδιασμένος" Έλληνας και η "ξαφνιασμένη" Ελληνίδα και που σαφώς επηρεάζονται και σίγουρα συνταράσσονται από τα ήδη μειωμένα χρήματα στην τσέπη τους, από την ήδη τσαλακωμένα νεύρα τους…
Βλέπεις η ώρα της Κρίσης και της Συγκομιδής ήρθε λιγάκι ξαφνικά και μας βρήκε «άνετους και ωραίους» να χαλάμε πλαστικό χρήμα και να γευόμαστε μια απατηλή ευμάρεια! Όλα αυτά γιατί ήμασταν προδομένοι. Γιατί ποτέ δεν μας είπαν την αλήθεια.
Από το 2003 φρόντιζαν να σκεπάζουν τα αποτσίγαρα κάτω από το χαλί. Εκεί κρύφτηκαν και οι γόπες των απεργών και διαμαρτυρομένων κατά του νομοσχέδιου Γιαννίτση, που δεν μας άρεσε τότε (με ότι αυτό σημαίνει σήμερα).
Από το 2005 ρίχναμε - πιά - τα πούρα κάτω από τις φλοκάτες...
ΝΑΑΑΑααα κάτι πούρα, μετά συγχωρήσεως (εκείνων των "κυρίων" που κάπου στην οδό Πειραιώς κάπνιζαν ολονυχτίς παλεύοντας να «μαγειρέψουν» τα στοιχεία και να κοροϊδέψουν τους Ευρωπαίους …για το καλό μας)…

Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα της Κρίσης!
No more games σφύριξαν με πικρή κακία τα χείλη των υπεύθυνων στο EuroGroup! Τώρα είναι η στιγμή για τα δύσκολα και ο Παπανδρέου τολμάει τουλάχιστον, όταν οι άλλοι αμολάνε μόνον παπαριές…(τέτοιας ποιότητας παπαριές, που φτάνουν να υπονοήσουν ότι ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ προέκυψε το «πρόβλημα» μας)
ΠΑΠΑΡΙΕΣ: Μας πάει κατευθείαν στο στόμα του ΔΝΤ!
ΤΙ ΛΕ’ ΡΕ! Σώωωωωωπα….
Κι εσύ που θα μας πήγαινες; Στις «Αγορές»; Στους Κινέζους; Στον Mr. Soros; ... 
(Και για να δείτε πόσο ειλικρινείς είναι οι "Παπάρες", από τον περιβόητο «μηχανισμό βοήθειας» για τη χώρα μας εξαφανίζουν την κατά 2/3 συμμετοχή της Ε.Ε. και αφήνουν στο κάδρο μόνο το κακό ΔΝΤ – ε, ρε μικροπολιτικοί αληταράδες)

Εγώ προσωπικά αν ήμουν ο Παπανδρέου και μου την πέφτανε τόσο άδικα και τόσο βρώμικα φίλοι και εχθροί, ήξερα τι θα έκανα.  Με υπονομεύετε και αλαλάζετε όταν εγώ τρέχω σα το Βέγγο;
OK!
  Βγαίνω στο «γυαλί» με το μαύρο κοστούμι και τη «μωβ» γραβάτα, και με πάσα επισημότητα ανακοινώνω στους Έλληνες:
ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ και βρέστε την κυβέρνηση που σας αρέσει!
Αυτήν και καλά μου που την επόμενη μέρα θα γεννήσει χρήμα ή θα μας φέρει τη Λαοκρατία!.... Καταλαβαίνετε πατριώτες γιατί μιλάω και ποιες είναι οι συνέπειες; (όταν έστω και μια μέρα καθυστέρηση λειτουργεί δολοφονικά για τα ελληνικά δημοσιονομικά, το χρέος και την προσπάθεια ανασυγκρότησης;)
Όσο υπάρχει καιρός απαντήστε σωστά στο δίλλημα:
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ή ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ;
Διαλέξτε!

8 σχόλια:

aliatas είπε...

Ο κόμπος έχει φτάσει πλέον πέρα κι από το χτένι.
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ούτε αντοχής, ούτε ανοχής.

Μπροστά μας ανοίγεται μονόδρομος.
Αλλά δεν είναι εκείνος που μας έλεγαν.
Δεν είναι ο «μονόδρομος» του «ευρωενωσιακού παραδείσου», που έφερε το «μονόδρομο» του ΔΝΤ, που όλοι τους αποτελούν παρακλάδια του «μονόδρομου» της ολιγαρχίας, των μονοπωλίων και των πολυεθνικών.

Ο μόνος δρόμος για το λαό είναι
ο δρόμος του ξεσηκωμού της εργατιάς.
Ο λαϊκός συναγερμός.

Η μαζική ανυπακοή, η οργανωμένη αντίσταση, ο αποφασιστικός, ο επίμονος, ο ανυποχώρητος αγώνας για όλα όσα μας ανήκουν,
είναι ζήτημα επιβίωσης.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.

Εχουμε τη δύναμη.
Είμαστε πολλοί, είναι λίγοι.
Είμαστε αυτοί που δημιουργούν, αυτοί που παράγουν. Είναι αυτοί που σφετερίζονται, είναι αυτοί που κλέβουν.

Ο λαός μπορεί να τους εμποδίσει.
Μπορεί να τους σταματήσει.

Ανώνυμος είπε...

Αφού μας είπε (ο ΓΑΠ)πως αν δεν αλλάξουμε με το ΠΑΣΟΚ ΘΑ ...ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ..., τώρα μας μιλάτε εσείς ώ "αριστεροί" της πεντάρας, για την ανάγκη διακυβέρνησης από Πολιτικό του κύρους π.χ. ΓΑΠ ή όποιον τέλος πάντων αποφασίσει ο λαός,γιατί πρέπει να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ!!!
Αφού το ΠΑΣΟΚ έκανε ό,τι περνούσε απ' το πόδι του και απ'το χέρι του για να ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ τη χώρα δυσφημίζοντάς την με κάθε τρόπο στο εξωτερικό με τον απίστευτο ΓΑΠικό χιλιομετρικό ΤΟΥΡΙΣΜΟ, έρχεστε να προτείνετε το δίλημμα με τις απειλούμενες "εκλογές"...
Το ΠΑΣΟΚ και τα ακοίμητα λεφούσια του θα πρέπει να πληρώσουν, και μάλιστα πανάκριβα, για όλα όσα είπαν και δεν έκαναν απέναντι σ' έναν λαό που, έστω και με επιφύλαξη, πίστεψε σ' αυτό...
Να μείνουν για όσο ακόμη χρειαστεί μέχρι να φανερωθεί η σαπίλα τους και η ανικανότητά τους... τους αξίζει ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ !!!

Ανώνυμος είπε...

Το σχέδιο της χρεοκοπίας της Ελλάδας από τους διεθνείς κερδοσκόπους ήταν έτοιμο πριν τις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη και μπήκε σε εφαρμογή την επομένη της εκλογικής νίκης του ΠαΣοΚ.
Στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου έλαβαν μέρος το ίδιο το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα την επομένη των εκλογών 5/10/09 και λίγες ημέρες αργότερα στις 22/10/09 ( Aριθμ. Πρωτοκ. 690 και 691) η Τράπεζα της Ελλάδας σε συνεννόηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου και κατόπιν ...αιτήματος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, προέβη σε αλλαγή του κανονισμού του συστήματος διακανονισμού πωλήσεων των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου από Τ3 σε Τ10.
Με αυτόν τον τρόπο άνοιγε την πόρτα στους «σορτάκηδες» που μπορούσαν να πουλάνε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που δεν είχαν και αφού έριχναν την τιμή τους να τα ξαναγοράζουν σε χαμηλότερη τιμή για να τα παραδώσουν μέχρι και 10 ημέρες αργότερα ( από 3 που ίσχυε πριν την ημέρα των εκλογών).
Μάλιστα το διάστημα εκκαθάρισης των εν λόγω γραμματίων ( όπως αποκαλύπτουν γνώστες της αγοράς) συχνά υπερέβαινε και τις 10 ημέρες με την ανοχή των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες δρούσαν ως μεσάζοντες.
Σαν να μην έφτανε αυτό , η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών με νέο αίτημα τους (που γίνεται δεκτό στις 10/12/09 και με το επιχείρημα ότι το .ζητούσαν οι διεθνείς οίκοι που εμπορεύονταν τα ομόλογα ) κατορθώνουν να μην επιβάλλονται κυρώσεις για τον «σορτάκια» , ο οποίος.. δεν θα είχε να παραδώσει ομόλογα μετά τη 10η ημέρα ή και αργότερα.
Προς τον σκοπό αυτό μετέτρεψαν τη δημοπρασία που θα έπρεπε να κάνει η ΤτΕ για να βρει τα ομόλογα που δεν είχε να παραδώσει ο «σορτάκιας» από υποχρεωτική σε «προαιρετική»!!!
Δηλαδή , με το τέχνασμα αυτό μπορούσε κάθε «σορτάκιας» εάν δεν κατόρθωνε να κερδίσει από την υποτίμηση των ελληνικών ομολόγων ( πάντα χωρίς να τα έχει, Αέρας κοπανιστός δηλαδή), να ακυρώνει την συναλλαγή μετά 10 ημέρες.
Και τα δικά μας, δικά μας και τα δικά σας δικά μας ! Σίγουρος τρόπος δηλαδή να κερδοσκοπήσει κανείς εναντίον της χώρας μας , χωρίς..κανένα ρίσκο!
Και η Τράπεζα της Ελλάδας και το υπουργείο Οικονομικών υπονόμευσαν τα εθνικά μας συμφέροντα , διευκολύνοντας από τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές , τους υποτιμητικούς κερδοσκόπους ( «σορτάκηδες») να εξοντώσουν την ελληνική οικονομία , εκτοξεύοντας , με ανύπαρκτο ρίσκο, το κόστος δανεισμού της χώρας μας υψηλότερα από αυτό του Ιράκ!!!
Δεν είναι τυχαίο ότι τα ελληνικά ομόλογα εκτινάχθηκαν ακριβώς από τότε που τέθηκε σε ισχύ η συγκεκριμένη διάταξη , τον περασμένο Οκτώβριο κατά την εκλογή του ΠαΣοΚ μέχρι σήμερα από 100 περίπου basis points σε 450!
Η ζημιά από την προκλητική αυτή «εθνική μειοδοσία» για να μην πούμε τίποτα βαρύτερο , έχει ήδη γίνει και εκτιμάται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον τοκοχρεολύσια, τα οποία προέρχονται από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού!
Άραγε , ..ο πρωθυπουργός τι λέει για όλα αυτά;

ΥΓ. Η αλλαγή του κανονισμού έγινε μάλλον παράνομα, δηλαδή μόνο με εντολή του διευθυντή της Διευθ. Οργάνωσης και όχι με πράξη του διοικητή , όπως έπρεπε! Γιατί;
Γιατί όταν μαθεύτηκε η πρακτική αυτή στους χρηματιστηριακούς κύκλους έγινε προσπάθεια να καλυφθεί το σκάνδαλο με πράξη διοικητή με αριθμό 158 της 10/2/2010 που θα νομιμοποιούσε τη μέχρι τότε πρακτική και την οποία υπέγραψε ...ο υποδιοικητής (ούτε εδώ η υπογραφή του διοικητή, Γιατί άραγε;), αλλά ... δεν δημοσιεύτηκε ποτέ !!! Γιατί;
Γιατί μόλις την Πέμπτη (8/4/2010) επιβλήθηκε ο διακανονισμός των short selling σε μια μόνο ημέρα (Τ+1); Μήπως γιατί έγινε αντιληπτό το σκανδαλώδες του θέματος; Μήπως γιατί αυτό που επιθυμούσαν διάφοροι κύκλοι ..επιτεύχθηκε;
Ρωτάτε ακόμη γιατί μας ΚΥΒΕΡΝΑ το ΠΑΣΟΚ;
Δεν Νογάτε Τίποτα;

ai-vreS είπε...

Μάλλον παρεξήγησες τον "καιρό" φίλε μας...

Ανώνυμος είπε...

Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

«ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ή ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ;»

Βλέπει κανένας από σας να αλλάζει κάτι εκτός από τις περικοπές και τις αυξήσεις των φόρων; Σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να εμφανίζονται έντονα και πάλι τα σημάδια της σήψης. Είναι άραγε το πρώτο νέο σκάνδαλο αυτό με τους σορτάκηδες.

Ανώνυμος είπε...

a re aliata k 2:37 poso dikio exete...
to 8ema einai pote 8a katalavoume oti pragmatika exoume dunami ws laos...

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Η ανάρτηση του 1 κλικ αριστερά (πόσα δεξιά δε μας λέει) μου θυμίζει -ιδιαίτερα στον επίλογό της- το δίλημμα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ή ΤΑΝΚΣ... τελικά και Καραμανλή και τανκς "απολαύσαμε", όπως και θα ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ και θα ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ (προς το χειρότερο δυστυχώς)

ΥΓ. Μας απειλεί κιόλας ότι μπορεί να τα βροντήξει και να φύγει ο ΓΑΠ ... χεστήκαμε φίλε στα ίδια σκατά με τον άλλον που ήδη έφυγε.

Το Προφίλ μας