Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Εορτασμός της 98ης επετείου απελευθέρωσης της Αιανής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πολιτών και μαθητών των σχολείων της Αιανής, γιορτάστηκε  την  Τετάρτη   13 Οκτωβρίου 2010 η «98η Επέτειος Απελευθέρωσης  της Αιανής από τον Τουρκικό ζυγό». Από το πρωί οι καμπάνες του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου ηχούσαν χαρμόσυνα . Μετά την τέλεση της επίσημης δοξολογίας ακολούθησε  η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1912-1913 στην  κεντρική πλατεία Αιανής και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων.
Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Θεολόγο  καθηγητή του Γυμνασίου Αιανής κ. Κωνσταντίνο Παλπάνη με θέμα: «Απελευθέρωση της Αιανής και Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913». Ο λόγος του   κ. Παλπάνη , που κατάγεται από την γειτονική Ελάτη , συνεπήρε  και ενθουσίασε τους παραβρισκόμενους Αιανιώτες , για αυτό και δέχθηκε τα συγχαρητήρια όλων.
 
Συγχαρητήρια βέβαια από τη δημοτική αρχή δόθηκαν και στους διευθυντές των δυο σχολείων Αιανής κκ Νίκο Δουγαλή και Ζήση Γκουρτζιούμη για την αξιόλογη παρουσία των μαθητών των σχολείων τους στην εκδήλωση μνήμης. 
Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού
Συμβουλίου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι τοπικών αντιστασιακών οργανώσεων, ο αντιδήμαρχος Κοζάνης  Θεόδωρος Βασδάρης , ο αντινομάρχης Ιωάννης Στεφανίδης οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Φώτης Κεχαγιάς και Γιώργος Μαργαρίτης, ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Παναγιώτης Αποστολίδης, ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με το συνδυασμό «Εναλλακτική Δράση» Αιανιώτης Αντώνης Κύρινας και η υποψήφια αντιπεριφεριάρχης με το συνδυασμό «Αρχή-Ζούμε Μαζί» κα. Βέτα Σπόντη.
Ο Δήμαρχος Αιανής Γιώργος Τζέλλος   δήλωσε  για την επέτειο πως  «Είναι μια εκδήλωση  μνήμης  που στοχεύει, πέραν των άλλων, στη  διαμόρφωση  συλλογικής συνείδησης και μνήμης για την ιστορία του τόπου μας. Απευθυνόμαστε σε όλους, κυρίως όμως στα παιδιά. Πρέπει να γνωρίζουμε από πού ερχόμαστε και που πάμε . Η επέτειος γιορτάζεται για τρίτη συνεχή χρονιά και ελπίζουμε σε μια έξαρση του ενδιαφέροντος μετά  και την σημερινή εκδήλωση από όλους, απλούς πολίτες και επιστήμονες  για αναζήτηση, καταγραφή, διασταύρωση,  αξιολόγηση  και επιστημονική έρευνα και τεκμηρίωση των στοιχείων και  πληροφοριών για τα πραγματικά γεγονότα των ημερών του χρονικού διαστήματος 09-13 Οκτωβρίου 1912 που σχετίζονται με τον τόπο μας. Η συμβολή βέβαια του αείμνηστου Δασκάλου Κώστα Σιαμπανόπουλου μέσα από το βιβλίο ΑΙΑΝΗ και η ιστορική έρευνα του διδάκτορα ιστορίας κ Αθανασίου Καλιανιώτη υπήρξαν  σημαντικές και καθοριστικές  στην γνώση της τοπικής μας  ιστορίας. ».
    
 
Γραφείο Τύπου Δήμου Αιανής

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Η ΑΙΑΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΜΑΚΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΑΙ ΒΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΗΝΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑ Ο ΕΙΔΙΟΣ,, ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ [[ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥ]] ΤΟ ΦΑΓΑΤΕ ΛΙΓΟ ΝΤΡΟΠΗ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ [[ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑ]] ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΩΝΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΤΩΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ.
ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣ; Ή ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ; ΓΙΑΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΣΑΙ. ΚΡΑΤΑΕΙ Ο ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΑΙΑΝΗ; ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΌ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ; ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η 98η ΕΠΕΤΕΙΟΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 97. ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΡΙΑ Ο ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕ ΚΑΙ ΣΝΟΜΠΑΡΕ ΤΗΝ ΑΙΑΝΗ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΔΕΙΞΕΙ ΕΡΓΟ ΘΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ;
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΨΗΛΩΣΑΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΤΑ ΖΩΑ;
Υ.Γ.: ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ 4:55 μ.μ., ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕ ΣΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ. ΟΠΟΤΕ Ο ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ κ. ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 16 Οκτωβρίου 2010 11:47 π.μ.
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ 2008.
ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΕΡΙΤΤΕΥΟΥΝ.
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΚΑΙ ΜΗ ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΖΕΙΣ ΟΛΑ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΑΪ ΧΑΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

προς κυριους 16οκτ 11:47 και 17οκτ 11:54...ο πρωτος φαινεται οτι δεν εχει εμφανιστει σε δρωμενο του χωριου εδω και καποια χρονια..ξερετε το χωριο δεν τελειωνει στα καφενεια, ειναι και μια πλατεια πιο κατω..αλλα τι λεω, οι ωρες αυτες μαλλον ειναι πολυ πρωινες για σας.με συγχωρειτε..οσο για τον δευτερο, απλα "οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια", κλασσικος προβοκατορας... δημαρχε τραβα μπροστα και βαριδια καλοταισμενα και ευνοημενα αστα να κραζουν, αν εχουν κοτσια ας αφησουν τα blogs και ας κανουν πολιτικη κουβεντα στα ισια..τραβα μπροστα γιατι αν η αιανη πεσει στα χερια αυτων των μηδενιστων μας πηρε η μπαλα του "Καλλικρατη" ασχημα..

Ανώνυμος είπε...

Επειδή η γραφικότητα και η φαιδρότητα έχουν και τα όρια τους, Δήμαρχε Αιανής ή μορφωμένε και δουλευταρά όπως αυτοαποκλήθηκες [και τελικά σου γύρισε μπούμεραγκ] ή περιφερόμενε ανώνυμε [το σωστότερο ήταν να γράψω θίασος...(σου) ταιριάζει καλύτερα] σεβάσου αυτούς που έκαναν το λάθος και σε ψήφισαν και βγες απάντησε με το όνομα σου. Ούτως ή άλλως δεν πείθεις κανέναν πλέον. Άπαντες γνωρίζουν ότι εδώ και κάποιους μήνες η μόνιμη καθημερινή και πολύωρη ασχολία σου είναι ο ανώνυμος σχολιασμός στα blogs, πολλές φορές παραθέτοντας ψευδείς κατηγορίες και άλλες φορές δημιουργώντας συνθήκες υπέρ σου προβοκάροντας συνδημότες σου και πρώην ψηφοφόρους σου. Ίσως είναι λίγο αργά πλέον για να αλλάξει η οργή του κόσμου προς το πρόσωπο σου και θα το μάθεις αυτό στις 7 Νοέμβρη, αλλά αν σου έχει μείνει λίγη αξιοπρέπεια [που δεν το νομίζω] κάνε μια προσπάθεια να κρατήσεις τα προσχήματα και να περισώσεις ό,τι έχει απομείνει.

Το Προφίλ μας