Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Συνασπισμός: Προτάσεις και διάλογος για την υγεία

από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης στη Δυτική Μακεδονία θα βρεθούν στο προσκήνιο της εκδήλωσης που διοργανώνει αύριο, Τετάρτη 28 Απριλίου στην πόλη της Κοζάνης και στο Κοβεντάρειο η Περιφερειακή Επιτροπή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Δυτικής Μακεδονίας. 
Η άκρως επίκαιρη και ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 18.00, με θέμα: «Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία στη Δυτική Μακεδονία» και αποτέλεσε το αντικείμενο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν από κοινού στα γραφεία του Συνασπισμού ο γραμματέας της Ν.Ε. Αντώνης Κύρινας και ο ιατρός και στέλεχος του ΣΥΝ (και αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτ. Μακεδονίας) Χρήστος Κατσίνας. 
Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι: 
Αλέξης Μπένος, Αν. Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής ΑΠΘ "Yγεία-Δημόσιο αγαθό-Kοινωνικό δικαίωμα"
Δημήτρης Βαρνάβας, Γιατρός, Προεδρεύων ΟΕΝΓΕ "Ο ρόλος του Νοσοκομειακού γιατρού στο σύστημα υγείας"
Συριανός Καχλάν, Γιατρός, Πρόεδρος της ΕΙΝΔYΜ "Η κατάσταση των δομών παροχής υγείας στην Δυτ. Μακεδονία"
Χρήστος Κατσίνας, Γιατρός, Αντιπρόεδρος της ΕΙΝΔΥΜ "Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία στην Δυτ.Mακεδονία"
Μιλώντας για την εκδήλωση, στην εισήγησή του, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης του ΣΥΝ Αν Κύρινας υπογράμμισε πως «εδώ και αρκετό καιρό έχουμε ξεκινήσει της σχετική συζήτηση για τη διαμόρφωση θέσεων και προτάσεων επάνω στον τομέα της υγείας στη Δυτ Mακεδονία και, επιτέλους, θα πρέπει να καταλάβουν όλοι πως η Αριστερά διαθέτει προτάσεις για όλα τα ζητήματα. Είναι μια σημαντική εκδήλωση και στέλνουμε το μήνυμα σε όλους τους πολίτες να έρθουν στο Κοβεντάρειο, να ενημερωθούν και να καταθέσουν και εκείνοι τις δικές τους απόψεις, καθώς θα υπάρχει διάλογος με τους ομιλητές». 
Από την πλευρά του, ο Χρ Κατσίνας, εκ των εισηγητών στην εκδήλωση, τόνισε πως «συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό για μια συνολική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υγεία και, πράγματι, συνέβησαν πολλά γεγονότα, ενώ και οι εξελίξεις τρέχουν. Ακούμε και διαβάζουμε για συνένωση νοσοκομείων και στην περιοχή μας, ενώ και οι προβλέψεις, με την έλευση του ΔΝΤ είναι αρκετά δυσοίωνες. Και αυτό γιατί βαδίζουμε ολοταχώς προς απολύσεις και κατάρρευση και του δημόσιου συστήματος υγείας». Όπως είπε ο κ. Κατσίνας, «μεταξύ, λοιπόν, των θέσεων μας είναι η επάνδρωση και ο εξοπλισμός και των πέντε νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας. Σήμερα δεν χρειάζεται περιφερειακό και πανεπιστημιακό νοσοκομείο και θα πρέπει να σταματήσει η σχετική συζήτηση. Επίσης, προτείνουμε να υπάρξει μια ενιαία διοίκηση των νοσοκομείων, σε επίπεδο περιφέρειας, ώστε να υπάρχει και ενιαίος σχεδιασμός. Στόχος μας θα πρέπει να είναι να μην φεύγει κανείς ασθενής για τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα». 
Να σημειωθεί, τέλος, πως ο Αν Κύρινας άσκησε σφοδρότατη κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την απόφαση προσφυγής στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και στο ΔΝΤ, λέγοντας πως «πράγματι, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κάνει πράξη το προεκλογικό του σύνθημα «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Μας οδηγεί στη βαρβαρότητα…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας