Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Με την συμμετοχή 1700 χορευτών, μελών των 386 σωματείων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά το Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, στις 9 Οκτωβρίου , ημέρα Σάββατο και ώρα 7μμ. στο Κλειστό Στάδιο στη Λευκόβρυση Κοζάνης.

Ο πολιτιστικός αυτός θεσμός που ενώνει την Ποντιακή Νεολαία και άκρου εις άκρον της Ελληνικής Επικράτειας από Φλώρινα εις τον Έβρο και από την Κέρκυρα, την Πρέβεζα, την Πάτρα ,τη Αθήνα εις την Κρήτη την Κω και τη Ρόδο , αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση μη κρατικού φορέα σε επίπεδο εθελοντικής συμμετοχής στον τομέα του λαϊκού πολιτισμού.

Φέτος το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Μαθητή-Αθλητή και Εθνομάρτυρα Συμεών Ανανιάδη,





ο οποίος απαγχονίστηκε το 1921 από άδικη απόφαση του παράνομου κεμαλικού δικαστηρίου στην Αμάσεια του Πόντου μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άπορους προκρίτους του Ποντιακού Ελληνισμού με την κατηγορία , ότι η αθλητική του περιβολή στο Κολλέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ της Μερτζιφούντας όπου φοίτησε , θύμιζε την Ελληνική σημαία.

Οι 1700 χορευτές νέοι και νέες των ποντιακών σωματείων θα παρουσιάσουν χορούς από τις περιοχές : Τραπεζούντας –Ματσούκας , Αργυρούπολης , Καρς Καυκάσου , Μεταλλείων Λευκού Όρους , Πάφρας .

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος , εκφράζοντας ομόθυμα τα συναισθήματα όλων των μελών και φίλων της, ευχαριστεί τον Δήμο Κοζάνης και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Λάζαρο Μαλούτα , για την πρόθυμη υλική και ηθική υποστήριξη και την αποφασιστική συμβολή του στην επιτυχή διοργάνωση του 6ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

Το νέο υπερσύγχρονο Κλειστό Στάδιο στη Λευκόβρυση Κοζάνης προσφέρει όλα τα μέσα και τις δυνατότητες για μια άψογη διοργάνωση, όπως αρμόζει στο θεσμό και αξίζει στο πλήθος θεατών που θα συρρεύσουν να παρακολουθήσουν το σημαντικό αυτό γεγονός για το Ποντιακό Ελληνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας