Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Χρήστος Ι. Ελευθερίου : Οι δύσκολοι καιροί που ζούμε, δεν μας συγχωρούν τη στασιμότητα

Ζώντας σε αυτό τον τόπο, τον τόπο μας, αντιλαμβάνομαι, όπως νομίζω οι περισσότεροι από εμάς, την άμεση ανάγκη για αλλαγή πορείας, για δραστηριοποίηση και συμμετοχή όλων μας.
Οι δύσκολοι καιροί που ζούμε, δεν μας συγχωρούν τη στασιμότητα. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες τα προηγούμενα χρόνια, που άλλες κοινωνίες εκμεταλλεύτηκαν και σήμερα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Δεν κατηγορώ κανέναν προσωπικά γι’ αυτό, αλλά καταλογίζω συνολική ευθύνη σε όλους μας, γιατί επιτρέψαμε, γιατί παρατήσαμε- είτε από αδιαφορία, είτε από μικροπολιτικά συμφέροντα-τον τόπο μας στην αφάνεια και στο μαρασμό.
Ο νέος Δήμος Σερβίων - Βελβεντού έχει ένα στοίχημα να κερδίσει. Πρέπει να βρει το βηματισμό του στη νέα εποχή, τη θέση του στον 21ο αιώνα.
Δέχομαι ότι όλοι θέλουμε το καλό του τόπου μας. Αρκεί να μην επιδοτούμε τη διαφθορά και την ανικανότητα, αλλά την προσφορά, τη θέληση και κάθε τι που θα βελτιώνει την καθημερινότητά μας. Αρκεί να πιστέψουμε ότι μπορούμε να δουλέψουμε όλοι συντεταγμένα, με στρατηγική και ομοψυχία.
Η πίστη μου γίνεται κάθε μέρα και πιο δυνατή, παίρνοντας μηνύματα από νέους ανθρώπους που με ενθαρρύνουν στην απόφαση που πήρα να υποστηρίξω ως  Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος τον Βασίλη Κωνσταντόπουλο.
Τα προβλήματα που επιζητούν λύση είναι πολλά. Αυτό που χρειάζεται όμως πάνω από όλα είναι η πολιτική βούληση και αυτό που έλειψε ως τώρα είναι η πολιτική διαχείριση της καθημερινότητας με ευθύνη, ποιότητα και αισθητική. Αν θέλουμε πραγματικά να δούμε την πόλη μας να ανθίζει, με ανθρώπινες συνθήκες, σε ένα περιβάλλον πολιτισμού, όπου ο σεβασμός  και η έγνοια για τον συνάνθρωπο είναι αυτονόητα και βασικές προϋποθέσεις συνύπαρξης, πρέπει να αρνηθούμε όσα μας προσβάλλουν, να αποτινάξουμε την αδιαφορία, να αντισταθούμε σε όσα υπονομεύουν το μέλλον μας και να επενδύσουμε σε όσα μας ενώνουν.
Θέλω να δεσμευτώ και να σας διαβεβαιώσω για την ειλικρίνεια των προθέσεών μου, τη θέλησή μου για δουλειά και προσφορά, τόσο για μένα προσωπικά  όσο και για τους συνυποψηφίους μου, που με την καθοδήγηση και το συντονισμό του Βασίλη Κωνσταντόπουλου, θα βάλουμε το νέο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου και θα τον φτάσουμε εκεί που του αξίζει, εκεί που αξίζει σε όλους μας.
Χρήστος Ι. Ελευθερίου
Φυσικός, Φροντιστής, Συγγραφέας
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Σερβίων-Βελβεντού

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kyrie elyueriou symfono mazisas alla eseis doyleyete apo to proi sto frontisthrio mexri tis 11 to brady pos mporeitai na prosferete se enan dimo poy xreiazetai prosfora ergasias paroysia poles vres sto dhmarxeio? Monon me tis idees sas? idees exoyn para poly xrono exete na prosferete? kaloproaireta

Ανώνυμος είπε...

8:39 π.μ.
Μπορεί να είναι ο "ΒΙΟΝΙΚΟΣ ΑΝΤΡΑΣ"......

οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ που χρησοπληρώνονται με 1....2....3...4...5...6...μισθούς απο......
ΕΣΕΝΑ και ΕΜΑΣ ......
πως τα ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝ τόσα χρόνια ????????

ΑΚΠΠ (Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών πέρα από το Ποτάμι) είπε...

Συγχαίρουμε τον Χρήστο

Για τον Ανώνυμο 8:39 ,αν έχει όρεξη κανείς να προσφέρει , όλο και κάποιο χρόνο βρίσκει , αλλιώς όλη μέρα ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο, ο καιρός των σωτήρων έχει περάσει προ πολλού!
Το να αναφέρεις σε ένα κείμενο δύο φορές το όνομα του επικεφαλής και όχι τη δημοκρατική συμμετοχική λειτουργία, ακυρώνει τα υπόλοιπα.
Σε τελική ανάλυση κάνει το κείμενο, ένα καθαρά προεκλογικό, με το βάρος της λέξης που ο κόσμος δείνει, δηλαδή "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα".

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι έτσι, 8.39 να έχουμε μόνο συνταξιούχους να μας κυβερνάνε που έχουν άπλετο χρόνο. Καλά κάνει ο Χρήστος και συμμετέχει, κατά τη γνώμη μου θα είναι 1ος και σε σταυρούς, παρόλο που λόγω ιδεολογίας και κομματικής τοποθέτησης, εγώ δε θα τον ψηφίσω. Του εύχομαι, όμως, μέσα από την καρδιά μου, καλή επιτυχία, την αξίζει γιατί είναι ντόμπρος άνθρωπος και πάνω απ' όλα ακέραιος χαρακτήρας!

Και ένα σχόλιο προς τον 10.36, ας μην ψειρίζουμε τόσο τα όσα γράφουν οι υποψήφιοι. Εκλογές είναι, ψήφο ζητάνε, ας βάλουν και καμιά σάλτσα παραπάνω, δε χάθηκε ο κόσμος! Ο κόσμος με αφορμή το κείμενο, κρίνει, θυμάται, αναγνωρίζει ή επικρίνει τον κάθε υποψήφιο. Η πορεία όλων είναι γνωστή!
Και πάλι καλή επιτυχία Χρήστο!
Μια παλιά σου μαθήτρια.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 9:52 δηλαδή τους φροντιστές δεν τους πληρώνουμε εμείς; αφιλοκερδώς παραδίδουν μαθήματα; 1 δις το χρόνο δίνουν οι γονείς για τα φροντιστήρια , στην κατά τα άλλα δημόσια και δωρεάν παιδεία. έτσι είναι, το κράτος επιλέγει ένα δημόσιο σχολείο απαξιωμένο, πετάει το μπαλάκι στους καθηγητές , πολλοί από αυτούς τσιμπάνε και δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο του δασκάλου, αλλά μόνο σε αυτόν του καλού φροντιστή, και έτσι βγαίνουν λάδι οι κυβερνώντες. Σε μια χώρα που τα πάντα μετρούνται ως ανταποδοτική αξία , ως τιμή , που το να "είσαι" αντικαθίσταται από το να "έχεις" το αυτονόητο καθίσταται αξιοσημείωτο προτέρημα
Ο κύριος Ελευθερίου καλό θα είναι να μας πει.
Ως νέος καλεί τον κόσμο να στηρίξει υποψήφιο δήμαρχο; δεν υπάρχει συλλογικότητα ; Τον Καλλικράτη τον διάβασε καλά; δεν είδε για την μετακυληση αρμοδιοτήτων της εκπαίδευσης στους δήμους; Ως άνθρωπος της εκπαίδευσης συμφωνεί; θα φορολογήσει τους δημότες για να βγαίνει η χρονιά σε λειτουργικά έξοδα και σε έξοδα εξοπλισμού των σχολείων; δεν πιστεύω να επιζητά μια απαξιωμένη δημόσια παιδεία. έχει κανένα λόγω να είναι από αυτούς που δεν κάνουν την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ κριτική σε ο,τι σήμερα γίνεται στον τόπο; κυβερνητικό δίπλωμα θέλει να πάρει; δε νομίζω. Ας αφήσουμε λοιπόν τα υποκειμενικά ευχολόγια και ας επιλέγουμε τοποθετήσεις επι των πολιτικών, των ασκούμενων και όσων επέρχονται ΚΑΙ για το δήμο σερβιων βελβεντου.
Η "ποιότητα" η "ευθύνη" , η "αγάπη" για τον συνάνθρωπο, το "ενδιαφέρον¨" νοηματοδοτούνται στο βαθμό που αναφέρουμε το πώς και με ποιες πολιτικές. Αλλιώς είναι κουβεντούλες για πάσα νόσο, Μάλιστα είναι και οι αγαπημένες εκφράσεις της δεξιάς και τελευταία και της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ.
τα μεγάλα άλματα στις επιστήμες και στη φυσική έγιναν γιατί αμφισβητήθηκαν κατεστημένες θεωρήσεις , Να δούμε που συνίσταται η αμφισβήτηση ενός Νέου Φυσικού. Απο τα γραφόμενα αυτό δεν φάνηκε.
Μακάρι για καλό του τόπου να κάνω εγώ λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Για τον φίλο 10.36 Αν έχεις κάποια αλλεργία με το όνομα Κωνσταντόπουλος, το καταλαβαίνω και το δέχομαι, αλλά αν διαβάσεις το κείμενο θα δεις ότι δεν αναφέρεται ποτέ σε πρώτο πρόσωπο πράγμα που δηλώνει τη συνολική και ομαδική προσπάθεια. Τα "ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" θα πρέπει να τα αναζητήσεις κριτικά στο πρόσωπο που τα εκφωνεί, την πορεία του και την καθημερινή του δράση, οπότε μάλλον ΑΤΟΠΗ είναι η αναφορά σου στη συγκεκριμένη ανάρτηση

Ανώνυμος είπε...

Xristo bravo kai mono pou eisai o monadikos mi-dimosios ipallilos. Kairos na bei sto dimo kai enas mi-tembelxanas!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 4:30 καταλαβαίνω τις οπαδικές σου απόψεις και την ηθελημένη διαστρέβλωση όσων έγραψα.
Οι εκφράσεις "πήρα την απόφαση να στηρίξω", "θέλω να δεσμευτώ και να σας διαβεβαιώσω" είναι συλλογικές;
Τέλος πρέπει να σου πω ότι κριτικάρω αυτούς που θα ψηφίσω και δεν θέλω να ρέπουν προς τον πολιτικαντισμό. Πειραζει; Εσύ ψήφισέ τον χωρίς να τον κριτικάρεις.
Αν αρχίσουμε να λέμε όλα ωραία και καλά θα γίνουμε τραλαλά, τραλαλά.

Ανώνυμος είπε...

Για 1,5 χρόνο στα σχόλια εδώ υπέγραφε ο....Χ.Ε και ολοι απορούσαν ποιός είναι.μέχρι που αποκαλύφθηκε ο ιδιος και είναι ο σημερινός υποψήφιος.Με τα σύντομα σχόλια του, για τις φλάγγινες και άλλα κέρδιζε τις εντυπώσεις στα σχόλια...Εδω και μερικούς μήνες σταμάτησε στα σχόλια, γιατί κουράστηκε.
Καλή επιτυχία στην υποψηφιότητα του...

Ανώνυμος είπε...

Προς 5:21
Φαντάζομαι δηλαδή να ήταν και κάποιο μεγάλο σε έκταση και δύσκολο σε έννοιες κείμενο. Αντιπαρέρχομαι τα "γηπεδικά", απλά για να σου υπενθυμίσω ότι είναι προσωπική επιστολή και όχι του συνδυασμού στον οποίο μετέχει ο υποψήφιος, και φυσικά θα εμπεριέχει προσωπική δέσμευση.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ένας άνθρωπος αξίζει τότε η αποδοχή του είναι δεδομένη. Δεν υπήρξε ποτέ πολιτικός ο λόγος του, αλλά πάντα απλός, περιεκτικός και ουσιαστικός. Σπεύδω να διευκρινήσω ξανά (γιατί οι Κασσάνδρες καιροφυλακτούν) ότι δεν θα συμμετάσχω... Αλλά το καλό να λέγεται! Χρήστο προχώρα, καλό κατευόδιο στην ενασχόλησή σου με τα κοινά.

Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία !!!!!!!
Φίλε Χ.Ε, αλλά δυστυχώς δεν θα είσαι ΕΣΥ Δήαρχος......
αλλά.....
ο ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΣ !!!!!!!!!
Μακάρι να ήσουν ΕΣΥ, θα σε ΨΗΦΙΖΑ και εγώ......
που σιχαίνομαι το ΠΑΣΟΚ !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάτι ακόμα Χ.Ε.....

Πστεύεις.....

1....«O κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα». Α. Αϊνστάιν

Εσύ "τι δουλειά έχεις"....... με ΑΥΤΟΥΣ....
που "κάνουν το κακό".... ???????
για να τους "κοιτάζεις" ????????????

2......Το να κρίνεις και να κατακρίνεις από «απόσταση», είναι πάντα ανεύθυνο

Μπορείς.....να κάνεις.....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ??????
ΧΟΥΝΤΑ δεν ΕΧΟΥΜΕ ???????
Υπάρχει η "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της ΓΝΩΜΗΣ(λόγου)" σου ????????

Ανώνυμος είπε...

Το σχολιο μου προηγουμενος μπορει να μην αρεσε και δεν δημοσιευτηκε αλλα παρακαλω να τοδει ο ΧΡΗΣΤΟΣ γιατι θα καταλαβει.

Ανώνυμος είπε...

Χρηστάρα τί δουλειά εχεις εσύ μέ τά σοσιαλιστικά λαμόγια ευχομε νά μήν τό μετανι΄'ωσης

Το Προφίλ μας