Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ενναλακτική Δράση: Η Υγεία ο μέγας ασθενής στη Δυτική Μακεδονία


Η κατάσταση με τις σοβαρές ελλείψεις στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας είναι εν πολλοίς γνωστά στους πολίτες της Δυτ. Μακεδονίας, οι οποίοι καθημερινά βιώνουν τις ανεπάρκειες του συστήματος υγείας.
Η πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας, έρχεται να καταδείξει τα αδιέξοδα και τα προβλήματα που διογκώνονται και θα διογκωθούν περισσότερο στο άμεσο μέλλον.
- Δεν αρκεί που το σύστημα προμηθειών είναι χειρότερο και από τριτοκοσμικές χώρες και που το χώρο λυμαίνονται επιτήδειοι εις βάρος και της υγείας αλλά και των χρημάτων του ελληνικού λαού και η κυβέρνηση κωφεύει.
- Δεν αρκεί που η κτιριολογική κατάσταση των περισσοτέρων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας είναι απαράδεκτη για τις ανάγκες υγείας των πολιτών.
- Δεν αρκεί που κλινικές υπολειτουργούν ή οδηγούνται σε αναστολή της λειτουργίας τους.
- Δεν αρκεί που ασθενείς στοιβάζονται κυριολεκτικά σε δωμάτια των 6 και 8 ατόμων.
- Δεν αρκεί που οι ελλείψεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό είναι τεράστιες.
 Έρχεται τώρα η κυβέρνηση στις λογικές του Μνημονίου και ουσιαστικά περικόπτει στο ελάχιστο τις πιστώσεις για την κάλυψη των εφημεριών με κίνδυνο να μείνουν τα Νοσοκομεία μας και ιδιαίτερα οι κλινικές, χωρίς Ιατρικό Προσωπικό στα πλαίσια της εφαρμογής του νόμου 3868/2010, με τραγικές στο άμεσο μέλλον συνέπειες.
Ο συνδυασμός μας ενστερνίζεται την αγωνία της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας και καλεί το πολιτικό προσωπικό της Δυτ. Μακεδονίας να ενσκήψει στο πρόβλημα και να θέσουν επιτακτικά στην Κυβέρνηση τα μέγιστα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία της Δυτ. Μακεδονίας.
Καλούμε, ως συνδυασμός, την Κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η υγεία στη Δ. Μακεδονία.
 Την καλούμε να δώσει λύση άμεσα στο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των Νοσοκομείων για τις συνολικές τους ανάγκες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οταν περιμενεται πανω απο τα κεφαλια τους να πεθανουν γυροφερνωντας απανθρωπα στους διαδρομους του νοσοκομειου δεν λετε τιποτα?
μας μιλατε τωρα για τον τομεα της υγειας ως τι??

Το Προφίλ μας