Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Γ. Παπαϊορδανίδης: «στοχος μας η ενεργός συμμετοχη των πολιτων, με διαφανεια, ηθος, εντιμοτητα, λογοδοσια και κοινωνικο ελεγχο.»


«Θέλουμε μία Δυτική Μακεδονία που να μπορεί να προσφέρει στα παιδιά της, αυτό που αξίζουν, σε συνθήκες ατομικής και συλλογικής ευημερίας.» Δήλωσε από τη Σιάτιστα όπου βρέθηκε χθες Κυριακή 24 Οκτωβρίου ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Παπαϊορδανίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή του Βοϊου.
Ο κ. Παπαϊορδανίδης ο οποίος επισκέφθηκε επίσης την Καστανογιορτή στον Πεντάλοφο, την Εράτυρα, αλλά και τη Γαλατινή, τόνισε πως «Στόχος μας είναι η ενεργή συμμετοχή των πολιτών, με διαφάνεια - ήθος - εντιμότητα, λογοδοσία και κοινωνικό έλεγχο, για μια Δυτική Μακεδονία με ισχυρά θεμέλια στην ανταγωνιστικότητα και στην ανάπτυξη, με δράσεις για τη βελτίωση της προσπελασιμότητας, την Κοινωνία της γνώσης, την ανάπτυξη της ανταγωνιστικής και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, την ανάπτυξη της υπαίθρου και τη δημιουργία της «έξυπνης» Δημόσιας Διοίκησης. Μια Δυτική Μακεδονία  που να προστατεύει και να αναδεικνύει το περιβάλλον, αλλά και να αξιοποιεί το πολιτιστικό προϊόν και να το συνδέει με τουριστικές επενδύσεις και υπηρεσίες. Θέλουμε μία Δυτική Μακεδονία που να παράγει κοινωνικό πλούτο και να το διανέμει δίκαια και ισόρροπα σε όλες τις περιοχές.
Ο κ. Παπαϊορδανίδης, αναφέρθηκε στην εφαρμογή άμεσων μέτρων για την οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ του πολίτη και του νέου θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, με άξονα τη διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων και στον τρόπο διάθεσης των χρημάτων, αλλά και στις διαφανείς διαδικασίες στην ανάθεση έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, κτίζοντας έτσι τα θεμέλια για μια περιφερειακή αυτοδιοίκηση που υπηρετεί τον πολίτη, με ποιοτικές υπηρεσίες, διασφαλίζοντας τα δικαιώματά του και το δημόσιο συμφέρον.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας  τόνισε ιδιαίτερα την αξιοποίηση όλων των διαπεριφερειακών και διακρατικών προγραμμάτων που εκτός των άλλων συμβάλλουν στην απασχόληση νέων ανθρώπων και στην απόκτηση εξειδικευμένης γνώσης που θα μείνει στον τόπο, αλλά και την προετοιμασία της Δυτικής Μακεδονίας για την νέα προγραμματική περίοδο 2013-2020, μέσω του σχεδιασμού αναπτυξιακών παρεμβάσεων και της εκπόνησης μελετών για να υπάρχει η απαιτούμενη ετοιμότητα στην άμεση υλοποίηση έργων. «Αξιοποιούμε, είπε, ουσιαστικά τη γνώση και την εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας και προβλέπουμε τις απαραίτητες συνέργειες για τη δημιουργία Γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες, με σκοπό τη βέλτιστη δυνατή απόδοση των σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην περιοχή.
Αναφέρθηκε επίσης στη  στήριξη της γούνας με καθετοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας, ενώ επεσήμανε πως είναι επιτακτική ανάγκη η  κτηνιατρική υποστήριξη με την παρουσία τουλάχιστον ενός κτηνίατρου για την παρακολούθηση των γουνοφόρων ζώων. Έκανε λόγω για τη διεύρυνση  της λειτουργίας του προγράμματος " ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ¨" σε 24ωρη βάση, για να αποφευχθεί ο κοινωνικός αποκλεισμός των ηλικιωμένων ανθρώπων και φυσικά δεν παρέλειψε να μιλήσει για τους οδικούς άξονες, δηλώνοντας πως  «χρειαζόμαστε και επιπλέον υποδομές και έργα για την επιτάχυνση της ανάπτυξη μας και την άρση της απομόνωσης. Για μας τα έργα δεν αποτελούν αυτοσκοπό, δεν φέρνουν από μόνα τους εισόδημα και ευημερία. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε το δυναμισμό που κουβαλούν μαζί τους και να τον μετατρέψουμε με συνεχείς δράσεις σε προσοδοφόρα επένδυση για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τη μακροχρόνια απασχόληση των πολιτών μας.»


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας