Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Η "ΕΝΩΣΗ" για τη διαρροή του τριχλωριούχου σιδήρου στη ΔΕΗ

Στις 20/4/2010 έγινε διαρροή τριχλοριούχου σιδήρου στις εγκαταστάσεις του χημείου του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου. Η διαρροή έγινε αμέσως αντιληπτή από το προσωπικό το οποίο προέβη ΑΜΕΣΑ, κάνοντας όλες εκείνες τις προβλεπόμενες ενέργειες που απαιτούνται για την αποκατάσταση του προβλήματος. 
Από την διαρροή σύμφωνα με την Διεύθυνση του Σταθμού αλλά και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Νομαρχίας, δεν υπήρξε έστω και κατά το ελάχιστο μόλυνση στο φυσικό περιβάλλον. Όπως διαπιστώθηκε μετά τον έλεγχο που ακολούθησε, τα αίτια της διαρροής οφείλονται σε αστοχία υλικού. 
Το Σωματείο Ενέργειας Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε ΔΕΗ Η « ΕΝΩΣΗ » για μία άλλη φορά επισημαίνει ότι, λόγω της ετοιμότητας, της κατάρτισης, το ενδιαφέρον των χειριστών και των χημικών μηχανικών του Τομέα Χημείου του ΑΗΣ ΑΓ. Δημητρίου, αποσοβήθηκε ο κίνδυνος μόλυνσης του φυσικού πλούτου, του υδροφόρου ορίζοντα καθώς και η ασφάλεια του προσωπικού του Σταθμού και των εγκαταστάσεων. 
Η διαρροή, εκ του μεγέθους της, θεωρείται ως του ουκ άνευ. 
Το γεγονός όμως έλαβε τεράστιες διαστάσεις δημοσιότητας, (άραγε από ποιους!!!) οι οποίοι φυσικά, δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος του προβλήματος. Αν δε ληφθεί υπόψη ότι, από το πρόβλημα δεν επηρεάστηκε καθόλου το φυσικό περιβάλλον, η έκταση της δημοσιότητας υποδηλώνει σκοπιμότητες που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Σκοπιμότητες που σχετίζονται με την συκοφάντηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και του προσωπικού της. 
Η ΔΕΗ μετά την απελευθέρωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας βάλλεται από τους ανταγωνιστές της και από τα κάθε λογής φερέφωνά της «ΕΦΙΑΛΤΕΣ» που άμεσα ή έμμεσα τους ελέγχουν. Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα μπήκαν στο στόχαστρο από τα ίδια συμφέροντα, ως υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα. 
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ. Η « ΕΝΩΣΗ» ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ, ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΕΗ, ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ 

Σχόλιο ai-vreS: για σιγά αδέρφια, γιατί εδώ μάλλον για φάουλ πάτε. Υποστηρίζετε ότι δεν πρέπει να δίνονται οι διαρροές στη δημοσιότητα; Το "τεράστιες διαστάσεις δημοσιότητας" είναι η ανακοίνωση της ΝΑ Κοζάνης, (που φυσικά αναπαράχθηκε) η οποία, διαχρονικά, ΔΕΝ έχει εισπράξει τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στη ΔΕΗ; "Εφιάλτες" είναι δηλαδή όσοι δημοσιοποίησαν τη διαρροή και εκ του γεγονότος αυτού συνεργάζονται με τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ; Περίεργους συλλογισμούς κάνετε...
Σύμφωνοι ότι οι αντιδράσεις των ιθυνόντων είναι συγκυριακές -εκλογική χρονιά η φετινή-, αλλά από εκεί ως την απόκρυψη του γεγονότος και τη "συκοφάντηση της επιχείρησης και των εργαζομένων" υπάρχει τεράστια απόσταση.
Τι πάει να πει "η διαρροή εκ του μεγέθους της θεωρείται ως του ουκ άνευ";  Σύμφωνα με  ανακοίνωση του Δ/ντή του Νοτίου Πεδίου, 6 τόννοι διαλύματος FeCl3 (περιεκτικότητας 9%) διέρευσαν την Τρίτη 20/4 στις 16.45 λόγω αστοχίας ελαστικού σωλήνα Φ38 σε σημείο δίπλα στη δεξαμενή. Και συνεχίζει περιγράφοντας τα μέτρα που πάρθηκαν. Είναι ή δεν είναι αυτά τα γεγονότα;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

28 Απριλίου, παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συνεχίζει την προσπάθεια σε καθημερινή βάση,

γιατί ο δρόμος είναι μακρύς


60 χρόνια και η ΔΕΗ αποδεικνύεται ¨αδύναμη¨ να προστατέψει τους εργαζόμενους .....

ΕΝΩ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ......

ΒΡΑΧΟΙ.....!!!!ΔΥΝΑΜΗΣ!!!
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ....!!!!
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.....!!!!!

Ανώνυμος είπε...

κάποιος έχει φαγωθεί με τη ΔΕΗ και μόνο ή μου φαίνεται ότι σχολιάζει μόνο στα σχετικά θέματα και πάντα με τις ίδιες εκφράσεις???

Ανώνυμος είπε...

Όταν γράφουν ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
ότι εδώ και
60 χρόνια
και μάλιστα το ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ
ότι ΑΚΟΜΑ δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ
στο ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ της "ΥΓΕΙΑΣ και ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ"

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ??????

Το Προφίλ μας