Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Αγορά οικοπέδου από τον Δήμο Αιανής

Ένα από τα καλυτέρα   διαθέσιμα οικόπεδα στην βόρεια  είσοδο  του οικισμού της   Αιανής, απέναντι από το  εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής ,  αγόρασε ο Δήμος Αιανής από τον Γεωργικό Πιστωτικό Συνεταιρισμό Αιανής με σκοπό να αυξήσει τους  κοινόχρηστους χώρους για την δημιουργία κοινωφελούς έργου. Ειδικότερα μετά από μια διαδικασία που κράτησε αρκετούς μήνες ως να τακτοποιηθεί και η τελευταία λεπτομέρεια,  στις 27 Αυγούστου  2010 υπογράφηκε  από τα δυο μέρη το συμβόλαιο αγοροπωλησίας ενώπιον της συμβολαιογράφου κ. Παρασκευής Νικολαίδου και στις 21 Οκτωβρίου 2010 καταβλήθηκε στον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ Ευάγγελο Γκόρο η επιταγή με το συμφωνηθέν τίμημα των είκοσι χιλιάδων ευρώ.(20.000,00€).
Η έκταση του  οικοπέδου είναι 866,00τ.μ.και πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργηθεί στο χώρο αυτό πάρκο και να γίνει  έτσι  ομορφότερη η είσοδος του οικισμού.    
Το οικόπεδο αυτό είναι το πρώτο μιας γενικής  συμφωνίας που υπάρχει με την Διοίκηση του  Γεωργικού  Πιστωτικού  Συνεταιρισμού που προβλέπει την απόκτηση εκ μέρους του Δήμου Αιανής και των υπόλοιπων τριών  ακινήτων του ώστε να αξιοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς .
Ο Δήμαρχος Αιανής κ. Γιώργος Τζέλλος δήλωσε ότι είναι  ικανοποιημένος  από την ολοκλήρωση της πράξης αυτής και πως πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για απόκτηση και άλλων χώρων για τις μελλοντικές ανάγκες της Αιανής .
Κατά τη διάρκεια της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής αποκτήθηκαν από το Δήμο και άλλοι τρεις   χώροι για τη δημιουργία κοινωφελών έργων  και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παραχώρησης εκ μέρους του Δημοσίου δύο άλλων   χώρων εκτάσεων 3.892,00τ.μ η πρώτη στην περιοχή Λακουστά για την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων  ανοικτού τύπου και   28.500,00 τ.μ η δεύτερη  στο λόφο Αη Γιάννη του Προδρόμου   για τη δημιουργία  πάρκου αναψυχής και υπαίθριου θεάτρου.
                                                      Γραφείο Τύπου Δήμου Αιανής

21 σχόλια:

ΓΙΩΡΓΟΣ Π.ΦΤΑΚΑΣ είπε...

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΡΑΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΠΟ ΚΟΖΑΝΗ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΙΑΝΗΣ.ΕΙΘΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΛΥΝΟΤΑΝ ΚΑΙ Η ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΑΙΑΝΗΣ ΠΟΥ-ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΩΡΕΣ ΑΙΧΜΗΣ- ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΚΕΤΗ ΚΟΛΑΣΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ'ΣΑΙ Ο ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΕΙΣ.ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ-ΛΕΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ,ΚΑΙ,ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΕΙ,ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ-ΑΛΛΑ,ΑΠ ΟΤΙ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΝ,ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΝΕΦΙΚΤΟ....ΑΣ ΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.(ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΤΑΚΑΣ,ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ Γ/ΣΙΟ ΑΙΑΝΗΣ)

Ανώνυμος είπε...

Σας έχουν πληροφορήσει λάθος-Δεν ευθύνεται η νομαρχία για την μη μονοδρόμηση της οδού-Η μονοδρόμηση μπορεί να γίνει, εάν οριστεί άλλος δρόμος σαν επαρχιακό οδικό δίκτυο-Για να συμβεί αυτό απαιτείται να γίνει κάποια διαδικασία εκ μέρους του δήμου (σχετική κυκλοφοριακή μελέτη)

Ανώνυμος είπε...

Μπορούν επίσης να μην παρκάρουν στο κέντρο. Υπάρχουν και 3 ελεύθερα πάρκινγκ στην Αιανή μονίμως άδεια. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιούν τον μικρό περιφερειακό δρόμο που υπάρχει στην Αιανή. Λύσεις υπάρχουν διάθεση δεν υπάρχει και δημιουργούνται τα προβλήματα. Καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

Είσαι λίγο άσχετος επί του θέματος Γιώργο

ΓΙΩΡΓΟΣ Π.ΦΤΑΚΑΣ είπε...

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ,ΦΙΛΕ 10΄28 ΠΜ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ?ΦΙΛΙΚΑ,ΓΙΩΡΓΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τα λεγόμενα σου που είναι σωστά και παραστατικά όσο αφορά την περιγραφή του προβλήματος είναι όμως άσχετα με τον τίτλο του θέματος την αγορά του οικοπέδου. Αυτό εννοώ φίλε Γιώργο. Το κυκλοφοριακό στην Αιανή, οι λύσεις αλλά και η συμπεριφορά των οδηγών θα έπρεπε να είναι ξεχωριστό θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 10.28 π.μ., το άσχετος είναι βαρύς και αδικαιολόγητος χαρακτηρισμός. Ο κ. Φτάκας δεν οφείλει να γνωρίζει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Αυτό που ίσως πρέπει να διερευνά περισσότερο, είναι η εγκυρότητα των απαντήσεων που του δίνονται. Για ό,τι δεν έχει γίνει στην Αιανή δεν φταίνε πάντα οι άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου, συνήθως δεν φταίνε οι άλλοι αλλά εμείς οι ίδιοι. Όσο για τον χαρακτηρισμό νομίζω πως διευκρίνισα τι εννοούσα.
Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που καταγράφουν τα κακώς κείμενα και μάλιστα επώνυμα όπως ο Γιώργος αλλά πολλές φορές δεν είναι αρκετό.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π.ΦΤΑΚΑΣ είπε...

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΘΩΣ(ΚΑΙ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΡΑΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΩΜΟΠΟΛΗΣ ΜΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ.ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΡΘΡΟ Η ΑΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ,ΘΑ ΝΥΧΤΩΝΑΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

Ή να νυχτώνατε ή να γράφατε κάτι σχετικό.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π.ΦΤΑΚΑΣ είπε...

ΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΩΝ,ΦΙΛΑΡΑΚΙ,ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΥΜΑΣΤΕ... Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΙΑΝΗΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ [ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ] ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Τον καταντήσαμε φίλε 1,30 χωρίς λόγια, όλοι μας. Καλό είναι όταν γράφεται κάτι να έχει και αντίκρυσμα. Τέλος πάντων.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π.ΦΤΑΚΑΣ είπε...

ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΑΝΕΦΙΚΤΟ" ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΕ"ΣΥΝΘΕΤΟ".

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΒΡΕ; ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ 4!

Ανώνυμος είπε...

Ανέφικτο είναι το αυτονόητο ή αλλιώς, η κοινή λογική, στην νοοτροπία πολλών στην Αιανή. Σύνθετη είναι η προσπάθεια λίγων που παλεύουν για το αυτονόητο. Ποια λέξη θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτή την διφορούμενη κατάσταση?

ΓΙΩΡΓΟΣ Π.ΦΤΑΚΑΣ είπε...

ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΙΛΟ(7:24ΜΜ)ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΦΥΗ ΣΧΟΙΝΟΒΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΟΓΟ!!

Ανώνυμος είπε...

Ανταποδίδω τον χαιρετισμό και ευχαριστώ για τον ανέλπιστο και πρωτότυπο χαρακτηρισμό. Αν και είναι δύσκολη και κουραστική η σύνθετη προσπάθεια, αξίζει τον κόπο γιατί είναι εφικτή. Όλοι μας έχουμε βρεθεί από ανέφικτες καταστάσεις σε εφικτές, απλά και μόνο γιατί επιλέξαμε να απαλλαγούμε από τις φαινομενικά βολικές παρωπίδες και να προχωρήσουμε στην ζωή με ευρύτητα σκέψεως. Όλοι μας.

Ανώνυμος είπε...

Όταν κάποιος γράφει με κεφαλαία στο Internet είναι σαν σαν να ΦΩΝΑΖΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα πρέπει να παρέμβει κάποιος εισαγγελέας; Για την νομιμότητα διαδικασίας αγοράς του οικόπεδου ;

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει τέτοιο θέμα?

Το Προφίλ μας