Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ανοιχτή Επιστολή

του Τσιτσόκα Αντωνίου του Νικολάου
ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ (Τ.Ε.)
Δημότη του Δήμου Βελβεντού.
ΠΡΟΣ
1. Κύριο Στεργίου Εμμανουήλ ΔΗΜΑΡΧΟ του Δήμου Βελβεντού.
2. Κύριο Τράντα Ιωάννη ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. του Δήμου Βελβεντού.
3. ‘Ολα τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βελβεντού.

‘Οπως είναι γνωστό σε όλους σας στο πρώτο Τεύχος της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ  ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και στο ψύλλο 87 της 7ης ΙΟΥΝΙΟΥ του 2010 Δημοσιεύτηκε ο Νόμος 3852/2010 «ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ  ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ — ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.»
Ο συγκεκριμένος Νόμος τέθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στο SΙΤΕ του Υπουργείου Εσωτερικών, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των Τριών (3) μηνών, προτού αυτός ψηφιστεί από τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων, και από την 7η ΙΟΥΝΙΟΥ του 2010 αποτελεί πλέον Νόμος του Κράτους.

- Ακόμα ο συγκεκριμένος Νόμος που αφορά την Νέα αυτή
Διοικητική μεταρρύθμιση κυοψορείτo επί τρία συναπτά έτη και
αποτέλεσε σοβαρό Θέμα συζήτησης στα τρία (3) τελευταία
Συνέδρια της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
( Κ. Ε .Δ. Κ. Ε.).
Συνεπώς κανένας από όλους σας δεν μπορεί να επικαλεστεί Αιφνιδιασμό και πλημμελή η απουσία Ενημέρωσης από την πλευρά του αρμόδιου για το Θέμα αυτό ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
Η προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) χωρίς να δώσει στον Ελληνικό Λαό σαφείς εξηγήσεις πάγωσε την ψήφιση του Νόμου αυτού για δύο (2) χρόνια. Μετά τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του έτους 2009 η εκλεγείσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιτάχυνε τις διαδικασίες ψήφισης του Νόμου αυτού.
- ‘Όλοι σας σαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου
Βελβεντού χωρίς να μελετήσετε τον Νόμο αυτό (135 σελίδες 285 άρθρα) αποφασίσατε μια σειρά ενεργειών και αποφάσεων οι οποίες φανατίσανε χωρίς κανένα απολύτως λόγω την Τοπική Κοινωνία με ύφος αλαζονικό και χωρίς επιστάμενη και προσεκτική μελέτη τόσο του Νόμου αυτού όσο και του Νόμου 3463/2006 γνωστό σαν ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ.
Στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε μετά την ψήφιση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ μέχρι και σήμερα ακουστήκαν και λεχτήκανε από Δημότες του Δήμου Βελβεντού τραγελαφικά πράγματα — ανυπόστατα και μη υλοποιήσιμα τα οποία εκθέτουν τόσο εσάς σαν μέλη του Δ.Σ. του Δήμου αλλά και την Τοπική Κοινωνία γενικότερα.
Αναφέρω μερικά μόνο από αυτά:
- Ανάφερε Δημότης του Δήμου: Αν πάμε στα Σέρβια Θα βρωμήσουμε και Θα γεμίσουμε σκουπίδια.
- Άλλος Δημότης ανέψερε: Θα φύγει το Γυμνάσιο και το Λύκειο από το Βελβεντό και Θα πάει στα Σέρβια.
- Άλλος Δημότης ανέφερε: Δεν Θα πληρώσουμε εμείς τα χρέη του Δήμου Σερβίων.
- Συνεταιριστής ανέφερε: Ο νέος Δήμαρχος Θα φορολογήσει του Συνεταιρισμούς.
- Πρόσφατα ακούστηκε ότι Θα εκδοθεί απόφαση για μη συμμετοχή των Δημοτών του Δήμου Βελβεντού στην εμποροπανήγυρη του Δήμου Σερβίων 2-3 Οκτωβρίου.
- Η πλειοψηφία των Δημοτών έχει πεισθεί (φυσικά λανθασμένα) ότι πλέον δεν Θα γίνει κανένα έργο στο Βελβεντό κλπ.
- Φυσικά τα όσα αναγραφτήκαν στα διάφορα Blokes του διαδικτύου από ανώνυμους φωστήρες — γνώστες της τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία καθυβρίζουνε τον οποιοδήποτε μόνο εμετό προκαλούνε.


Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, προς όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βελβεντού, στο οποίο Θα πρέπει να απαντήσουνε άπαντες προς ενημέρωση των Δημοτών.
        ΕΡΩΤΗΜΑ:                                                                                                         «ΑΓΝΟΙΑ ΝΟΜΩΝ, ΛΑΘΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ  Η ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ από σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο;»
Η αναφορά που Θα γίνει για κάθε ενότητα με στοιχεία Θα βοηθήσει τον κάθε Δημότη να σχηματίσει την προσωπική του Γνώμη η οποία Θα αποτελέσει και οδηγό των ενεργειών του στις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Α.  ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΗ:
    ΑΓΝΟΙΑ  ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (74/2010) και μάλιστα ΟΜΟΦΩΝΑ για την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος με το ερώτημα εάν σαν Δήμος Θα συμμετάσχουμε ή όχι στις Διπλές Αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου τεκμηριώνει με τον καλύτερο τρόπο την άγνοια της Νομοθεσίας όλου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βελβεντού σε ότι αφορά την λειτουργία του Δήμου.
      ΔΙΟΤΙ:
Α) Σύμφωνα με το άρθρο 216 (παράγραφος 5) του κώδικα Δήμων και
Κοινοτήτων (Νόμος 3463/2006) δεν επιτρέπεται να γίνει τοπικό
Δημοψήφισμα ακόμη και ΑΤΥΠΟ το Τελευταίο έτος (2010) της
Δημοτικής περιόδου.
Β) Επίσης σύμφωνα με το ίδιο άρθρο 216 (παράγραφος 1) αντικείμενο
τοπικών Δημοψηφισμάτων δεν μπορούνε να αποτελούνε τα Θέματα
Εθνικής Πολιτικής, καθώς και εκείνα που συνιστούν Περιφερειακές και
Νομαρχιακές Αρμοδιότητες.
- Επιτρέπεται η διεξαγωγή Τοπικού Δημοψηφίσματος την τελευταία
Δημοτική περίοδο μόνο όταν το Δημοψήφισμα αφορά ένωση ομόρων
Δήμων ή Κοινοτήτων (άρθρο 3 Κ.Δ.Κ.) και την προσάρτηση Τοπικού
Διαμερίσματος σε άλλο όμορο Δήμο (άρθρο 5 ΚΔΚ).

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την υπ’ αριθ. Πρωτ. 58114/6245/7-7-2010 απόφασή του ακύρωσε την υπ’ αριθ. 74/2010 απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου. (ΔΗΛΑΔΗ  ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ)
Γ) Άρθρο 36 του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Σύμφωνα με το άρθρο αυτό εάν σε μια Κοινότητα ματαιωθεί η εκλογή Συμβούλων επειδή δεν έχει υποβληθεί δήλωση συνδυασμού υποψηφίων, Τότε Ο Γενικός Γραμματέας της περιφέρειας εκδίδει αμέσως Πρόγραμμα για την επανάληψη της εκλογής.
- Εάν και κατά την νέα εκλογή δεν δηλωθεί συνδυασμός υποψηφίων η Κοινότητα ενώνεται με τον Δήμο ή την Κοινότητα που εδρεύει πλησιέστερα προς την έδρα της Κοινότητας.
                                   ΟΜΩΣ!!!!
Η παραπάνω ρύθμιση ισχύει ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ για τα Τοπικά Διαμερίσματα. Εάν λοιπόν δεν δηλωθεί συνδυασμός για τα τοπικά Συμβούλια ή τον Πάρεδρο τότε στην περίπτωση αυτή Το Τοπικό Διαμέρισμα                                Κ Α Τ Α Ρ Γ Ε Ι Τ Α Ι
Το γνωρίζατε αυτό Κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού; Εσείς κύριοι Πάρεδροι των τοπικών Συμβουλίων που απουσιάζατε από την Συγκεκριμένη Συνεδρίαση το γνωρίζατε αυτό;
- Εάν κύριοι Σύμβουλοι του Δήμου Βελβεντού τα γνωρίζατε αυτό και ψηφίσατε αποχή από τις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 Τότε συνειδητά Θέλετε όλοι σας την Κατάργηση όχι μόνο του Δήμου Βελβεντού αλλά και την κατάργηση του Τοπικού Διαμερίσματος του Βελβεντού από τον νέο καταστατικό χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
- Εάν δεν τα Γνωρίζεται αυτά τότε με την στάση σας και με την ψήφο σας για αποχή από τις εκλογές του Νοεμβρίου πιστοποιείτε μόνοι σας την ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ και ως εκ τούτου κρίνεστε ανεπαρκείς για την Διοίκηση του Δήμου και αφήστε κατά μέρος τους λεονταρισμούς όλοι σας.
- ‘Όσοι λοιπόν από τους Δημότες Συμμετείχανε στο Δημοψήφισμα και ψήφισαν αποχή από τις εκλογές είτε από άγνοια Νομοθεσίας,είτε συνειδητά καλό είναι να αναθεωρήσουνε τις απόψεις τους. Διαφορετικά δεν θα έχουνε το δικαίωμα να παραπονεθούνε για όσα θα επακολουθήσουνε.
                                   Β. ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗ:
       ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.
  1) Λάθος το κάλεσμα όλων των ελεγμένων Βουλευτών του Νομού Κοζάνης μετά την εκλογή τους στο Κοινοβούλιο τον Οκτώβριο του 2009.
 Ειδικότερα για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κύριο Βλατή Ιωάννη το κάλεσμα είχε ιδιαίτερη βαρύτητα καθότι στο προεκλογικό του διαφημιστικό φυλλάδιο που μοίρασε στους Δημότες του Δήμου Βελβεντού αναφέρει τόπο γέννησης το Βελβεντό.
Τους κυρίους αυτούς (Αθανασιάδη — Βλατή — Κασαπίδη — Κουκουλόπουλο - Παπαδόπουλο κλπ.) Θα έπρεπε σαν Δ.Σ. του Δήμου να τους καλούσατε πριν την διεξαγωγή των Βουλευτικών εκλογών τον Οκτώβριο του 2009.
Θα έπρεπε κύριοι του Δ.Σ. του Δήμου Βελβεντού να τους είχατε καλέσει ενώπιον Λαϊκής Συνέλευσης (γεγονός το οποίο συνηθίζετε να το επικαλείστε Τελευταία) και Δημοσίως να δεσμευτούνε ότι όταν το Νομοσχέδιο Θα ερχότανε για ψήφιση στην Βουλή η Θέση όλων ήτανε ο Δήμος Βελβεντού να μείνει ως έχει.
Εξάλλου το ίδιο ζήτησε από τους ιδίους και ο κύριος Ραγκούσης αλλά εκείνοι σφυρίζανε αδιάφορα.
Μάλιστα ο κύριος Βλατής είχε το Θράσος να αναφέρει ότι αυτός δεν Θα πάει κόντρα στο Κόμμα.
Γιατί κύριε Βλατή;
Βουλευτής διοριστήκατε από τον κύριο Παπανδρέου ή εκλεχτήκατε με τους ψήφους που πήρατε από τους Δημότες του Δήμου Βελβεντού;! !!!
2) Λάθος η συγκέντρωση των 3000 υπογραφών του Δήμου Βελβεντού τις οποίες επικαλείστε συνεχώς όλοι σας.
Το Δημοψήφισμα έπρεπε να το κάνετε το 2009 και ας ήτανε και άτυπο. ‘Έτσι Θα είχατε ένα ισχυρό χαρτί να πιέσετε την Ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πριν
τις εκλογές αλλά το κυριότερο Θα ήτανε το Δημοψήφισμα αυτό ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο προς την Κυβέρνηση Παπανδρέου και προς τον κύριο Ραγκούση για το Πώς η κοινωνία του Βελβεντού αντιλαμβάνεται την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Επί πλέον το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος αυτού σας έδιδε ρητή εντολή από την κοινωνία του Βελβεντού να καταθέσετε προσφυγή προς το Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.Τ.Ε.) για την ακύρωση του άρθρου Ι του Νόμου 3852/2010 που αφορούσε την σύσταση και συγκρότηση των Δήμων και Κοινοτήτων, την ενέργεια αυτή (προσφυγή στο Σ.Τ.Ε. για την νομιμότητα του άρθρου 1) είχε το θάρρος μόνο ένας Δήμαρχος στην Ελλάδα να το πράξει.
  Ανεξάρτητα εάν ο εισηγητής του αρμοδίου Τμήματος του Σ.Τ.Ε. κάνει δεκτή ή όχι την Αίτηση Ακύρωσης ο συγκεκριμένος Δήμαρχος είναι δικαιωμένος 100% στο πρόσωπο των Δημοτών που τον εκλέξανε.
    3) Λάθος η μη Συμμετοχή με πλήρη ψηφοδέλτιο του Δήμου μας για διεκδίκηση του Νέου διευρυμένου Δήμου Σερβίων-.Βελβεντού.
                    ΔΙΟΤΙ
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Βουλευτικών εκλογών του Οκτωβρίου του έτους 2009 η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές στους Δήμους Βελβεντού — Σερβίων — Καμβουνίων και Κοινότητας Λιβαδερού ανήλθε στον αριθμό των 17.000 περίπου.
Με δεδομένο το γεγονός ότι την διεκδίκηση του Νέου Διευρυμένου
Δήμου Σερβίων — Βελβεντού Θα διεκδικήσουν σίγουρα 4 συνδυασμοί
(ήδη 3 έχουνε επισήμως ανακοινωθεί) Κωσταντόπουλος του ΠΑΣΟΚ — ΤΣΙΓΚΑ του Κ.Κ.Ε.- Μακρυγιάννη της Ν.Δ. και πιθανόν του
Παπαδόπουλου σαν ανεξάρτητου.
Όποιος συνδυασμός υπερβεί τις 4.200 ψήφους είναι σίγουρος για την συμμετοχή για διεκδίκηση του Δήμου την Δεύτερη Κυριακή. Εσείς κύριοι του Δ.Σ. είχατε στα χέρια σας 3.000 ψήφους δεδομένους. Οι υπόλοιποι 1.200 ψήφοι ήτανε δεδομένοι με βάση τις φιλίες και συγγένειες των Δημοτών του Δήμου Βελβεντού με τους Δημότες των Δήμων Σερβίων — Καμβουνίων και κοινότητας Λιβαδερού.
Για πιο λόγω κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι αεράτα και χωρίς καμιά διαβούλευση με τους Δημότες εσείς πετάξατε στο καλάθι των αχρήστων 3000 ψήφους;
 4) Λάθος και η ενέργεια σας να εμπλέξετε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Περγάμου Καταφιώτη Κον Ζησιούλα Προκειμένου να συνδράμει με τις γνωριμίες και να Πιέσει την Κυβέρνηση ώστε να μείνει ανεξάρτητος ο Δήμος Βελβεντού.
- Δεν γνωρίζετε ότι η εκκλησία δεν ασχολείται με την πολιτική;
- Δεν γνωρίζετε με τι ασχολείται η ηγεσία της εκκλησίας (ΒΑΤΟΠΕΔΙ — ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ ΚΛΠ.);
- Δεν γνωρίζετε ότι η εκκλησία της Ελλάδος είναι μέτοχος της Εθνικής Τράπεζας με ποσοστό 40% Περίπου;
Το μόνο που Θα μπορούσε να βοηθήσει ο Άξιος και Σεβάσμιος Μητροπολίτης Περγάμου ο οποίος διετέλεσε και Πρόεδρος της ακαδημίας Αθηνών ήταν να εκχωρηθεί κάποιο δάνειο με ευνοϊκούς όρους προς τον Δήμο ή να εισηγηθεί την πρόσληψη κάποιου παιδιού που Θα έχει απόλυτη ανάγκη για εργασία στην συγκεκριμένη Τράπεζα.
  5) Λάθος που επιτρέψατε σε Λαϊκές Συνελεύσεις να κυριαρχήσει Ο φανατισμός και η αντιπαράθεση των Δημοτών του Δήμου Βελβεντού με τους Δημότες των Δήμων Σερβίων και Καμβουνίων και με τους Δημότες της Κοινότητας Λιβαδέρου. ‘Όλοι σας διακηρύσσατε ότι ο Δήμος Σερβίων είναι χρεωμένος μέχρι το λαιμό χωρίς να δώσετε στην Δημοσιότητα σε ποιους χρωστά ο Δήμος Σερβίων, πόσα χρήματα και για ποίο λόγω.
Θα μπορούσα να αναφέρω και πλήθος άλλων λανθασμένων ενεργειών όμως αυτό Θα γίνει βαρετό για τον κάθε αναγνώστη.
                               Γ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΤΗ:
        ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ
Στο κεφαλαίο αυτό Θα Πρέπει να δοθούν σαφείς εξηγήσεις για τα παρακάτω ερωτήματα Προκειμένου να διαλυθεί κάθε νέφος και κάθε υπόνοια για την δημιουργία Σεναρίων κρυφών για τους Δημότες του Δήμου Βελβεντού.
    1) Στα Τρία (3) τελευταία Συνέδρια της (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.) ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ οι αντιπρόσωποι σύνεδροι του Δήμου Βελβεντού ετάχθησαν υπέρ του Καλλικράτη. Σήμερα λοιπόν για ποιο λόγω είναι αντίθετοι;
Ι) Τι άλλαξε από το αρχικό σχέδιο νόμου σε σύγκριση με αυτό που ψηφίστηκε στην Βουλή ώστε να δικαιολογεί την στάση σας αυτή;
2) Η μη συμμετοχή του Δήμου στις εκλογές του Νοεμβρίου και η μη διεκδίκηση του διευρυμένου Δήμου Σερβίων — Βελβεντού ποιόν οφελεί και για ποιο λόγω
2α) Ποιο πρόβλημα και με ποιο τρόπο Θα λύσει η επιχείρηση την οποία συστήνετε μαζεύοντας υπογραφές και χρήματα, το οποίο πρόβλημα δεν Θα μπορεί να λυθεί με την συμμετοχή 6 Συμβούλων στο Κεντρικό Συμβούλιο του διευρυμένου Δήμου και 5 τοπικών Συμβούλων ?
3) Με βάση ποια διάταξη νόμου η υπό σύσταση εταιρία Θα έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται Κρατικά χρήματα τα οποία σύμφωνα με τον Νόμο Θα πρέπει να διατεθούνε για το τοπικό Διαμέρισμα του Βελβεντού;
Όλα τα παραπάνω τα αφήνω στην κρίση των Δημοτών του Δήμου και εκείνοι Θα κρίνουν την στάση τους ενώπιον των επικείμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών του ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010.
-         Επειδή όμως στα πλαίσια λειτουργίας μίας Κοινωνίας που στηρίζεται στο διάλογο και την συμμετοχική διαδικασία των Δημοτών, απαραίτητη προϋπόθεση για όποιον γίνεται κριτής αποφάσεων που αφορούνε την λειτουργία μίας Κοινωνίας είναι και η υποβολή προτάσεων για την επίλυση των προβλημάτων Θα τοποθετηθώ για όλα τα παραπάνω ζητήματα με Συγκεκριμένες Προτάσεις.

                                 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ
   1. «ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ — ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Από την αρχή και πριν ακόμη ψηψισθεί ο Συγκεκριμένος Νόμος τάχθηκα υπέρ της Διοικητικής αυτής Μεταρρύθμισης και μάλιστα σε Ευρύτερο Κύκλο. Είχε απόλυτη λογική η πρόταση του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ που Πανελλαδικά πρότεινε ένα Δήμο σε κάθε Επαρχία Νομού. Διότι κάθε Επαρχία έχει και ιδιαίτερα προβλήματα τοπικά να λύσει. Επίσης τα μεγάλα προβλήματα επιλύονται από μαζικές ενέργειες και όχι μεμονωμένα εφόσον αυτά αφορούνε μια συγκεκριμένη Επαρχία.
Την επαρχία Σερβίων (που ουδέποτε υπήρξε για το Υπουργείο Εσωτερικών) την αφορά η ανάπτυξη των Πιερίων και της παραλίμνιας περιοχής. Το εισόδημα των κατοίκων κατά Κύριο λόγω προέρχεται από τον πρωτογενή Τομέα (Αγροτική Παραγωγή). Λογικό είναι να δώσει έμφαση με πρωταρχικά στόχο την αξιοποίηση των Πιερίων τουριστικά και την βελτίωση και της Αγροτικής Παραγωγής με έργα που στόχο θα έχουνε την μείωση της δαπάνης των προϊόντων (φρούτα, δημητριακά κλπ.).
- Η περιοχή Εορδαίας σαν πρωταρχικά στόχο έχει την βελτίωση της ποιότητας Ζωής που συνέχεια υποβαθμίζεται από την ΔΕΗ η οποία  με περισσότερη ένταση εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον ρυπογόνο λιγνίτη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας  χωρίς να βελτιώνει την ρύπανση με νέα μέτρα (συχνότερη αλλαγή φίλτρων — χρησιμοποίηση νέας Τεχνολογίας για αποφυγή ρύπανσης κλπ) και για τον λόγω αυτό συνεχώς επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα. Επίσης είναι λογικό να εκτείνουνε τις προσπάθειες για παραπέρα επέκταση του δικτύου Τηλεθέρμανσης το οποίο μειώνει σε μεγάλο βαθμό την δαπάνη της θέρμανσης για μια οικογένεια (Περίπου 3000 Ι/ πετρέλαιο το χρόνο) συν την μείωση κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας για θέρμανση νερού (Θερμοσίφωνας — λουτρού κλπ).
- Επίσης την Περιοχή του Βοίου Θα την απασχολούνε άλλα Θέματα σαν κτηνοτροφική περιοχή που κατά κύριο λόγω είναι και η ανάπτυξη και εκμετάλλευση δέρματος — γούνας.
2. ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ.
Για πολλούς δημότες είναι άγνωστη η διαδικασία υλοποίησης μεγάλων αναπτυξιακών έργων, η οποία Θα ακολουθείται από1-1-2013. Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα αλλά και τα έργα που εντάσσονται στα ΠΕΠ και ΕΣΠΑ από 1-1-2013 Θα εγκρίνονται απ’ ευθείας από την Ε.Ε. Επίσης 31-12-2013 τερματίζει η εξισωτική αποζημίωση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Για την χώρα μας πλέον δεν Θα υπάρχουνε ούτε ΠΕΠ ούτε ΕΣΠΑ (Περιφερειακά Επιχειρηματικά Προγράμματα — Εθνικό Σύστημα Περιφερειακής Ανάπτυξης)
Από 1-1-2014 κάθε έργο που αφορά ένα Δήμο η μια περιοχή Θα εγκρίνεται απ’ ευθείας από την Ε.Ε. εφόσον Θα έχει σταλεί πλήρης φάκελος με τεχνοοικονομική μελέτη συνοδευμένος και από επί μέρους μελέτες όπου χρειάζεται. (Μελέτη Περιβάλλοντος, Σκοπιμότητα του έργου κλπ)
Αυτό απαιτεί δημιουργία τεχνικής και Οικονομικής Υπηρεσίας με στελεχικό δυναμικό που γνωρίζει άπταιστα τόσο την Ελληνική αλλά πολύ περισσότερο την Νομοθεσία της Ε.Ε.
Θα μπορούσα να αναφέρω πληθώρα άλλων επιχειρημάτων τα οποία τεκμηριώνουνε την διεκδίκηση του διευρυμένου Δήμου Σερβίων — Βελβεντού συμμετέχοντας στην εκλογική διαδικασία τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ του 2010 με συνδυασμό και με επικεφαλής του Συνδυασμού το άτομο εκείνο το οποίο Θα είχε την καθολική έγκριση των Δημοτών του Δήμου.
‘Όμως ο χρόνος που απέμεινε μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου είναι ελάχιστος για συγκρότηση Συνδυασμού από την πλευρά την δική μας. Διότι Προκειμένου Κάποιος συνδυασμός να έχει το δικαίωμα να λάβει μέρος στις εκλογές του Νοεμβρίου εκτός από το κεντρικό ψηφοδέλτιο.
Θα πρέπει να έχει κατεβάσει και υποψηφίους στην πλειοψηφία (50%+1) στα τοπικά διαμερίσματα. Πράγμα το οποίο είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την διεξαγωγή των εκλογών.
- Συνεπώς εκείνο που μένει πλέον είναι η συμμετοχή του Δήμου στις εκλογές του Νοεμβρίου καταρτίζοντας πλήρη τοπικό ψηφοδέλτιο ατόμων και συμμετοχή σε έναν από τους συνδυασμούς που ήδη έχουνε δηλώσει συμμετοχή (Κωσταντόπουλος — Μακρυγιάννης — Τσίγκα — Παπαδόπουλος) με τουλάχιστον 10 υποψηφίους για το Κεντρικό ψηφοδέλτιο.
Επειδή όμως σαν Διοικητικό Συμβούλιο πολλές φορές επικαλείστε τις Δημοκρατικές Διαδικασίες προβείτε σε ανακοίνωση για υποβολή Υποψηφίων τόσο για το τοπικό όσο και για το κεντρικό ψηφοδέλτιο.
Τυπώστε ψηφοδέλτια με όλα τα ονόματα των υποψηφίων και καλέστε τους Δημότες με μυστική ψηφοφορία να εκλέξουμε εκείνοι τους ανθρώπους που Θέλουνε για να τους εκπροσωπήσουνε στην πρώτη αυτή Διοικητική Περίοδο και στις επόμενες εκλογές Θα έχουμε τον χρόνο να οργανώσουμε καλύτερα την συμμετοχή μας και να πάρουμε την λειτουργία του Δήμου στα χέρια μας διότι στο διάστημα αυτό των 3,5 χρόνων μπορούμε να αποδείξουμε σε όλους, ότι και γνώσεις στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουμε και δείγματα καλής διαχείρισης στα Οικονομικά έχουμε.
Το κεφάλαιο όμως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι Τεράστιο και δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε δυο σελίδες μέσα από κάποιο έντυπο επικοινωνίας.
Το όσα παραπάνω ανέφερα τα αφήνω στην κρίση των Δημοτών και στον προβληματισμό τους και ο καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέξει το τι Θα πράξει στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον προσεχή Νοέμβριο.
Εκείνο όμως που Θα Πρέπει να γνωρίζει ο κάθε Δημότης είναι το γεγονός ότι το Δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεστε είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένο για τον κάθε ‘Έλληνα Πολίτη και κανένας δεν μπορεί να του το στερήσει. Επί πλέον η παρεμπόδιση με οποιοδήποτε τρόπο του Εκλογικού Δικαιώματος αποτελεί και Ποινικό Αδίκημα.
Τέλος επειδή ουδέποτε έκανα τον μετά Χριστό Προφήτη επαναλαμβάνω και πάλι ότι η μη Συμμετοχή του Δήμου στις εκλογές του Νοεμβρίου Θα οδηγήσει τον τόπο σε πολύ άσχημη κατάσταση και η επαναγορά στην πρόοδο και ανάπτυξη θα είναι όνειρο θερινής νύκτας.

ΒΕΛΒΕΝΤΟ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010
Κοινοποίηση
1) Μ.Ο. Βελβεντού για Δημοσίευση στο Τεύχος της εφημερίδας το «ΒΕΛΒΕΝΤΟ» του μηνός Σεπτεμβρίου.
2) Σύνδεσμο Καταφυγίων Θεσσαλονίκης για Δημοσίευση στην εφημερίδα το «ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ»
3) Περιοδικό «ΠΥΛΗ» για Δημοσίευση.
4) Ημερήσιο και εβδομαδιαίο Τύπο του Ν. Κοζάνης.

60 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένας εισαγγελεας να τον πιάσει. Ο μαχητής Τσιτσιοκας Ξαναχτυπα. Ισοπεδώνει τα παντα. Δεν χρειάζονταν τόσες πολλές γραμμές για να μας πει ότι θέλει τη συνένωση. Να βάλει υποψήφιος για να βγει και να κάνει και κουμάντο στο βελβενδό. να διαχειριστεί το δήμο όπως το γραφείο του και τις άδειες των πολιτών που τον εμπιστφθηκαν πριν πολλά χρόνια. Τι αλλο να ελπίζουμε ακόμα;

Ανώνυμος είπε...

-"κυοψορείτo επί τρία..."
-"και πλημμελή η απουσία Ενημέρωσης"
-"χωρίς κανένα απολύτως λόγω"
-"Άλλος Δημότης ανέψερε..."
-"Συνεταιριστής ανέφερε: Ο νέος Δήμαρχος Θα φορολογήσει του Συνεταιρισμούς."
-"αναγραφτήκαν στα διάφορα Blokes του διαδικτύου"
-"Εάν δεν τα Γνωρίζεται αυτά"
-"Λάθος το κάλεσμα όλων των ελεγμένων Βουλευτών"
-"ή εκλεχτήκατε με τους ψήφους"
-"Λάθος η μη Συμμετοχή με πλήρη ψηφοδέλτιο"
-"3.000 ψήφους δεδομένους"
-"Οι υπόλοιποι 1.200 ψήφοι"
-"Για πιο λόγω"
-"και για ποίο λόγω"
-"για ποιο λόγω είναι αντίθετοι"
-"ποιόν οφελεί και για ποιο λόγω"
-"με πρωταρχικά στόχο"
-"Η περιοχή Εορδαίας σαν πρωταρχικά στόχο"
-"και για τον λόγω αυτό"
-"καταρτίζοντας πλήρη τοπικό ψηφοδέλτιο"
-"με μυστική ψηφοφορία να εκλέξουμε εκείνοι τους ανθρώπους που Θέλουνε"
-"το Δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεστε"
-"και η επαναγορά στην πρόοδο"

Σχόλια:
1. Τα παραπάνω είναι αυθεντικά copy paste από το πρωτότυπο και ουδέποτε παραποιήθηκαν.
2. 23 λάθη σε επίσημο έγγραφο είναι απαράδεκτα. Επίσης δηλώνουν βιασύνη και απουσία "διπλοκοιτάγματος" του κειμένου. Τί έτρεχες να προλάβεις τελευταία στιγμή κύριε Τσιτσιόκα και δεν είχες χρόνο να τσεκάρεις το λογύδριό σου για λάθη?
3. Είναι "η ψήφος", όχι "ο ψήφος". Σε περίπτωση που σου χρειαστεί...
4. Για + αιτιατική, όχι δοτική.
5. Άναρχος λόγος, πολλά συντακτικά και ορθογραφικά λάθη, κίνηση εντυπωσιασμού, θεατρινισμός, υφέρπουσα τάση εκδίκησης, φανερός εκνευρισμός, προτάσεις δήθεν και μόνο για να γίνουν.

ΥΓ1: Θα μπορούσε κανείς να σχολιάζει για πολλές ώρες αλλά το αποτέλεσμα θα ήτο μία οπή εις το ύδωρ...
ΥΓ2: Καλύτερα κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία παρά πίσω από κουτοπόνηρο και παραληρηματικό λογύδριο που προκαλεί μόνο θυμηδία.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Ανώνυμος είπε...

Anoite poion eisagelea epikaleisai,mia hara ta leei o antonis,den vlepoume to avgo tou fidiou pou ekolaptetai .....kiriarhei o fovos sto allote isiho kai haroumeno velvedo kai anaptysetai to misos kai i vlakeia.Alitheia POIOS THA LOGODOTISEI GIA TO PLIRES TELMA...

Ανώνυμος είπε...

Για το Φίλο Ανώνυμο 11:24

Καλά θα ήταν να αναφέρεις αν αυτά που μας έγραψε ο Φίλος Αντώνης ευσταθούν ΝΑΙ ή ΟΧΙ και άσε τα ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΑ ή ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ λάθη.
Τα πράγματα είναι ΣΟΒΑΡΑ , έχει ΔΙΚΑΙΟ ΝΑι ή ΟΧΙ , αν ξέρεις απάντησε σε αυτά , για να καταλάβουμε και ΕΜΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Η "σαλαμάρα" των βιβλβινών ήταν κάτι γνωστό ανεπίσημα. Με την υπόθεση "Καλλικράτης" πήρε και επίσημη σφραγίδα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ένα έχω να πω: "Από παιδί και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια". Και αυτά που λέει ο κατά πολλούς "τρελός" είτε μας αρέσει είτε όχι είναι όλα σωστά. Με το να επισημαίνεις τα ορθογραφικά λάθη 11.24, μάλλον εσύ προκαλείς θυμηδία γιατί μιας και δεν μπορείς να έχεις αντίλογο σε όσα γράφει, στέκεσαι σε μικρότητες και ασήμαντες λεπτομέρειες.
Αλλά έπρεπε να πει και άλλα. Ότι πχ οι εγγεγραμμένοι είναι κοντά 5000 και ψήφισαν οι 2300. Την αποχή των 2800 δεν τη σχολιάζουν, γιατί άραγε? Ή μήπως είναι ετεροδημότες??? Οι ετεροδημότες που κουβάλησε σωρηδόν ο Στεργίου με εκατοντάδες τηλέφωνα δε μετράνε? Που έκανες βολτά το Σάββατο πριν το δημοψήφισμα στην πλατεία και ήταν σαν 15-Αύγουστος? Όλοι άγνωστοι. Φάτσες που είχες να δεις 15 χρόνια. Αυτοί θα κρίνουν το μέλλον όσων ζούμε στο Βελβεντό?
Και ποιές 3000 υπογραφές? Ξέρουμε πολύ καλά πως έμπαιναν οι υπογραφές. "Α, για δες αυτόν τον ξέρεις, θα έρθει? Όχι, ε, βάλε εσύ μια υπογραφή".
Φανάτισαν 200-300 άτομα και επιβλήθηκαν με τον τσαμπουκά σε όλο το χωριό. Αν τολμήσεις να μιλήσεις γίνεσαι προδότης. "Αυτοί που θέλουν να ψηφίσουν να φύγουν από τώρα να πάνε στα Σέρβια", φώναζαν. "Να γίνουν από τώρα δημότες Σερβίων, δεν τους θέλουμε στο Βελβεντό". Ποιός να τολμήσει να πει, "ρε παιδιά σταθείτε. Και εγώ θέλω το Βελβεντό ανεξάρτητο, αλλά βλέπω τον αγώνα αλλιώς, πιο διπλωματικά, μέσω άλλης οδού" . Θα τον έπαιρναν με τις ντομάτες!
Αλλά η ιστορία θα κρίνει ποιοι ήταν αυτοί που τελικά πρόδοσαν και βούλιαξαν το Βελβεντό. Αλλά δυστυχώς τότε θα είναι αργά.

Ανώνυμος είπε...

11,24 ise megalos.anakalipses 23 la8i sto kimeno.antoni ayti i tiflopontikes meta tis ekloges ke afoy vroyme ta provlimata mprostamas 8a soy lene ixes dikeo ala 8ane pleon arga.

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΦΕΙ "Λάθος το κάλεσμα όλων των ελεγμένων Βουλευτών του Νομού Κοζάνης μετά την εκλογή τους στο Κοινοβούλιο τον Οκτώβριο του 2009".
ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΤΣΙΟΚΑ.
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΡΙΝ ΒΓΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΞΕΡΑΝ ΠΟΣΟΥΣ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΟΥΝ. ΘΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΝΑ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2009 ΠΡΙΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΖΑΝΗΣ.
ΑΠΟ ΜΑ-ΚΑΚΙΕΣ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ.
Ας βγαλουν τα συμπερασματα οι αναγνωστες για την αξια της προτασής σου.
Α ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΕΣΥ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ;
ΑΦΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΟΚΟΥΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

Α ρε βελβενοι σας δουλευει ψιλο γαζι ο Τσιτσιοκας.
Τώρα που ο Σοκοτης έχει αναγκη από υποστηριξη του ΔΑΚΗ για να βγει αντιπεριφεριαρχης, ηρθε ο Τσιτσιοκας να στειλει τον κοσμο στις καλπες.

Τυχαίο; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.

Ανώνυμος είπε...

Na o Doureios Ippos poy epsaxnan oi politikoi tis kozanis.
Xeirokroteiste ton.
Tyxaio? Den nomizo!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΥΧΑΙΟ;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

102 είπε...

να και ενας που ειχε την τολμη να πει τα πραματα με το ονομα τους, αλλα οπως γινεται εβγαλαν τον ανθρωπο ,τρελλο, γραφικο,και αλλα πολλα.ενοχλεισε την επιτροπη των βολεμενων ,διπλωμισθων ,και συνταξιουχων.αρα δεν ειμαστε 102 ειμαστε 1002.ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΩΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εσυ 12.22 ησουν υπερ της συνενωσης αλλα να φερθουν πιο διπλωματικα οι βελβεντινοι για την αυτονομια τους!
Aν μπει η πλάκα ο πεθαμένος δεν σκώνεται λεμε στο Βελβεντό. Καταλαβες αρχιμακακα;

104 είπε...

O...........AGWNAS TWRA DIKAIWNETAI .ANTWNH PES KAI GIA TIS METOXES THS AE XIONODROMIKOY

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από τα λάθη σύνταξης και ορθογραφίας επεσήμανα και γενικά σχόλια. Περιεχόμενο που αποπροσανατολίζει και θέλει να εντυπωσιάσει. Νόμοι και αριθμοί αποφάσεων που αναφέρονται για τον σκοπό αυτό. Προτάσεις που μπερδεύονται με επιχειρήματα υπέρ της συμμετοχής στις εκλογές, που εκτός των άλλων είναι προτάσεις που θυμίζουν την στείρα πολιτική γλώσσα του τύπου "ανάπτυξη της παραλίμνιας περιοχής". Χαίρω πολύ, αυτό και η γιαγιά μου μπορεί να το πει χωρίς κοινοποίηση σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ. Αναρωτιέμαι τους λόγους που συνέταξε αυτό το κείμενο και ομολογώ πως σκέφτηκα μερικούς: εκδίκηση, μίσος, αγανάκτηση (γιατί?, δεν ξέρω), πιθανή συμμετοχή στις εκλογές και ψηφοθηρία αφού θα ακουστούν ευχάριστα όλα αυτά στον κάμπο. Ακόμα και οι αριθμοί και τα ΦΕΚ δεν μας πείθουν. Αγώνας είναι να παλεύεις με ΤΙΜΙΟ τρόπο ακόμα και αν όλα αυτά είναι εναντίον σου.
Προς τον 12:22... μπλα μπλα μπλα... Λόγια εντυπωσιασμού και ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ! 2300 είναι λίγα ε????? Και όλοι ξένοι????? Μάλλον δεν πέρασες από το γυμνάσιο να δεις τους "ξένους" που ψ'ηφισαν. Θα πρεπε να ντρέπεσαι για αυτά. ΑΝ θες θώκο και ψήφους ο δρόμος είναι ανοιχτός. Α, και ο συντάκτης του παραπάνω ΔΕΝ μένει μόνιμα στο Βελβεντό, αλλά αυτό περνάει στο ντούκου ε? Η ιστορία θα κρίνει τους πάντες, μην ανησυχείς για αυτό. Η ημέρα της κρίσης είναι ευπρόσδεκτη και τότε δεν θα γλιτώσει κανείς. Τότε να δω ποιοι θα κρύβονται αφού έχουν διαλέξει τον εύκολο δρόμο...

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσιτσοκας δεν καταλαβε οτι το Βελβενδο το καταργησε ο Καλλικρατης.
Ο αγώνας Αντωνη ειναι να το φερουμε πισω.
Εσυ μας στελνεις να ψηφισουμε. Γιατι; Για να επιβραβευσουμε αυτους που μας αδικησαν;
Ή για να ψηφισουμε καποιον κολλητο σου;
Κάτι γραφει ο 12.32.
Τυχαιο; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.

Ανώνυμος είπε...

O Tsitsiokas einai enas sobaros politis. Einai gnostos se olon ton belbentino kosmo gia tin diadromi tou. Eixe grapsei kai prin apo mines gia to xionodromiko. Katigorouse kosmo kai kosmaki. Omos den eidame kamia eisaggeliki dioksi se kanena.
Kati allakse apo tote. Kai simera natos pali me ntokoumenta tou mialou tou.
Kapio pexnidi pezei kai kapion thelei na eksipiretisei.
Lete na to kanei gia ayton pou oloi ypopsiazomaste?
AINTE AINTE.
KALH SAS NYXTA.

Ανώνυμος είπε...

Aς τον απαντήσει επιτέλους εκείνος ο συγκεκριμένος βελβενός που του έφαγε λεφτά ο Τσιτσιοκας όταν έκανε το σπίτι. Τον κυνηγούσε να τον βρει και τον πέτυχε στην θερινή ντίσκο. Τότε δεν πρόλαβε ο κυριος Τσιτσιοκας να πηδήξει το φράχτη. Και έφαγε το ξύλο της χρονιας του.
χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

kai na tan mono aftos. tora o tsitsiokas nomizei pos ekdikite....afto pou lene oti to ksilo an to fas den to ksexnas telika einai alithia!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ? ΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΜΙΣΟΣ, ΚΛΕΨΙΕΣ, ΚΥΝΗΓΗΤΟ, ΞΥΛΟ, ΛΑΜΟΓΙΕΣ, ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΤΛ.
ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΙ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΟ ΕΙΔΟΣ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ.!!!
ΚΑΙ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ...

Ανώνυμος είπε...

nai mhn fas esy 9.15 kane oreksi kai perimene na ginei emfylios me to 96% na exei thn idia apopsi.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ,ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ,ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ,Η ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΥΤΗ.ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΚΑΤ ΙΔΙΑΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΡΟΤΑ Η ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ.ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ,ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΠΟΜΟΝΩΣΗ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Σ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ.Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΗ,ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ,ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΟΔΗΓΗΣΕ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ-ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ-ΛΕΙΒΑΔΕΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ?-ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΥΤΟΑΠΟΜΟΝΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ,ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΕΙΟ.ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ? ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ Σ ΕΝΑ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΗΡΞΑΝ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ? ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΟΤΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΟΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ? ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ,ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΑΝΕΠΝΕΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ,(ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ).ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΚΑΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ-ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΙΝ - ΣΗΜΕΡΑ- ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ- ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ,ΓΕΙΤΟΝΕΣ,ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ,ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΑΞΕΙ. Υ.Γ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΙΣΜΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

twra einai arga 11:06.
poly arga...

Ανώνυμος είπε...

Άρα φίλε 11.06 πρέπει να κάνεις συγκεκριμένη πρόταση εφαρμόσιμη στο άμεσο μέλλον. Προβληματισμό γενικό για το μέλλον του δήμου μας έχουμε όλοι. Σοβαρές προτάσεις και όχι αοριστολογίες και ανακρίβειες σαν αυτές της παρούσας ανάρτησης.
Τότε μπορεί να γίνει συζήτηση επί της ουσίας και με .... ονοματεπώνυμο.

Ανώνυμος είπε...

kaι σαν να μην φτάνουν όλα αυτά έχουμε και φαινόμενα χουλιγκανισμού και ξύλο φάγαμε και χάσαμε ... όλα στρβά μας πάνε και μάλιστα με τη συνοδεία οργάνων τα οποία έπαιζαν ασταμάτητα στο πανηγύρι

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και είναι αργά. Είναι δυνατόν να παραδεχτούν το λάθος όλοι αυτοί οι άκρως εγωιστές? Να γίνουν ρεζίλι στον κόσμο? Όχι βέβαια. Και αυτό γιατί είναι αρχηγοί αλλά όχι ηγέτες. Ο ηγέτης ξέρει και να υποχωρεί όταν πρέπει. Αυτοί είναι εκεί, κολλημένοι σαν τα μ'σχάρια στο ΟΧΙ και στο 96%.

102 είπε...

ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ << ΑΔΙΚΙΑ>>ΠΟΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ; ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΔΚ; ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Οι απόψεις σου 11.54 είναι προς συζήτηση από την κοινωνία, κάνε όμως πρόταση για νέο "αρχηγό" και νέους "αξιωματικούς" για καλή εκπροσώπιση στο ΔΣ των Σερβίων - Βελβεντού. Άμεσα υλοποιήσιμη και εφαρμόσιμη πρόταση, άμεσα για τον τρέχοντα μήνα.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι εσείς που γράφετε και ξαναγραφετε να πάμε Σερβια, σκεφτήκατε μήπως το ενδεχόμενο να ξαναγινουμε αυτόνομος Δημος μετά από τους αγώνες που γίνονται; Τι μας λέτε δηλαδή τώρα; Να σηκώσουμε τα χέρια και να πάμε Σερβια;;; Αυτό μας λέτε 11.42 και οι υπόλοιποι; Τόση υποτέλεια δεν μπορούσα να τη φανταστώ από βελβεντινους. Δηλαδή εδώ σταμάτησε το θάρρος σας; Για ποιον μωρά φανατσμο μιλάτε; Εδώ μας κοροιδεψαν και σεις μας λέτε να τους πούμε και ευχαριστώ; Σαν δεν ντρέπεστε λίγο!!! Γιατί δεν λέτε την αλήθεια ότι θέλετε να πάμε στις κάλπες για να ψηφίσετε τον ΚΟΛΛΗΤΟ σας;
Και άμα καταφέρουμε να μείνουμε ανεξάρτητοι; Τότε τι θα πείτε; Αλλά πως να μείνουμε ανεξάρτητοι αν πάμε από τώρα πρόθυμα στα Σερβια;; Να πάτε να ψηφίσετε και να μας αφήσετε ησυχους εμάς που θελουμε να συνεχίζουμε τον αγώνα.
Κανένας δεν σας υποχρέωσε να συμμετέχετε στην προσπάθεια μας.
Στο καλό λοιπόν. Μαζί με τον Τσιτσιοκα που μας έρχεται από Αιγιο να μας ανοίξει τα ματιά. Μόνο λύπη με προκαλεί η ηττοπάθεια σας. είμαι ακόμα πολύ νέος και αγαπώ το Βελβεντο για να καταπιω την κοροϊδία.

Ανώνυμος είπε...

Κοροϊδία, την οποία ο κ. Ραγκούσης αργά ή ΓΡΗΓΟΡΑ θα άρει, βοηθώντας την περιοχή να προχωρήσει, βάζοντας πλαίσιο συνεργασίας στους δύο ΟΤΑ.

Ο Απριλιανός.

Ανώνυμος είπε...

Αν τώρα υπάρχει μια περίπτωση να κάνουμε κάτι, μόλις πέσει η πρώτη ψήφος στην κάλπη ο κ. Ραγκούσης θα τρίβει τα χέρια του. Από κει και μετά δεν θα υπάρχει καμμιά Σωτηρία. Εκτός και αν περιμένετε να βγει ο σωτήρας ο γνωστός που θα μας σώσει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει τίποτε πιο ωραίο από την δημοκρατικά ελεύθερη έκφραση απόψεων,
δυστυχώς όμως πολλές φορές η ελεύθερη έκφραση χρησιμοποιείται από ανθρώπους που ως απώτερο σκοπό έχουν την ικανοποίηση των προσωπικών τους φιλοδοξιών, όπως ο «κύριος» της επιστολής, να είστε σίγουροι ότι αν «γυρίζαμε» σε χρόνια «μαύρα» θα ήταν αυτός με την κουκούλα (ας το «παίζει» και Κ.Κ.Ε.),
καθώς επίσης και οι διάφοροι «σχολιαστές» της επιστολής του οι οποίοι προσπαθούν να βρούνε «βήμα» για να μας πουν για μια ακόμη φορά το «εμείς τα λέγαμε»,
δεν μπορώ με τίποτε να δεχθώ αυτούς που από την μη συνένωση με τα Σέρβια βλέπουν μόνο τα αρνητικά που αφορούν την τσέπη τους,
δεν μπορώ να δεχθώ αυτούς που προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάναμε «λάθος κινήσεις» τη στιγμή που δεν εξέφρασαν καμία άποψη ανοιχτά,
δεν μπορώ να δεχθώ αυτούς (τους λίγους) που εδώ και 2 χρόνια ενώ θεωρητικά ήταν υπέρ της ανεξαρτησίας, πρακτικά «συμφωνούσαν» τα «αργύρια της προδοσίας» με τους νυν τοπικούς άρχοντες των Σερβίων, ΑΙΣΧΟΣ!!!!
Η κοινωνία του Βελβεντού δεν είναι αυτή που εκφράζουν οι ΛΙΓΟΙ αποτυχημένοι της πολιτικής που το τελευταίο διάστημα βλέπουν τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια τους,
Η κοινωνία του Βελβεντού δεν είναι αυτή που εκφράζουν οι ΛΙΓΟΙ που έχασαν κάθε ίχνος εντιμότητας, αξιοπρέπειας και ντομπροσύνης, στο βωμό της πάρτης τους και της τσέπης τους,
Η κοινωνία του Βελβεντού δεν είναι αυτή που εκφράζουν οι ΛΙΓΟΙ που τελείως αχάριστα, ενώ «βολεύτηκαν» αυτοί και οι γυναίκες τους τώρα με θράσος προσπαθούν να βολέψουν και τα παιδιά τους.
Ευτυχώς για εμάς τους υπόλοιπους είστε ΛΙΓΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Αν σηκωθούν οι παππούδες σου 11.06 θα σε κυνηγούν με κανένα λατακι. Που μόλις άκουσαν τον Κοκολιο να μας λέει προδότες τους πήραν τα κλάματα. Οι παπουδες που φιλοξένησαν οικογένειες τρία και τέσσερα χρόνια μέσα στη στέρηση και την πείνα. Αυτή είναι η εκτίμηση τους στους βελβεντινους. Α ρε φουρκα που θελεις.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ο αλλος κάτω από το πλατάνι έκανε και προτάσεις πως να πάμε στις εκλογές. Βρήκε τα άτομα που θα κανουν μια καλή ομάδα από βελβεντο να παν να πάρουν το δήμο. Αυτός όμως δεν θα είναι μέσα. Οι άλλοι να πάρουν το στίγμα. Αυτός να κάθεται να γαμπριζει στην πλατεια.
Μα για τόσο χαζοι μας έχει;
Να κάτι τέτοιοι αργομισθοι δίνουν οδηγίες και κάτι χνάρια Τς ακούν.

Ανώνυμος είπε...

O Tsitsiokas thelei na steilei ton kosmo stis kalpes gia na psifisoun ton Giannako. Mas doylebei psilo gazi.
TYXAIO? DEN NOMIZO!!!

To kalitero pou diabasa.

Ανώνυμος είπε...

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Ούτε ο παπας τα ράσα. Παλιά λαϊκή παροιμία κατάλληλη για τις μέρες που έρχονται.

Ανώνυμος είπε...

Καλά είστε σοβαροί? Ο Τσιτσιώκας μας λέτε τα λέει αυτά για να στηρίξει τον Σόκουτη? Πάτε καλά? Αυτός δεν τον πήγε πριν μερικούς μήνες στον εισαγγελέα για το χιονοδρομικό? Τώρα τον στηρίζει για αντιπεριφερειάρχη? Αυτός λέει ότι λέει γιατι ξημεροβραδιάζεται στις υπηρεσίες, ρωτάει και ξέρει τι γίνεται. Ξέρει πως το δημοψήφισμα ήταν παντελώς άκυρο και ξέρει πως υπάρχει πιθανότητα να καταργηθούμε και από τοπικό διαμέρισμα. Αυτά οι Βελβεντινοί τα ξέρουν? Ξέρουν πως ίσως από 1ης/1ου θα είμαστε σαν το Παλαιογράτσανο, χωρίς συμβούλιο και χωρίς εκπροσώπηση?

Ανώνυμος είπε...

«Αυτός λέει ότι λέει γιατι ξημεροβραδιάζεται στις υπηρεσίες, ρωτάει και ξέρει τι γίνεται.» βάση με τα λεγόμενα του 3:45.
Μετά από όλα όσα έκανε ο συγκεκριμένος «κύριος» στο Βελβεντό όλα τα χρόνια, άνθρωπος που τον υπερασπίζετε είναι ή εκτός περιοχής ή Λα.όγιο.
Και για να μη μπερδεύεσαι, στις υπηρεσίες είναι κάθε μέρα, αλλά για τις ρουφιανιές του, αλλά πού θα πάει, την προηγούμενη φορά έκανε 15 χρόνια να έρθει στο χωριό, τώρα δεν τον βλέπω να ξανάρχεται.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΑΝΙ ΘΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ,ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΘΑ ΠΑΜΕ! ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ Ζ..

Ανώνυμος είπε...

agriepsan ta pragmata...

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχα... Καθίστε στην πλατεία.. Έχει νύφες πολλές..

Ανώνυμος είπε...

Προς 4.07
Παρατα τους τραμπουκισμους και απαντησε.Τι εκανε ο Τσιτσιοκας το ξερουμε πολυ καλα.
Να μας απαντησεις για αυτα που γραφει μπορεις?
Οσο για το ξυλο ξερεις που σας εχει γραμενους!

Ανώνυμος είπε...

KALA TA LEEI O ANTHROPOS KAI BGIKAN OLOI NA TON FANE. XAXAXAXAXAXAXAXXAXAXA GIA PROTI FORA MATHENEI O KOSMOS TIN ALITHEIA AAAAXAXAXAXAXAXXAXA TI THA KANEI TORA O STERGIOY?? POY THA PAEI NA KRYFTEI???
AAAAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXXAXA
AKOMA 88 MERES THA INE DIMARHOS...
AAAAAXAXAXAXAXAXXAXAXAXA
META TI THA KANEI??? POS THA YPOGRAFEI????
AAAAXAXAXAXAXAXAXAXXAXAAX

Ανώνυμος είπε...

Εμείς να δεις που τον έχουμε γραμμένο!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητά μου ηλίθιε των 4:30,
με ρωτάς αν μπορώ να απαντήσω σε αυτά που γράφω?
Βλέπεις τι γράφεις ρε πα..ρα?

Ανώνυμος είπε...

xronos dan yparxei gia na alaksei tipota,ekei poy odhgh8hke h katastash einai mpros gkremos kai pisw rema.o 8eos na valei to xeri toy.

Ανώνυμος είπε...

PIA INE TA XNARIA, FENETE.ASXOLHSTE ME TA ORTHOGRAFIKA LATHI(I THS DIANOHSHS),ME TO PIOI KATHODE STO PLATANI ,(OI THITSES OLES),KAI OI ALLOI AS APOLAMVANOYN TOYS DIPLOMISTHOYS. ESIS TREXTE,RIJTE KAI XILO KAI GIA TO AKIRO DIMOCIFISMA OYTE KOYVENTA.V..D..IA

Ανώνυμος είπε...

Που θα πάτε να κρυφτειτε όσοι αντιδρατε σήμερα στην πλειοψηφία των πολιτών;
Αντε άμα πάρουμε το Δημο πίσω. Τότε να δούμε εσάς που θα κρυφτειτε που σήμερα προσπαθείτε να κοροιδεψετε όσους αγωνίζονται αντί να είστε μαζί μας. Αλλά εσείς έχετε άλλες ανησυχίες. Άλλο σας καίει. Πονηροί. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη ούτε και τοτες.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΧΥ ΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΤΑΝΙ. ΕΛΑ ΝΑ ΡΧΟΝΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΛΕΜΕ!
ΠΡΟΣ 5.07
ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ... ΔΕΚΑΤΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Τι γινεται ρε παιδια στο βελβεντο ? το παραδειγμα προς μιμηση να κρυβει τοσες αντιπαραθεσεις? τελικα φιλοι βελβεντινοι δεν διαφερεται καθολου με ολη την κοινωνια της περιοχης αλλα και της Ελλαδας.αυτος ο χαρτινος κατ εμε πυργος που εχτισαν καποιοι εδω και χρονια αρχιζει σιγα σιγα να πεφτει γιατι δεν κρυβεται και εσεις παρα μια κοινωνια συμφεροντων , λαμογιας ,κλεψιας .... και φανταστειτε τα πραγματα με την νεα χρονια. Ξυπνατε ολοι οι βελβενοι που ειστε μακρια απο την κουταλα και τα συμφεροντα και αποριψτε τα λαμογια που σας περιτριγυριζουν ------>και τελος ενα τραγουδακι που το ρεφρεν σας ταιριαζει απολυτα www.youtube.com/watch?v=_I_DZS1abWc&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Από αυτό που γράφετε 5.19 καταλαβαίνουμε όλοι τι άνθρωποι είστε. Καλό ταξίδι.

Ανώνυμος είπε...

re ai-vres oute ena sxolio gia ton agwna proxthes? tin stasi twn velvenwn me tis xeirwnomies twn paiktwn kai ta mplouzakia ? kai i pseutomagkia stin arxi twn velvenwn alla otan gemise to gipedo toumpeki?

Ανώνυμος είπε...

Καθένας στην υπόθεση έχει τον ρόλο του. Όπως ο Εφιάλτης απέναντι στην Σπάρτη. Εκεί που δεν μπορείς να πείσεις από μέσα, πας και κατατρώγεις τον τόπο σου από πλάγιες και ύπουλες οδούς. Τέτοιο μένος από τον Τσιτσόκα δεν το περίμενα. Αποκλείετε δηλαδή κύριοι υποστηρικτές του Τσιτσόκα να αποσκοπεί σε προσωπικό όφελος από αυτή την υπόθεση? Υπάρχει όμως μία διαφορά στην κριτική του παραπάνω κειμένου: όποιοι ξέρουν τον εν λόγω κύριο ΟΚ, οι άλλοι όμως που δεν ανήκουν στο ευρύτερο περιβάλλον του θορυβούνται. Επιλήψιμο είναι που τόσο καιρό σιωπούσε. Θέλει το καλό του τόπου αυτός ο άνθρωπος??? Γιατί αν το ήθελε θα έβγαινε μπροστά από πολύ νωρίς. Μάλλον θα μελέτούσε τα νομοσχέδια... Επίσης δεν περίμενα το ίδιο μένος από πολλούς. Το Βελβεντό θέλουν να καταστρέψουν??? Αναρωτιέμαι... Όμως θα μας βρουν απέναντί τους.

Ανώνυμος είπε...

5:07 tha parete ton dimo pisw? ti na sou pw re file esi zeis se allo planiti. ayto den allazei kai kiriws me tin stasi sas. dld aytos einai agwnas? ama den xithei aima den iparxei agwnas katalavete to , den mporei apo tin mia na thelete kanonika erga kai kanoniki leitourgia tou dimou lao apo tin alli na lete oti kanete agwna, den mporeite na lete oti kanete agwna otan proskaleite nomarxi kai vouleutes se oles tis ekdilwseis pou kanete sto velvento kai den tous diwxnete , etsi pisteuw tha ginotan pio pistikos o agwnas sas gia tin anexartisia. kanenas agwnas den kerdithike xwris megalo kostos kai apo oti katalavenw oi dioikountes sas to mono pou katafernoun einai enas egwnas metaxi tou eautou sas. enas filos pera apo to potami

Ανώνυμος είπε...

6:14 poion tha vroume apenanti mas re file? esena kai allous 4-5 pou tha meinete? epitelous arxizoune siga siga na xipnoun oi velvenoi . leuteria sto velvento apo tin klika.

Ανώνυμος είπε...

ekleisan oi portes oristika.TELOS.
twra arxizoyn ta dyskola.

Ανώνυμος είπε...

Απορω με οσα γραφει ο κυριος Τσιτσιοκας.

Δηλαδη μας κατηγορει επειδη οι αγωνες που καναμε ολοι μαζι έκαναν το Δήμο Ανεξαρτητο στις 28 Απριλιου;

Δεν απεδωσαν καρπους οι αγωνες μας περυσι και προπερσι; Δεν μας αφησαν αυτονομο Δήμο; Δεν ηταν μια επιτυχια της κοινωνιας μας;

Καναμε κανενα κακο που τρεχαμε;

Αν καταλαβαινω σωστα ο κ. Τσιτσοκας μαζι με καποιους ακομα που σκεφτονται το ιδιο σαν αυτόν, ειναι οι μονοι που στενοχωρεθηκαν πολυ στις 28 Απριλιου που μας εκαναν ανεξαρτητους και χαρηκαν παραπολύ τον Μαιο που μας κατηργησαν.

Αυτο μας λεει. Αλλα θα μου πειτε τι τον νοιαζει αυτονο Βελβενδος; Ο άνθρωπος μενει στην Πελοποννησο.

ai-vreS είπε...

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει εξαντληθεί. Σας ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλιά σας. Είναι πάντοτε εποικοδομητικά.

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζετε ότι η το Δ.Σ. του Μ.Ο.Β. αρνήθηκε να δημοσιεύσει την παραπάνω επιστολή στην εφημερίδα του Βελβεντού; Η προληπτική λογοκρισία απαγορεύεται απ' το Σύνταγμα και τους Νόμους αλλά για ακόμη μία φορά φαίνεται ότι η Δημοκρατία και η Νομιμότητα τελειώνει στα όρια του Δήμου Βελβεντού.

@aivreS Μην θάβετε το θέμα. Το aivreS λειτουργεί στο Βελβεντό όπως η Deutsche Welle στην εποχή της Χούντας και το BBC στην εποχή της Κατοχής. Όταν όλα τα τοπικά κανάλια επικοινωνίας ελέγχονται πώς θα ενημερωθεί η κοινωνία του Βελβεντού;

Το Προφίλ μας