Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος στην Καστανιά, στη Λάβα και στο Πλατανόρεμα


 Σε πλήθος κόσμου μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος, στις τοπικές κοινότητες Καστανιάς, Λάβας και Πλατανορεύματος, στα πλαίσια των προεκλογικών του περιοδειών.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στη διοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης» και στις αρμοδιότητες που αποκτούν οι νέοι δήμοι, κάτι που αποτελεί προεκλογική δέσμευση για αναβάθμιση των τοπικών συμβουλίων και εκχώρηση αρμοδιοτήτων από τους δήμους προς τα τοπικά συμβούλια.


Εξήγησε τις δομικές αλλαγές που επέρχονται στην λειτουργία του νέου δήμου, εστιάζοντας στη διαφάνεια και στη χρηστή διοίκηση. Τόνισε πως είναι αταλάντευτη πεποίθηση δική του και των συνεργατών του ως νέα δημοτική αρχή, να λειτουργήσει με γνώμονα το συμφέρον  του τόπου, με όρους διαφάνειας και δημοκρατίας.
Αναφέρθηκε επίσης, στην οργάνωση των νέων δήμων και στην ίδρυση νέων υπηρεσιών που αφορούν την εξυπηρέτηση των πολιτών. Επισήμανε πως σύμφωνα με το σχέδιο «Καλλικράτης» προβλέπεται η ίδρυση ΚΕΠ σε κάθε τοπικό διαμέρισμα, σε κάθε χωριό.

Κάλεσε τους κατοίκους να συμμετέχουν στα πολιτικά δρώμενα του δήμου γιατί ότι γίνεται αφορά τους ίδιους. Στη συνέχεια ο κος Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στις βασικές αρχές του προγράμματος του σε θέματα ανάπτυξης. Τόνισε πως η περιοχή μπορεί να αναπτυχθεί βασιζόμενη σε τρεις πυλώνες: ποιοτική  τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με επίκεντρο τις δύο λίμνες (Πολυφύτου και Ιλαρίωνα) αξιοποιώντας τα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής (κάστρα Σερβίων, μοναστήρια, εκκλησίες, αρχαία Αιανής) και τα μνημεία της φύσης (νοχτάρια-μπουχάρια ,σκεπασμένου Βελβεντού, Πιέρια όρη).
Ως δεύτερο πυλώνα ανάπτυξης αποτελεί η γεωργία για τη οποία στο πρόγραμμα του συνδυασμού προβλέπεται η αξιοποίηση των αρδευτικών της περιοχής, η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών μέσα από ένα στοχευόμενο πρόγραμμα και τυποποίηση των γεωργικών προϊόντων. Η κτηνοτροφία (σταβλισμένοι και ελευθέρας βοσκής) μπορεί να αποτελέσει τον τρίτο πυλώνα ανάπτυξης. Για την κτηνοτροφία ο στόχος είναι σταδιακά, η ορεινή κτηνοτροφία να στραφεί προς τη βιολογική, συνδυάζοντας ταυτόχρονα και τη στροφή μέρους  της γεωργικής παραγωγής  ζωοτροφών για τη βιολογική κτηνοτροφία. Τόνισε ότι στις προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής είναι να δημιουργήσει όλες τις κατάλληλες υποδομές ώστε οι επιχειρηματίες ,αγρότες και κτηνοτρόφοι να μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για αυτούς.
Η ίδρυση μικρού βιολογικού σφαγείου και μονάδας επεξεργασίας βιολογικού γάλακτος, τα οποία θα αξιοποιούν το ζωικό κεφάλαιο ολόκληρης της περιοχής των Καμβουνίων, είναι πρόκληση και συνάμα στόχος της νέας δημοτικής αρχής. Στο τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε στα τοπικά προβλήματα της κάθε τοπικής κοινότητας, τονίζοντας ότι όπου υπάρχουν ώριμες μελέτες η νέα δημοτική αρχή δεσμεύεται να προχωρήσει τα έργα αυτά.
Ευχαρίστησε τον κόσμο για την μαζική παρουσία του εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι πολίτες του δήμου Σερβίων θα δώσουν την νίκη από την πρώτη κιόλας Κυριακή σε αυτόν και τον συνδυασμό του.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΣΤΑΝΙΑ...Η ΛΑΒΑ Κ'ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΡΕΥΜΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ !!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΤΑΙ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.......

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Το Προφίλ μας