Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Πρωτοβουλια Προσφυγικων Σωματειων της Περιφ. Δυτ. Μακεδονιας για τη διοργανωση φιλανθρωπικης εκδηλωσης


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ποντιακή μουσική βραδιά για την ενίσχυση των ειδικών εργαστηρίων ΑμΕΑ σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, που από κοινού διοργάνωσαν τα προσφυγικά σωματεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του 6ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ ποντιακών χορών.
Στην κατάμεστη αίθουσα δεξιώσεων του BORA - BORA, περισσότερα από 700 άτομα, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα διασκέδασαν με τη μουσική και τα τραγούδια καταξιωμένων καλλιτεχνών της ποντιακής μουσικής, ενώ δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούν με τη διοίκηση και τα μέλη του νομαρχιακού συλλόγου ΑμΕΑ που ήταν παρόντα στην εκδήλωση ως τιμώμενα πρόσωπα.
Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα των προσφυγικων σωματείων της περιφέρειας μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία και συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό που θα διατεθεί αποκλειστικά για την ενίσχυση των ειδικών εργαστηρίων ΑμΕΑ σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα.
Τα συμμετέχοντα στην πρωτοβουλία σωματεία θέλουν να ευχαριστήσουν όλους όσους εργάστηκαν και υποστήριξαν την πρωτοβουλία για τα ΑμΕΑ. Τους πόντιους καλλιτέχνες που αμισθί συμμετείχαν στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς, τα ΜΜΕ που πρόβαλαν μια συμβολική και φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδήλωση, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης για την αρωγή και υποστήριξη της και φυσικά όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους εκείνη τη βραδιά και συνέβαλλαν τα μέγιστα ώστε να συγκεντρωθεί ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για την ενίσχυση των ειδικών εργαστηρίων ΑμΕΑ.
Ως προσφυγικά σωματεία δηλώνουμε παρόντα στις προκλήσεις και τα προβλήματα των καιρών μέσα από την συλλογική δράση και την εθελοντική προσφορά προς τον συνάνθρωπο και την τοπική κοινωνία. Θέλουμε να μεταδώσουμε το μήνυμα ότι οι δράσεις κάθε προσφυγικού σωματείου δεν εξαντλούνται μόνο στη διατήρηση και αναβίωση της παράδοσης μέσα από τη γλώσσα, το τραγούδι και το χορό.
Συμμετέχουμε ενεργά στη ζωή των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιούμαστε,  ευαισθητοποιούμε τους συμπολίτες μας και τους παροτρύνουμε να προσφέρουν εθελοντικά προς το συνάνθρωπο, αναλαμβάνουμε και υλοποιούμε δράσεις για τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την κοινωνία.


Με εκτίμηση,
τα Διοικητικά Συμβούλια των
προσφυγικών σωματείων της
Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας