Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη του υπ. Δημάρχου Κοζάνης Λ. Ιωαννίδη στο ΚΕΠΚΑ και το ΕΒΕ


   Ο υποψήφιος δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Τάσος Γκλούμπος πραγματοποίησαν συνάντηση  με το διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΠΚΑ ,στην οποία  ανέπτυξαν το πρόγραμμα του συνδυασμού στα ζητήματα του εθελοντισμού και το ρόλο που μπορεί να παίξει η τοπική αυτοδιοίκηση στα ζητήματα προστασίας καταναλωτών.

  Ο πρόεδρος του ΚΕΚΠΑ κ. Γιάννης Θεοφύλακτος αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις θεσμικές αδυναμίες που υπάρχουν ως προς την προστασία των καταναλωτών από τις κακές πρακτικές εταιριών και τραπεζών και στην  αναγκαιότητα για την  ανάπτυξη καταναλωτικής συνείδησης των πολιτών, καθώς  επίσης  και στην  ανυπαρξία  της πολιτείας (αδυναμία του τμήματος εμπορίου) στην ουσιαστική προστασία των καταναλωτών.
  Τέλος υπήρξε δέσμευση και από τις δύο πλευρές για στενή συνεργασία και μετά τις εκλογές.

   Ο υποψήφιος δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι   Τάσος Γκλούμπος, Ευάγγελος Ζαγάρας και Παρασκευάς Μόσχογλου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΕΒΕ κ. Χρήστο Σάββα και το μέλος του Δ.Σ. Αντώνη Σιαμπανόπουλο.
  Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα  ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας της περιοχής. Οι κύριοι Σάββας και Σιαμπανόπουλος αναφέρθηκαν στη λειτουργία  και τις δράσεις του ΕΒΕ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της περιοχής και να δημιουργηθούν προοπτικές υγιούς επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης.
   Εκ μέρους της κίνησης έγινε αναφορά και στην πρόταση της Οικολογικής Κίνησης προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Ζερβό για τη χωροθέτηση των βιομηχανιών κατασκευής πράσινου ενεργειακού εξοπλισμού και τη δυνατότητα δημιουργίας 3000 θέσεων εργασίας και επίσης έγινε αναφορά στην  ανάγκη ομαλής μετάβασης της περιοχής στην μεταλιγνιτική περίοδο μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και με συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης (τοπικός πόρος, φόρος στερεών καυσίμων, τέλος μείωσης λιγνιτικής ισχύος, εξωτερικό κόστος). 
  Τέλος  τα μέλη της Κίνησης αναφέρθηκαν στην ανάγκη για εκμετάλλευση του σιδηροδρόμου ως βασικού εργαλείου ανάπτυξης της περιοχής, αλλά και στις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν προκειμένου να γίνει πράξη επί της ουσίας η αειφόρος ανάπτυξη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας