Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Πέθανε ο Πωλ

Το χταπόδι-μάντης...
Το άψυχο μαλάκιο ανακάλυψαν σήμερα το πρωί οι υπεύθυνοι για τη φροντίδα του στο ενυδρείο του Ομπερχάουσεν στη δυτική Γερμανία. «Η διοίκηση και το προσωπικό βρήκαν συγκλονισμένοι τον Πολ νεκρό, σήμερα το πρωί», ανακοίνωσε το Ενυδρείο που προς τιμήν του Πολ σκοπεύει να......αναρτήσει ένα μικρό μνημείο. Οπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του κέντρου, ο Πολ έμοιαζε να είναι «μια χαρά» το βράδυ της Δευτέρας όταν και ελέγχθηκε για τελευταία φορά.

Τα χταπόδια σπάνια ζουν περισσότερο από δύο χρόνια, οπότε ο θάνατος του Πωλ είναι φυσιολογικός δεδομένου ότι ο οκτάποδος μάντης είχε ήδη πατήσει τα 2,5.Ο Πολ (ή Πάουλ κατά τους Γερμανούς) έγινε διάσημο το καλοκαίρι που μας πέρασε, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου της Νότιας Αφρικής καθώς προέβλεψε με επιτυχία τα αποτελέσματα και των οκτώ αναμετρήσεων της Γερμανικής ομάδας, αλλά του μεγάλου τελικού που ανέδειξε νικήτρια την Ισπανία εναντίον της Ολλανδίας. Οι υπεύθυνοι τοποθετούσαν στη δεξαμενή του πριν από κάθε αγώνα της Εθνικής Γερμανίας δύο δοχεία με τροφές. Το ένα δοχείο είχε τη γερμανική σημαία και το άλλο εκείνη της αντίπαλης ομάδας. Πριν από τις 4 νίκες της Γερμανίας με την Αυστραλία, Γκάνα, Αγγλία και Αργεντινή, ο Πάουλ προτίμησε να φάει από το δοχείο με τη γερμανική σημαία, ενώ πριν από τον αγώνα με την Σερβία και την Ισπανία στους οποίους έχασε η Γερμανία, το χταπόδι επέλεξε το δοχείο με την σερβική και ισπανική σημαία αντίστοιχα.

Ο Πολ έγινε ήρωας ιδίως στην Ισπανία, νικήτρια χώρα του Μουντιάλ, όπου πολλοί ζήτησαν να τον δουν εκτεθειμένο σε Ζωοολογικό Κήπο της Μαδρίτης, ενώ είχε χρισθεί ακόμη και επίτιμος Δημότης μιας ισπανικής πόλης.

Ο Πολ είχε γεννηθεί σε ενυδρείο της Αγγλίας προτού μετακομίσει στη Γερμανία...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

krima kai tha mas elege prognwstika gia tis ekloges

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι ελαφρύ το μακαρονάκι που τον σκεπάζει...

Λ.Σ.

Το Προφίλ μας