Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Κώστας Πουτακίδης: Διακήρυξη αρχών και θέσεων

 Το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών της παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ» του υποψηφίου Δημάρχου Κώστα Πουτακίδη.
Κυρίες  και  Κύριοι, Αξιότιμοι προσκεκλημένοι,
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ
ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ του Δήμου Κοζάνης, οφείλω να επικοινωνήσω μαζί σας,  όντος ώστε  να βάλουμε σε μια σειρά την πολιτική σημασία και το διακύβευμα των προσεχών δημοτικών εκλογών, καθώς και τις αρχές και τις αξίες του συνδυασμού μας, προκειμένου να κρίνετε ακριβοδίκαια όλους εμάς που διεκδικούμε τον δημαρχικό θώκο.

Η σχέση μου με την κοινωνία της γενέτειρας μου, με τους πολίτες του Νομού, ήταν και παραμένει σχέση εκτίμησης, εμπιστοσύνης, σχέση καθαρή και τολμηρή.
Μέσα από αυτό το πνεύμα θέλω να με κρίνετε ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Νοεμβρίου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ
Πολύς λόγος γίνεται για το πολιτικό διακύβευμα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών και δυναμιτίζεται αναμφίβολα η κομματική κατεύθυνση της αναμέτρησης, με όφελος του πολιτικού κατεστημένου, αδιαφορώντας για τους δημότες και τα προβλήματα, βάζοντας στην άκρη το μέλλον και τις προοπτικές της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η τοπική Αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να είναι αυτόνομη.
Η τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να αφομοιώνει τις πρακτικές  της πολιτικής κεντρικής σκηνής .
Η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα των τελευταίων 30 ετών.
Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδος είναι συνδεδεμένη με την οικονομική κρίση των Δήμων και των φορέων.
Εμείς ως συνδυασμός, αυτονομηθήκαμε ευτυχώς από κομματική εξάρτηση και σήμερα ορθώνουμε έναν ανεξάρτητο και υπερβατικό πολιτικό λόγο.
Η παράταξη «ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ» συσπειρώνει όλους τους πολίτες του Καλλικρατικού Δήμου και υπόσχεται έργα και δράσεις με την συμμετοχή των πολιτών.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ

Είναι βέβαιον!
Ένας κυβερνητικός Δήμαρχος  θα παρουσιάσει κενά διεκδίκησης και ένας κομματικά εξαρτημένος, θα είναι ίσως..με προθέσεις «ύποπτες» εντός εισαγωγικών, για τους κυβερνητικούς.
ΕΜΕΙΣ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ
ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ.
Σίγουρα δεν γίνεται να έχουμε όλοι μας την ίδια πολιτική αφετηρία, έχουμε όμως κοινό στόχο.
Επιδιώκουμε ποιότητα στη ζωή μας, δικαίωμα στην εργασία, προστασία του υπέρτατου αγαθού της υγείας.  ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, θα παλέψουμε για την προστασία του περιβάλλοντος.
ΕΔΩ, ΑΠΟ ΌΠΟΥ ΓΕΙΤΝΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΦΟΥΓΑΡΑ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΩ ΔΥΝΑΤΑ , ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΌΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ..ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.
ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
Ο Συνδυασμός νίκης «Δήμος ανοιχτός» σέβεται τον πολιτικό χάρτη της Χώρας, θα πασχίσει για την εξυγίανση των θεσμών και πάντως σίγουρα θα δουλέψει για προκοπή, πλούτο και καρποφορία προς πάσα κατεύθυνση.
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ, ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΝΑΙ! ΤΟ ΛΕΜΕ ΘΑΡΡΑΛΕΑ.
Με θάρρος και παρρησία λέω λοιπόν :
Κανένας εκλεγμένος των τελευταίων 30 χρόνων δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την οικονομική κρίση, είτε ήταν στην διοίκηση είτε στην αντιπολίτευση.
Σε αυτές τις εκλογές οι δημότες, δεν θα κληθούν να ψηφίσουν το κόμμα της αρεσκείας τους. ΑΥΤΟ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΘΑ κληθούν να ψηφίσουν Δημοτική αρχή που δεν θα απολογείται για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του σήμερα και του χθες, αλλά θα δουλέψει με διαφάνεια για την αναβάθμιση του τόπου και θα σταθεί, σε πολίτες και παραγωγικούς κλάδους, στις δύσκολες μέρες που έρχονται από τα σκληρά μέτρα του μνημονίου.   
Τα προβλήματα των ανθρώπων δεν έχουν χρώμα…Δεν απαλύνονται σήμερα από κομματικές ταμπέλες.
Τα προβλήματα θέλουν εργάτες, ανθρώπους ακούραστους, ταγμένους στην προσφορά.
Θέλουν έργα ανάπτυξης, δρόμους ανοιχτούς, που να αποτελούν μεγάλο κοινωνικό στήριγμα για τον Δημότη που ταλαιπωρείται, του Δημότη που δυσπραγεί, τον άνεργο, τον ηλικιωμένο, την εργαζόμενη μητέρα, τη νέα γενιά, με βάση τις αρχές της ισότητας, της Διαφάνειας, της Δικαιοσύνης, της ισονομίας και της αξιοκρατίας. Είμαστε κομμάτι μιας Δυναμικής περιφέρειας της Πατρίδας μας.
Σε αυτή την προσπάθεια σας θεωρούμε συνεργάτες και συμμάχους, όλους εσάς τους πολίτες, τους φορείς και τους εκπροσώπους τους, τις ενώσεις, τα επιμελητήρια, τους συλλόγους, τις κινήσεις πολιτών και κάθε οργανωμένη έκφραση της κοινωνίας μας.
Θεωρούμε συνεργάτες τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα, το Πανεπιστήμιο, το ΑΤΕΙ. Σκοπεύουμε να δώσουμε μεγάλη έμφαση στην συνεργασία μας.
Πάνω απ’όλα θεωρούμε συνεργάτη και σύμμαχο το μεγαλολαϊκό αυτοδιοικητικό κίνημα που συγκροτούμε με εσάς, με όλους τους πολίτες του Δήμου μας, που αγωνιούν, ονειρεύονται και ελπίζουν για το αύριο, την προοπτική και το μέλλον του τόπου μας.
Έχουμε επιλέξει ένα δύσκολο δρόμο.
Θέλω να πω στους ενεργούς πολίτες  που πλαισιώνουν την παράταξη μας, να ανοίξουν τους δρόμους συμμετοχής στους συμπολίτες, να δώσουν το καλύτερο εαυτό τους.
Θέλουμε και προτείνουμε ένα Δήμο Πολιτών με σχέδιο, θέληση, εξωστρέφεια, συνεργατικότητα.
ΕΜΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΡΟΔΙ
ΚΑΡΠΟΦΟΡΙΑ
ΠΛΟΥΤΟΣ
ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ
θα έχει εσάς εκλογείς, ελεγκτές, αξιολογητές, ακούραστους συνοδοιπόρους, μιας πορείας, μιας τετραετίας άξιας της κληρονομιάς που θα αφήσει στους νεότερους.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΛΑ να ένα ρόδι.

Ανώνυμος είπε...

Εντός ολίγων ημερών αναμένεται βαρυσήμαντος διακαναλική συνέντευξη του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Μαλέγκωφ.
Ενδεχομένως εκτενή αποσπάσματα να μεταδοθούν απο τα διεθνή ΜΜΕ όπως CNN, BBC κ.λ.π.
Προσεχώς θα δοθούν λεπτομέρεις απο το γραφείο τύπου του κυρίου Μαλέγκωφ.

Ανώνυμος είπε...

O κυριος Πουτακιδης για μενα δε χρειαζεται να δωσει εξετασεις…τις εδωσε πριν πολλα χρονια όταν ηταν καθηγητης μου στο Λυκειο στα μαθηματικα….Κρυος, παγερος, αδιαφορος, εμπαινε στη ταξη να κανει απλως το τυπικο μαθημα, χωρις να μεταδωσει γνωση και διαπαιδαγωγηση, χωρις να σε ιντριγκαρει για το σπουδαιο μαθημα των μαθηματικων, χωρις να σου κεντρισει το ενδιαφερον στο γιατι αυτην η εξισωση λυνεται ετσι…μεταδοτικοτητα μηδεν, επαφη με τους μαθητες τυπικη εως αδιαφορη. Τους δε μαθητες που ειχαν την ατυχια –όπως εγω- να μην είναι καλοι στα μαθηματικα, απλως τους κατακεραυνωνε με το βλεμα του…όταν δεν ξεραν να πουν μαθημα ή όταν δεν ειχαν μια ευστροφη απαντηση να δωσουν….και για μενα εκει εστιαζω κυριως την αδυναμια του….στο ότι δεν ηταν σε θεση να βοηθησει , να δωσει εναυσμα, να καθοδηγησει, τη σκεψη των αδυναμων κυριως μαθητων ώστε να προχωρησουν λιγο παρακατω. Εκει ακριβως είναι η επιτυχια ενός εκπαιδευτικου…να εκπαιδευσει ένα αδυναμο μαθητη και να τον κανει αν όχι ισο με τους υπολοιπους ευστροφους της ταξης, εστω λιγο κατωτερο. Να τον βοηθησει και να είναι συμπαραστατης του, και κυριως να κατανοησει την αδυναμια του εκαστοτε αδυναμου μαθητη η οποια σιγουρα δεν οφειλεται στην τεμπελια.
Περασαν πολλα χρονια από τοτε και ο αδυναμος μαθητης στα μαθηματικα …σπουδασε και εγινε οικονομολογος!!! Μια επιστημη δυσκολη που εχει να κανει κυριως με τα μαθηματικα, και όμως ο αδυναμος μαθητης με συστηματικη μελετη πολλων ωρων (αν ο ευστροφος χρειαζεται 1 ωρα για να κατανοησει κατι, ο αδυναμος χρειαζεται 2) και κυριως με πολλη θεληση, επιμονη και υπομονη, εγινε κατι που πολύ λιγοι το πιστευαν.
Περασαν πολλα χρονια από τοτε και ο αδιαφορος καθηγητης των μαθηματικων …κοιταχτηκε μια μερα στον καθρεφτη και μονολογησε….να ι τα πηγα τοσο καλα όλα αυτά τα χρονια στον εκπαιδετικο κλαδο, και στο συνδικαλισμο με την ΟΝΝΕΔ, και τωρα ηρθε η ωρα να ασχοληθω και με τα αυτοδιοικητικα….αποφασισε λοιπον να παρει ένα ροδι στο χερι…και να βγει να ζητησει την ψηφο μας…αφου τα πηγε τοσο καλα με όλα οσα ασχοληθηκε στο παρελθον, ειπε δε παω και για Δημαρχος Κοζανης να προκοψω κι εκει…!!!
Φιλοι συμπολιτες, αναφερθηκα σε αυτή την προσωπικη μου ιστορια, όχι για να ριξω λασπη στον υποψηφιο κ. Πουτακιδη….νομιζω πως δεν εχει αναγκη την αρνητικη μου κριτικη….τα πηγαινει χαλια και από μονος του, και μονο με τη γελοια φωτο με το ροδι εχασε τουλαχιστον τους μισους από οσους σκοπευαν να τον ψηφισουν…
Ειμαστε υπευθυνοι ολοι με την ψηφο μας, σχετικα με τον αυριανο Δημαρχο της πολης μας…σκεφτειτε καλα ποιος αξιζει την ψηφο μας, ποιος βαζει υποψηφιοτητα για εγωκεντρικους λογος, ποιος βαζει υποψηφιοτητα για να ικανοποιησει την ματαιοδοξια του, ποιος είναι μαριονετα του εκαστοτε κομματος που βρισκεται από πισω του και τον υποστηριζει, ποιος ενδιαφερεται κυριως για μικρης σημασιας προβληματα (π.χ. αδεσποτα σκυλια) αφηνοντας τα ουσιωδη και σημαντικα όπως το μεγαλυτερο που δεν είναι άλλο από το τεραστιο ποσοστο ανεργιας στην περιοχη μας….
Ειμαστε υπευθυνοι για ότι συνεβη μεχρι τωρα στον τοπο μας και για ότι θα συμβει από δω και περα. Εχουμε τους πολιτικους που μας αξιζουν….γιατι αυτους παμε και ψηφιζουμε….αυτοι μας αξιζουν οι αθλιοι 300 της βουλης και οι ακομα πιο αθλιοι φελλοι της τοπικης αυτοδιοικησης που εχουν το θρασσος και βγαινουν στο δρομο , να μας σφιξουν το χερι και να ζητησουν τη ψηφο μας. Καλη φωτιση σε ολους σχετικα με τη ψηφο σας και να θυμαστε ότι φερετε μεγαλη ευθυνη για το μελλον του τοπου.

Ανώνυμος είπε...

Σας χαιρόμαστε κ. Πουτακίδη που δεν ακολουθείται τις στενές πολιτικές γραμμές. Η κατάσταση στην Ελλάδα (κρίση και ΔΝΤ) οφείλετε εν μέρει και στην πειθήνια υποταγή των πολιτευτών μας στις επιταγές των κομμάτων. Αν υπήρχαν πολλές ελεύθερες - ανεξάρτητες φωνές μέσα στα κόμματα, κάποιοι θα προειδοποιούσαν για τα κακώς κείμενα και την επερχόμενη κρίση. Επίσης να θυμίσουμε και στους υποψήφιους όλων των κομμάτων ότι Όμοιος «ομοίω αεί πελάζει» και «ο νοών νοείτο»!!!

Ανώνυμος είπε...

Αφού διάβασα και το παραπάνω σχόλιο , θα συμφωνήσω με τον 11 οκτωβρίου 10.04 , έχουμε όντως τους πολιτικούς που μας αξίζουν, αν είναι δυνατόν να χαιρόμαστε που βάζει υποψηφιότητα ο Πουτακίδης, αν είναι δυνατόν!
Μα και αυτός το χρίσμα απο τη ΝΔ ήθελε, δεν του το έδωσε το κόμμα (και το έδωσε στο άλλο "λουλούδι' τη νανοπούλου) και γι αυτό κατέβηκε ως ανεξάρτητος και μετά μου λέτε οτι δεν ακολουθεί στενές πολιτικές γραμμές???...........τι να σου πω!!! αν θα είχαμε πολιτικούς σαν τον πουτακίδη δεν θα ειχαμε μνημόνιο και ΔΝΤ, θα μας είχαν σώσει οι απόψεις του.....ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΜΙΚΡΟΥΣ" ΚΑΙ "ΛΙΓΟΥΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ......ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ!!! ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΟΥΤΑΚΙΔΗ........ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΛΕΟΣ! ΕΛΕΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Tosi esokomatiki epithesi ston kyrio Poutakidi, tin katalabainei kai ena mikro paidi.

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο κάποιοι θα μας πουν και τι πρέπει να ψηφίσουμε!!! Και απαντώ...
“Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία”
ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Mono kai mon pou milame edo os ''ANONYMOI'' to mono logiko einai na skeftoun oloi oti krivomaste piso apo tin anonimia mas kai krazoume , laspologoume ktl ktl,.. an loipon eimaste toso mages kai exoume toso dikaio den prepei na ''fovomaste'' kai na milisoume anoixta, Opote prokalo olous esas pou eite exete ena kalo logo na peite eite kati kako gia ton Kirio Poutakidi na to kanete me to onoma sas, giati kalista oloi mporoun na skeftoun to otidipote gia esas, eite an eiste lamogia eite an eiste filoi tou , ktl ktl ktl....
Tha mou peite kai esi re file os anonimos milas, alla ego apla denperno thesi kai apla me stenaxorei poso politikopoiimenoi fenontai orismenoi pou theloun na to peksoun ideologoi kai expert stin koinoniologia kai tin politiki. Gineste lamogia apo monoisas den xriazeste kapoios na sas othisei se auto. Lamogio kaneis den genniete apla ginete stin poreia apo dikes tou kai mono epiloges. Ksipniste kai doste eukairies sto kosmo min tous vazete olous sto idio tsouvali eite tous simpathite eite oxi.

Kali sinexeia euxomai se olous sas.

Ανώνυμος είπε...

Βγηκαν ολα τα παιδια να ζητησουν την ψηφο μας γιατι την αξιζουν για αυτο το λογο,τον αλλο,τον αλλο....Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ παρτε το χαμπαρι δεν θα σας ψηφισει δεν θα σηκωθει καν απο τον καναπε του.Τον εχετε αηδιασει ολοι!Θα μας δωσουν λυση ο καθε τυχαρπαστος στην κριση που ζουμε?ΟΧΙ.Εχουμε προβληματα επιβιωσης και αυτοι...εκλογες.Δεν φτανουν πουθενα τα λεφτα,η χωρα χρεοκοπησε και ζει με δανεικα και αυτοι μιλανε για αυτονομη αυτοδιοικηση κ.α.ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ.Βεβαια κ.Πουτακιδη αν ειχα καιγω μονιμο μισθο θα ελεγα αρλουμπες και θα πουλουσα φυκια για ροδια.Δεν εχω τιποτα με τον κ.Πουτακιδη τρελαμενος με την παρουσα φαση της Ελλαδος ειμαι και πληρωνω ολα τα λαθη των προηγουμενων.Αυτα καλα κρασια

Το Προφίλ μας