Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Συντονιστικής επιτροπής φορέων & πολιτων του Δήμου Αιανής

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΑΝΗΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 και ΩΡΑ 7 μ.μ. με θέματα : 
1.Θέση & στάση των φορέων και των πολιτών εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών .
2.Μεθόδευση του αγώνα παραμονής του Δήμου Αιανής.
Αγαπάμε την ΑΙΑΝΗ
Τιμούμε τον Τόπο μας & την Ιστορία του
Ναι στην παραμονή του ιστορικού Δήμου Αιανής
Όλοι ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα

Συντονιστική επιτροπή αγώνα φορέων&πολιτών του Δήμου Αιανής

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ; ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΦΟΡΕΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ; ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΦΕΝΤΙΑ ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΣΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ Η΄ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΦΟΡΕΑ? ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΓΙΑΙ ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΕΣ?

Ανώνυμος είπε...

Ενώ είναι σωστά αυτά που αναφέρονται είναι μεγάλο λάθος το παρακάτω
"Ναι στην παραμονή του ιστορικού Δήμου Αιανής"
Δεν υπήρχε ούτε υπάρχει περίπτωση για κάτι τέτοιο. Πως να το πω, ούτε με σφαίρες. Είναι τόσο ξεκάθαρο. Εθελοτυφλούν αυτοί που το σκέφτονται, αυτοί που το λένε και σχεδόν παραπλανούν αυτοί που το υποστηρίζουν.
Στον νέο διευρυμένο δήμο θα συμμετέχει και η Αιανή όπως θα συμμετέχουν και οι υπόλοιποι δήμοι. Και όλοι θα είναι ίσοι μεταξύ ίσων. Έτσι τουλάχιστον θα ξεκινήσουν. Και βέβαια θα αναδειχτούν και αν το θέλετε θα επικρατήσουν αυτοί που θα είναι ενωμένοι, αυτοί που θα χαρακτηρίζονται από συνάφεια,συνοχή και κυρίως από ξεκάθαρους ρεαλιστικούς στόχους με κοινό σκοπό την ευημερία του τόπου τους, του χωριού τους της πόλης τους. Να αποκτήσουν αυτό ειδική βαρύτητα μέσα στον σύνολο. Κοινωνίες με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν μπορούν ούτε να αλλοιωθούν, ούτε να χαθούν.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκαιο φίλε 28 Οκτωβρίου 2010 12:27 π.μ. Αν και άργησες λίγο, είσαι καλοδεχούμενος στο χώρο της λογικής και της πραγματικότητας. Τόσο καιρό μας έχουν τρελάνει 5-6 γραφικοί , που επειδή ανησυχούν για το δικό τους πολιτικό (και παραγοντίστικο) μέλλον, χτυπάνε (πριν και τώρα) κάθε σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στην Αιανή. Και σοβαρή ήταν η προσπάθεια για την παραμονή , έστω και αν δεν πέτυχε. Σοβαρή είναι και η προσπάθεια που γίνεται τώρα και που πρέπει να γίνει και στο εξής ώστε να πάρει η Αιανή τη θέση που της αξίζει στη νέα πραγματικότητα.
Τα καταλαβαίνουν τα παραπάνω, αλλά δεν τους συμφέρει να το παραδεχθούν , γιατί έτσι θα φανεί η ανακολουθία τους.
Ορισμένοι από αυτούς επί τρία χρόνια και πλέον ήταν υπερασπιστές της συνένωσης με την ΚΟΖΑΝΗ (υπάρχουν γραπτά και μαρτυρίες) , κόντρα στην τριάδα Τζέλλος-Σταθόπουλος-Μαυροδήμος που αγωνίζονταν για την παραμονή του Δήμου, άποψη που συγκινούσε τους περισσότερους κατοίκους. Το κατάλαβαν όμως και μετεξελίχθηκαν στη συνέχεια , λίγο πριν το τέλος και αυτοί σε υπερασπιστές της παραμονής, αλλά ήταν ήδη αργά.

Τώρα είναι και επικίνδυνοι για την δημοκρατική παράταξη . Μοιράζουν ψηφοδέλτιο με το ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ, δηλαδή ΑΚΥΡΟ. Θα φέρουν έτσι τη Νανοπούλου , που ενώ τους ξεγέλασε κατά τη διάρκεια του αγώνα τη χειροκροτούσαν κιόλας.
Θα μας φέρουν και τον γιο του παπά , τον Αντώνη τον συνοριο-αστυφύλακα για πρόεδρο. Τι κατάντια! Να τους καμαρώνουν και τους δυο. Θα είναι συνυπεύθυνοι για το κακό που θα συμβεί στην Δημοκρατική Αιανή και δεν θα τους συγχωρήσουμε ΠΟΤΕ..
ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙΤΕ !

υ/γ: ; Δυο από αυτούς το 2002 τη δεύτερη Κυριακή ψήφισαν και έφεραν τον Καρακούλα για Δήμαρχο και το χαιρόταν κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 5.09 δεν νομίζω ότι άργησα. Από την αρχή τα λέω αυτά και είπα να κάνω μια τελευταία προσπάθεια.
Ίσως το σύνθημα της παραμονής του δήμου πρέπει να εξελιχθεί ΄΄ναι στο άκυρο και ότι γίνει έγινε΄΄. Αντικειμενικά αν το δεις τώρα πια είναι πράσινα άλογα παραμονή οπουδήποτε δήμου. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα. Κι όμως η Αιανή, όχι ο δήμος Αιανής, η Αιανή το τονίζω, έχει μια ιστορική έδρα που μπορεί ποικιλόμορφα να την αξιοποιήσει. Και αποκτήθηκε με τον ειλικρινή αγώνα των κατοίκων. Είναι αμελητέο αυτό? Δε νομίζω. Είναι σαν να πετάτε εσείς οι ίδιοι τον αγώνα σας.
Στο σχόλιο σου φίλε αναφέρεσαι σε καμιά δεκαριά άτομα. Λες και όλη η Αιανή των πόσο, 2000 κατοίκων εξαρτάται αποκλειστικά από αυτά τα άτομα. Από αυτούς οι αιρετοί με την ψήφο των δημοτών βγήκαν. Από αυτή την ψήφο επίσης και γενικά την όλη στάση αυτών πάλι των δημοτών θα βγουν και οι επόμενοι. Ακόμα και το άκυρο ψήφος είναι. Το αποτέλεσμα όμως το κρίνουν όλες οι τάσεις και κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Σημασία έχει να υπάρχουν και να λειτουργούν μηχανισμοί άμυνας στην κοινωνία του δήμου έτσι ώστε η κοινωνία να καθορίζει τους κανόνες και τα πλαίσια και όχι τα άτομα την κοινωνία. Το να λες φταίει ο τάδε και ο τάδε, γιατί έκανε ή δεν έκανε έτσι ή αλλιώς απλά χάνεις κρίσιμο χρόνο. Το αποτέλεσμα? Μηδέν στο πηλίκο με ότι αυτό συνεπάγεται. Γιατί να είναι έτσι όταν μπορεί να είναι πολύ καλύτερα?

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ;
ΤΑ ΠΡΩΤΑ Η ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤ. ΕΠΙΤΡ. ΤΩΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ;

ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ....
« Καλλικράτης » - Απόψεις και προτάσεις! (* Του Στέφανου Βαβλιάρα)

Έχουμε μια νέα Κυβέρνηση που σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατέθεσε προς δημόσια διαβούλευση το προσχέδιο για την περιβόητη διοικητική μεταρρύθμιση με την ονομασία « Καλλικράτης ».

Θέλει να λέει, κι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην παραπάνω διοικητική μεταρρύθμιση, κομίζοντας ελπίδες ! Προσωπικά εγώ τις πιστεύω ! Μέσες άκρες, το προσχέδιο « Καλλικράτης », μας φέρνει την μείωση του αριθμού των Ο.Τ.Α., την κατάργηση των Νομαρχιών, τον ερχομό της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, την αποκέντρωση του κεντρικού κράτους, την φορολόγηση κι απόδοση φόρων στους Δήμους, την αποκέντρωση υπηρεσιών, αρμοδιοτήτων των διαφόρων οργάνων και την μεταφορά πόρων.

Για να πάει μπροστά, ο τόπος μας κι η πατρίδα μας, απαιτείται μια δυνατή Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, για την ανάπτυτξη της περιφέρειας και μια ισχυρή Τ.Α./ Α΄ βαθμού, με αποκεντρωμένες υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών και της υπαίθρου!


Τέλος από τους ( 1.000 , τόσους Ο.Τ.Α. ), ο αριθμός των νέων Δήμων να είναι σύμφωνος με τις προτάσεις της επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών.
Φυσικά να γίνει διάλογος με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών, των κομμάτων, των φορέων κι όχι προδιάλογος, πριν καλά - καλά διαβάσουμε τις προτάσεις! Ο δε αριθμός να οριστικοποιηθεί, χωρίς παρεμβάσεις βουλευτών και άλλων παραγόντων, με την μέθοδο του « ράβε ξήλωνε » !
Ας κάνουμε κι εδώ ένα Δήμο ! Μας ταιριάζει ! Ή το αλήστου μνήμης «κάθε χωριό και γυμναστήριο, κάθε πόλη και στάδιο» !
Θυμάμαι την πρόταση το 1997, που είχε κατατεθεί, κατά την συζήτηση σύστασης των Συμβουλίων Περιοχής, πόσοι να είναι οι Δήμοι στο Νομό? Κι ενώ η πρόταση ήταν τότε, τέσσερις ( 4 ) Δήμοι, έγιναν ( 16 ) και ( 3 ) τρεις Κοινότητες !

Το ίδιο ακούγεται και τώρα ! Πάλι ( 4 ) τέσσερις Δήμοι ! Ε, ας παραμείνουμε και (5) και (6), αλλά το ζήτημα έχει να κάνει με τον αριθμό?

Ή ότι όλοι οι σημερινοί Δήμοι, θέλουν να παραμείνουν, ως έχουν ?
Πόσοι τοπικοί παράγοντες δεν έβαλαν το χεράκι τους, να προκύψει το σημερινό "καθεστώς" του « Καποδίστρια »? Ή δεν θα βάλουν στο μέλλον για τον « Καλλικράτη »?
Όλοι σήμερα, οι επίδοξοι υποψήφιοι Δήμαρχοι, επικαλούνται το « κάλιο πρώτος στο χωριό, παρά τελευταίος στην πόλη », χωρίς να εξετάζουμε τις παραμέτρους εκείνες που θα δώσουν ώθηση και αναπτυξιακή τροχιά στην περιφέρεια και στην ύπαιθρο, δουλειά κι απασχόληση στους νέους.!

Ας κάνουμε πράξη όλα τα παραπάνω και μετά να «μαλώσουμε» για τον αριθμό, τα όρια, τη διατήρηση ή διεύρυνση των Δήμων της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης !


Τα όρια των Δήμων δεν παίζουν ρόλο, κι ούτε ο αριθμός τους !
Τέλος
Μπρος στην κρίση που περνά η χώρα κι η πατρίδα μας, που άλλοι την λένε τεχνητή κι άλλοι πραγματική, πρέπει να δούμε και την οικονομική διάσταση του όλου ζητήματος, την εξοικονόμηση κονδυλίων και περιττών δαπανών από την κατάργηση τόσων και τόσων Δήμων, Δημάρχων, Αντ/ρχων, Επιτροπών, Συμβούλων κ.λ.π.!
Αρκετά! Φτάνει πια !
Σας ευχαριστώ,
Βαβλιάρας Στέφανος 12-01-2010
12/01/2010 09:59|www.kozan.gr

ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΜΕΤΑ;

Ανώνυμος είπε...

"Θα μας φερουν και το γιο του παπα,τον Αντωνη....για προεδρο.τι καταντια!"(5:09μμ).
Χαχαχα,καλο!!!(Πως δεν ειπε οτι θα μας φερουν-δια της τεθλασμενης- τον ιδιο τον παπα!!!!)

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ, ΚΑΙ 0 ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΕΤΕ .ΑΥΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΈΡΘΕΙ Η ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ .ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΥΤΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΙΑΝΙΩΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΙΑΝΗ. Ε ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Το ότι ασχολείστε διαρκώς με πρόσωπα αυτό σας έχει πάει πολύ πίσω. Δεν φταίνε μόνο 5-10 άτομα. Όλοι φταίτε. Αλλά την βρίσκετε να μαλώνετε μεταξύ σας. Ώρες ώρες λέω ότι αυτή απλά είναι η διασκέδασή σας. Ότι και να συμβεί καλό ή κακό θα έχετε βάλει και εσείς το χεράκι σας.

Ανώνυμος είπε...

makakes poy einai ta mhnhmata moisuotoi toy morfvmenoy eiste????????

Ανώνυμος είπε...

υ/γ: ; Δυο από αυτούς το 2002 τη δεύτερη Κυριακή ψήφισαν και έφεραν τον Καρακούλα για Δήμαρχο και το χαιρόταν κιόλας.


ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ;
ΟΝΟΜΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΟΚ
ΔΙΟΤΙ ΜΑΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΛΥΣΑΝ

Το Προφίλ μας